精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
For many writers, writing stories or plays is a part-time job: to support themselves they take on other jobs, such as teaching. It is one sign of August Wilson’s success that for many years he has been able to make a living only by writing plays.
Wilson was born in Pittsburgh and dropped out of school in the ninth grade. He was a good reader, however, and continued his education by reading library books, learning about black nationalist movements of the time, and closely observing(观察) the lives of the poor people.
In the late 1960’s Wilson set up a theater company called Black Horizons and began to think of ways to describe African-American life on the stage. He had the idea of a cycle of plays, each of which was set in a different decade(十年) of the 20th century, showing how African-American life has developed.
The first successful play of this series was Ma Rainey’s Black Bottom about black musicians in Chicago in the 1920s, who are not accepted by white society. Other plays in the series include Joe Turner’s Come and Gone, about blacks in the 1910s who had moved north to Pittsburgh in search of a new identity; Fences, which focuses on a father–son conflict(冲突) in the1950s; and The Piano Lesson, about a 1930s family that was uncertain about whether to sell the family’s treasure. For the last two of these plays Wilson was awarded Pulitzer Prizes.
Wilson has written eight plays in his cycle, the most recent being King Hedley the Second, a play set in the 1980s. His plays are enjoyed by both the blacks and the whites and engage anyone who is interested in African-American experience.
小题1:Wilson won Pulitzer Prizes for ________.
A.The Piano Lesson & Fences
B. Ma Rainey’s Black Bottom & Fences
C.The Piano Lesson & King Hedley the Second
D.King Hedley the Second & Joe Turner’s Come and Gone
小题2: It is possible that in his series of the 20th –century plays, Wilson plans to write ________.
A.no moreB.two more C.three moreD.four more
小题3:The underlined word “engage” in the last paragraph means ________.
A.award B.benefitC.pleaseD.attract
小题4:What’s the passage mainly about?
A.The life of August Wilson.B.The growth of August Wilson.
C.A cycle of plays of August Wilson.D.August Wilson’s theater company.

小题1:A
小题2:B
小题3:D
小题4:C

试题分析:本文叙述了戏剧作家August Wilson写的一些剧本的内容,当时在社会上的影响,并且提到了有两个剧本---Fences和The Piano Lesson获得了普利策奖金。
小题1:这是细节理解题。根据Fences, which focuses on a father–son conflict(冲突) in the1950s; and The Piano Lesson, about a 1930s family that was uncertain about whether to sell the family’s treasure. For the last two of these plays Wilson was awarded Pulitzer Prizes.故选A。
小题2:这是细节理解题。根据本文已经提到Wilson has written eight plays in his cycle, 和He had the idea of a cycle of plays, each of which was set in a different decade(十年) of the 20th century, showing how African-American life has developed.
总共写了八部剧本,所以有可能再写两部或两部多,故选B。
小题3:这是词义猜测题。根据它后面的定语从句who is interested in African-American experience 可推出故选D。
小题4:这是主旨大意题。根据最后一段可以看出应选C。
点评:词义猜测题旨在考查学生根据上下文对生词做出理解判断的能力。近几年来,阅读理解中的词义猜测题呈上升趋势。在阅读过程中根据选材、背景、及上下文等线索推测出生词词义是真实语言活动中的重要技巧。这一能力可以说是体现阅读理解能力的一项重要指标。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Once upon a time, there lived many doves (鸽子) in the jungle. One day they went out in search of food. They flew long distances   1  did not get anything to eat. All of them were now completely   2.
A young dove asked the King Dove, “Your Majesty(陛下), please   3  us to take some rest.” The king replied, “Have   4, my dear young fellow. We shall   5   get something to eat very soon.”
The young dove started flapping(拍打) his wings with   6  and soon left everyone else behind. After some time, he   7  and spoke to others, “Hey, I see lots of   8 down there.”
Hearing this, all the doves started   9  the scattered (散落的) grains under a banyan tree.   10  the King Dove said, “It is too good to be true. There is something wrong. Don’t rush towards the grains. It may be a   11 . Some hunter must have laid a trap(陷阱).”
But the doves were extremely hungry. The   12  of the grains was too tempting (诱惑人的). Without giving a(n)   13  to the king’s advice, they swooped (突然下降) down and started eating the grains. After having a big   14, they tried to fly away only to   15  that they were caught in a net.
The King Dove said, “I told you before that it is a trick of some hunter.”
All of them felt ashamed and   16  . One of them said to the King Dove, “Oh, Your Majesty, please save us.”
So the King Dove said, “All of you must try to fly with the   17  at the same time and in the same   18, all of you.”
Just then they saw a(n)   19  show up. The King Dove said, “Now all of you, fly together.”
So all the doves flapped their wings together and flew with the net. The hunter stood shocked. He couldn’t   20  what he had just seen.
小题1:
A.butB.andC.soD.however
小题2:
A.excitedB.surprisedC.tiredD.embarrassed
小题3:
A.letB.leave C.permitD.accept
小题4:
A.restB.courageC.luck D.belief
小题5:
A.slowly B.perhapsC.possiblyD.surely
小题6:
A.surpriseB.pleasureC.forceD.anger
小题7:
A.turned downB.turned backC.held backD.held down
小题8:
A.personsB.huntersC.plantsD.grains
小题9:
A.rushing towardsB.looking forC.picking upD.dropping down
小题10:
A.GladlyB.AmazedlyC.HardlyD.Suddenly
小题11:
A.magicB.trickC.dreamD.mistake
小题12:
A.colorB.smell C.viewD.sight
小题13:
A.soundB.thoughtC.ideaD.care
小题14:
A.meeting B.discussionC.mealD.break
小题15:
A.appreciateB.understandC.realizeD.concern
小题16:
A.pleasedB.scaredC.fullD.sick
小题17:
A.foodB.kingC.netD.wing
小题18:
A.way B.place C.circleD.direction
小题19:
A.hunterB.guideC.adultD.child
小题20:
A.believeB.remember C.tellD.catch

