精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.In modem society there is a great deal of argument about competition.Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity(繁荣),others say that competition is bad;that it sets one person against another;that it leads to unfriendly relationship between people.
I have taught many children who held the belief that their self-worth relied on how well they performed at tennis and other skills.For them,playing well and winning are often life-and-death affairs.In their single-minded pursuit(追求)of success,the development of many other human qualities is sadly forgotten.
However,while some seem to be lost in the desire to succeed,others take an opposite attitude.In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players,they strongly blame competition.Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society.Teaching these young people,I often observe in them a desire to fail.They seem to seek failure by not trying to win or achieve success.By not trying,they always have an excuse:"I may have lost,but it doesn't matter because I really didn't try."What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost,that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth.Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief that one's self-respect relies on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解)can we discover a new meaning in competition.

29.What does this passage mainly talk about?C
A.Competition helps to set up self-respect.
B.Competition is harmful to personal quality development.
C.Opinions about competition are different among people.
D.Failures are necessary experiences in competition.
30.Why do some people favor competition according to the passage?B
A.It builds up a sense of duty.
B.It pushes society forward.
C.It improves personal abilities.
D.It encourages individual efforts.
31.The underlined phrase"the most vocal"in Paragraph 3 meansA.
A.those who disagree with competition most strongly
B.those who value competition most highly
C.those who try their best to win
D.those who rely on others most for success
32.Which point of view may the author agree to?D
A.Every effort should be paid back.
B.Competition should be encouraged.
C.Winning should be a life-and-death matter.
D.We should remove the fear of failure in competition.

分析 本文主要讲述的是人们对于竞争的态度,有人认为竞争有很多的好处,也有人认为竞争有很多的坏处.

解答 29..C 主旨大意题.根据文章第一段内容可知本文主要讲述的是人们对于竞争的态度,有人认为竞争有很多的好处,也有人认为竞争有很多的坏处.故C正确.
30.B 细节理解题.根据文章第一段第2句Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity说明竞争会导致社会的进步和繁荣.故B正确.
31.A 推理判断题.根据本句Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society.句意说明最反对竞争的人是那些遭受到竞争的压力的人.故该词是指A项正确.
32.D 推理判断题.根据文章最后一段Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.和Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解)can we discover a new meaning in competition.说明我们不应该对于竞争有恐惧,要多参加这样的竞争.才能提高自己.所以答案选D.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.经理划了根火柴,点了一支烟.
The managerstruck(strike) a match and lit a cigarette.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Mistakes are great teachers.Success comes to those(61)whoare willing to risk(62)committing(commit) mistakes to pursue their goals and able to learn from those mistakes.
Mistakes can be greatly(63)valuable(value),but when you try to get others to pay for your mistakes,then you get rid (64)ofme opportunity to learn.When something goes wrong,it's usually very easy to find someone else to blame,but what does that(65)really(real) make sense?
Much of(66)thevalue of mistakes arises from the fact that they demand a cost that must be paid.The person who learns the most from a mistake is the person who pays the price for that mistake.
When you make a mistake,the last thing(67)to do(do) is run away from it.You need to accept it because you can learn a lot from it.Since the mistake(68)is made(make),make the most of it.Pay the price,learn the lesson,and grow that much(69)stronger(strong).
When you make a mistake,don't look back at it long.Remember the reason for it,and then took forward.The past is unchangeable.The present is still in your power.Take full advantage of your(70)mistakes(mistake) to achieve your goals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

19.现在看来,学生必须下定决心学好英语口语了.(determine)Now it seems that the students must determine to learn the oral English well..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.When Van Gogh was alive,nobody bought his paintings.But now rich people will _________ for one,sometimes more than five million dollars.(  )
A.fly off the handleB.pay through the nose
C.put their heads togetherD.pull each other's leg

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.I'm going to Europe on vacation together with John if I        find the money.(  )
A.mustB.shouldC.canD.might

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

3.那个有音乐天赋的男孩被记者包围了.(have a gift for; surround)
The boy who has/having a gift for music was surrounded by reporters/journalists..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

20.Theaudience(观众)were shocked by the performance of the disabled athlete.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

18.The other day I was offered two tickets to a special preview of the latest movie for free.I wasn't interested,(41)DI knew my two boys would be.
That evening,we were a bit (42)Cfor time.So instead of having dinner at home,we had fast food near the movie theater Oscar.There went the (43)Bof eight movie tickets.
Then I met up with a friend and we sat around (44)Dfor a while,and another movie ticket went into a cup of coffee.After that,we figured we might as well (45)Aaround until the movie ended to pick up the boys.To help (46)Dthe time,I bought snacks.However,the(47)B went for an hour longer than expected.To watch the free movie,we always have to(48)Ban hour of ads.
Oh,did I (49)Cparking and fighting my way through the (50)Dto get to the right theater?I could have sent the (51)C to a movie theater in walking distance and had enough (52)D left over to watch ten more movies!
Next time I'm offered something free,I'll (53)Arefuse it.
I should have known better.(54)Din 2004,I built my own business.One of my marketing strategies is that I often offer free gifts.I said"probably"because"free"is just the most irresistible (55)A in your marketing language.And it always (56)C.
If you don't believe me,next time when you do a promotion,(57)Athis test:one with and one without the free (58)B.You will be amazed by how many people will (59)D hundreds of dollars to get something for (60)C!
41.A.forB.orC.soD.but
42.A.gratefulB.preparedC.rushedD.crazy
43.A.timeB.priceC.chanceD.length
44.A.singingB.judgingC.bargainingD.chatting
45.A.wanderB.turnC.lookD.gather
46.A.saveB.wasteC.recordD.kill
47.A.meetingB.movieC.walkD.coffee
48.A.break downB.sit throughC.cut downD.look through
49.A.forgetB.continueC.mentionD.stop
50.A.raceB.parkC.gateD.traffic
51.A.employeesB.customersC.boysD.friends
52.A.foodB.patienceC.roomD.money
53.A.probablyB.angrilyC.definitelyD.repeatedly
54.A.EndingB.WritingC.ReportingD.Starting
55.A.wordB.reasonC.letterD.desire
56.A.failsB.cheatsC.