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Young Jack moved to a new house. When entering his new bedroom, he saw that it was full of toys but it was tidy. That day he played all he liked, but went to bed without tidying up.
The next morning, when Jack got up, he found all the toys had been put back in their proper places. He was sure that no one had entered his bedroom, but the boy didn’t pay much attention to it. The exact same thing happened that day, and the next day. But on the fourth day when he went to get his favourite toy, the toy jumped out of his hands and said, “I don’t want to play with you!”
Jack felt surprised, but the same happened with every toy he touched. Finally, one toy said to him:
“We don’t want to play with you. You always leave us so far away from our proper places. You don’t know how arduous it is for us to climb back up onto the shelves, or jump into the box. We feel most uncomfortable and unhappy. You don’t know how uncomfortable and cold the floor is! We don’t play with you any more if you don’t promise to leave us in our proper places before you go to bed.”
Jack remembered how comfortable he felt in his bed and how bad he felt when he had once slept in a chair. He realized how badly he had treated his friends, the toys. He asked for their forgiveness(原谅), and from that day on he always put his toys nicely in their proper places before he got into bed.
小题1:when Jack moved into his bedroom,           .
A.it needed to be cleanedB.he found lots of toys
C.he brought lots of toysD.he put away his toys
小题2:Why did all the toys refuse to play with Jack?
A.because he always broke them.
B.because he didn’t like them any more.
C.because he only played with his favourite one.
D.because he did’t put them in their proper places.
小题3:The underlined word “arduous” in Para.4 probably means         .
A.difficultB.easyC.regularD.useful
小题4:The purpose of the text is to tell us that          .
A.we should have a good sleep
B.we should be fair to every friend
C.we should treat our friends well
D.we should always keep our rooms tidy

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

It was the second day of a winter holiday in Queenstown, New Zealand, three years ago. When we decided to explore the beautiful scenery, our landlady   36  us,“Make sure you are well wrapped up today. The weather is   37 . Head back when you see snowfall.”
The day was bright and sunny, and I started to wonder if she was being too cautious. When snow began to fall at 6:00 pm, I was not worried, thinking we’d have no   38  in catching a taxi back. However, we waited for a while, and all the drivers shook their heads when told of our   39 .
The first driver passed by and gave me a card with a number for me to   40  help. I was filled with   41  , but I had no choice but to lead my three sisters to a nearby place to make the   42 . Then a taxi drew up and we climbed in. The driver did not appear very friendly. Then the light streaming from his headlights showed very   43  why no taxi wanted to take us to our hotel. And I began to understand the driver’s apparently unfriendly silence — he was worried. The steep incline (斜坡) ahead was   44  with snow. The taxi slowly made its way up the hill. Suddenly, we came to a dead stop, and the driver turned to us. “Look! It is very    45  to go forward. You have to get out and walk. If I drive any further, the taxi will slide back,” he said. “Er ... can you keep your headlight on and help my elder sister? The rest of us will follow you up,” I said. The driver   46 .
We made it safely back to our hotel. Even though it   47   for the rest of the days, we could see the silver lining in the cloud(一线希望): the generous soul who helped us.
小题1:
A.protectedB.guardedC.helpedD.warned
小题2:
A.hatefulB.colorfulC.changeableD.unforgettable
小题3:
A.reasonB.timeC.trouble D.opportunity
小题4:
A.situationB.destinationC.backgroundD.information
小题5:
A.call forB.wait forC.give upD.look up
小题6:
A.confidenceB.prideC.doubtD.joy
小题7:
A.appointmentB.callC.way D.invitation
小题8:
A.clearlyB.weaklyC.UnwillinglyD.quietly
小题9:
A.chargedB.coveredC.crowdedD.provided
小题10:
A.dangerous B.possibleC.limitedD.unacceptable
小题11:
A.agreedB.admittedC.admiredD.applied
小题12:
A.shoneB.blewC.rained D.snowed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Enid's wedding(婚礼) dress arrived at five o'clock in the evening, just seventeen  36 before her marriage!
“I must try it on Mother!” she cried, as she ran   37 .Three minutes later Enid's cries brought her   38 up.The dress was much   39   for her. It was like a bag in the front, and the neckline looked all  40  . Enid was in   41 .
“Take it back to the dressmaker's,” Mrs Bale said.“She must   42  it tonight. Hurry now. Take it off and go.” The dressmaker's shop was closed.“Closed for One Week's Holiday,” said a   43 on the door. Fresh tears rose to Enid's eyes. She ran home again to her mother.
“This is unlucky,”Mrs Bale said.” But what are we going to do? 44  I ask Mrs. Peters to help? She was a dressmaker once. I'm sure she could change it for you.” Mrs. Peters was   45 in and began to work. She could see  46 was wrong. She had to   47 it narrower at the front, and that was a big job. Then she changed the neckline. In fact she made it again. At ten o'clock the work was finished, and Enid tried the dress on. It fitted her beautifully.
The three women were having a cup of tea   48  the doorbell rang .Mrs. Bale answered it and   49­­  into the worried eyes of a   50  woman. The woman was carrying a large flat   51 .“Does Miss Enid Bale   52  here?" she asked breathlessly. “Yes, she's my daughter.” “Oh, I am   53  I've found you! There's been a  54  .Your daughter has my wedding dress, and I've got   55  . And I'm getting married tomorrow!” She held out the box to Mrs. Bale.
小题1:
A.weeksB.minutesC.daysD.hours
小题2:
A.upstairsB.outsideC.back homeD.about
小题3:
A.husbandB.daughterC.motherD.neighbour
小题4:
A.smallerB.shorterC.too bigD.too long
小题5:
A.wrongB.pleasedC.rightD.waste
小题6:
A.loveB.tearsC.surpriseD.danger
小题7:
A.measureB.makeC.repairD.change
小题8:
A.voiceB.soundC.noticeD.saying
小题9:
A.WillB.WouldC.ShallD.Should
小题10:
A.sentB.broughtC.pushedD.taken
小题11:
A.necklineB.allC.nothingD.what
小题12:
A.makeB.keepC.change D.take
小题13:
A.thenB.untilC.whenD.while
小题14:
A.cameB.gotC.sawD.looked
小题15:
A.short prettyB.fat youngC.slim oldD.little quiet
小题16:
A.cupB.dressC.bag D.box
小题17:
A.liveB.workC.stayD.wait
小题18:
A.delightfulB.sorryC.angryD.glad
小题19:
A.dressB.changeC.mistakeD.wish
小题20:
A.yoursB.hersC.the otherD.others

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Tracy Caulkins is known as the first American to set an American record and win an American title in each of four swimming strokes(泳姿): breaststroke, butterfly, backstroke, freestyle.
Tracy Caulkins was born in Minnesota and lived in Iowa until she was six. She began swimming when she was eight, after the family had moved to Nashville, Tennessee. While unwilling at first to swim in cold water or get her face wet, she began to train in earnest (认真地) as her talent became clear. Though her father worked for the public schools, the family sent her to a private school when the public schools could not accommodate (适应) her training schedule.
At age 13, Tracy Caulkins took part in the trials(选拔赛) for the 1976 Olympics, but did not make the team. She continued to win national and international titles, and was disappointed in 1980 when the U.S. didn’t attend the Moscow Olympics. She continued to train and compete.
In 1981, Tracy Caulkins began college, graduating in 1985. In college, she continued competing and training, though she had slowed down from her peak (顶峰) years.
Caulkins trained especially hard for the 1984 Olympics, and not only made the team, but was captain of the swim team and at Los Angeles, won three gold medals and was named Sportswoman of the Year by the U.S. Olympic Committee. After that she retired from swimming, and was a commentator (解说员) for swimming events as well as taking advantage of her fame to do business.
Tracy Caulkins married Australian swimmer, Mark Stockwell, in 1991, their romance having begun at the 1984 Olympics when he jumped into a warm-up pool to introduce himself. They married in Nashville and moved to Australia, where they had three children. Caulkins continued to be professionally involved in sports.
小题1:Tracy Caulkins was sent to a private school because _____.
A.the schedule of the public school wasn’t suitable for her
B.her parents had to work in the school
C.her family had moved to Nashville, Tennessee
D.she showed strong interest in swimming
小题2:Which Olympic Games did Tracy Caulkins attend?
A.The 1976 Olympic Games.B.The 1980 Olympic Games.
C.The 1984 Olympic Games.D.The 1992 Olympic Games.
小题3:Give the correct order of the following events in Tracy Caulkins’ life.
a. She was named Sportswoman of the Year.
b. She became a commentator.
c. She got married.
d. She went to college.
e. She attended the Olympics.
A.d; e; a; b; cB.d; e; c; b; a
C.d; a; e; c; bD.d; e; a; c; b
小题4:When was Tracy Caulkins born?
A.In 1963B.In 1953C.In 1960D.Not mentioned

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

In a land far away, once upon a time there was great poverty (贫困),and only the rich could manage without great _26_. Three of those rich men and their servants were_27_together on a road when they came to a very_28_village.
The first could not stand seeing the poverty, _29  he took all the gold and jewels from his wagons (四轮载重马车) and shared _30 out among the villagers. He wished them all the best of luck, and he left.
The second rich man ,seeing the _31  situation, stopped for a short time and gave _32  all his food and drink, since he _33  see that money would be of little _34  to them. He made sure that they each _35  their fair share and would have enough food to _36  for some time . Then, he left.
The third rich man, on seeing such poverty, _37  and went straight through the _38  without stopping. The two other rich men saw this from a distance and commented with each other_39  the third rich man lacked sympathy. It was _40  that they themselves had been there to offer help.
However, three days later, they  41 the  third rich man ,who was coming in the opposite direction . He was  42  travelling quickly, but his wagons,  43  the gold and valuables they had been  44  ,were now full of farming tools and bags of  45  .He was rushing back to help them out of poverty.
小题1:
A.lossB.expectationsC.successD.problems
小题2:
A.standingB.travellingC.gatheringD.running
小题3:
A.farawayB.poorC.differentD.ancient
小题4:
A.unlessB.becauseC.soD.if
小题5:
A.themB.anythingC.nothingD.those
小题6:
A.curiousB.worryingC.dangerousD.puzzling
小题7:
A.the villagersB.his servantsC.the othersD.the rest
小题8:
A.couldB.mightC.shouldD.must
小题9:
A.interestB.concernC.useD.attraction
小题10:
A.returnedB.gainedC.offeredD.received
小题11:
A.remainB.lastC.supplyD.share
小题12:
A.turned backB.set outC.showed offD.speeded
小题13:
A.villageB.landC.fieldD.road
小题14:
A.whetherB.howC.whereD.when
小题15:
A.goodB.certainC.trueD.strange
小题16:
A.welcomedB.metC.tacceptedD.persuaded
小题17:
A.stillB.alreadyC.alwaysD.indeed
小题18:
A.exceptB.instead ofC.apart fromD.along with
小题19:
A.loadingB.treasuringC.carryingD.earning
小题20:
A.foodB.jewelsC.moneyD.seeds

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

A young man once went to town and bought himself a pair of trousers. When he got home, he went to his room and put them on. He found that they were about two inches too long. He went into the kitchen, and his mother and two sisters were doing some washing there. He said to them, “The new trousers are too long. They need cutting by two inches. Would one of you mind doing this for me?” His mother and sisters were busy and none of them said anything.
But as soon as his mother had finished washing up, she went to her son’s room silently and cut the trousers by two inches. She came back without saying anything to her daughters. After supper, the elder sister remembered her brother’s trousers. She went to his room and cut the trousers by two inches without saying anything to anyone. The younger sister went to the cinema. But when she came back, she also remembered her brother’s trousers. So she went to his room and cut them by two inches, too.
小题1:The trousers were ______.
A.too longB.newC.for the young manD.A, B and C
小题2:Why didn’t the young man’s mother and sisters answer him?
A.Because they didn’t hear him clearly.
B.Because they thought others would do it for him
C.Because they didn’t want to do it for him.
D.Because they were busy at that time.
小题3:What can we infer from the story?
A.Maybe the young man didn’t try on the trousers when he bought them
B.The trousers are just right for the young man now.
C.His mother and sisters didn’t hear what the young man said.
D.The young’s mother and sisters didn’t want to help him.
小题4:If the trousers were 197 inches at first, how long were they at last?
A.191 inches B.193 inchesC.195 inchesD.199 inches.
小题5:Which one is true from the story?
A.The young man’s mother and sisters want others to know what they did.
B.They young man would be very happy to see his trousers were short.
C.The young man had to throw the trousers away at last.
D.The young man would be very thankful to his mother and sisters.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

“Can I see my baby?” asked the happy new mother. The bundle (a collection of things wrapped or boxed together) was placed in her arms and when she moved the fold of cloth to look upon his tiny face, she gasped -- the baby had been born without ears. Time, however, proved that the baby’s hearing was perfect except his appearance.
One day when he rushed home from school and threw himself into his mother’s arms, he cried out bitterly, “A boy, a big boy… called me -- a f... freak.” She sighed, knowing that his life was to be endless of heartbreaks.
He grew up, handsome for his misfortune. A favorite with his fellow students, he might have been class president, but for that. He developed a gift for literature and music.
The boy’s father had a talk with the family doctor. Could nothing be done? “I believe we could graft (移植) on a pair of outer ears, if they could be donated (捐献) ,” the doctor decided. So the search began for a person who would make such a sacrifice for a young man. Two years went by. Then, “You’re going to the hospital, son. Mother and I have someone who will donate the ears you need. But it’s a secret.” said the father.
The operation was a brilliant success. His talents blossomed into genius. School and college became a series of successes. Later he married and entered the diplomatic (外交) service. “But I must know!” he urged his father. “Who gave so much for me? I could never do enough for him.”
“I do not believe you could,” said the father,“but the agreement was that you are not to know…not yet.” The years kept the secret, but the day did come... one of the darkest days that ever passed through a son. He stood with his father over his mother’s casket (棺材). Slowly and tenderly, the father stretched forth a hand and raised the thick, reddish-brown hair to let out the secret.
小题1:The story is mainly about _______.
A.how a boy had new ears through an operation
B.what a devoted parent privately did for the child
C.how a disabled boy turned into a useful person
D.why a donator made a sacrifice to a bright boy
小题2:From the first paragraph we know that the mother _______.
A.was determined to donate her ears to perfect her son
B.kept her husband unknown about the baby’s situation
C.felt shocked and disappointed to see her new baby
D.complained of her bad luck to have a disabled child
小题3:The underlined word “freak” in Paragraph 2 is the closest in meaning to “_______”.
A.slow-acting personB.funny-looking child
C.badly-behaved studentD.strangely-shaped creature
小题4:What can be inferred from the passage?
A.The agreement was between the donator and the family.
B.The boy was so popular that he was made class president.
C.Finally the boy came to know who the donator was.
D.The mother donated her ears to her son after she died.
小题5:What moral lesson can we draw from this reading?
A.Real love lies in what is done unknown rather than what is done known.
B.It is parents’ responsibility to help their children heart and soul.
C.True beauty lies only in the heart not in appearance.
D.Young generations should learn to be grateful.

查看答案和解析>>

同步练习册答案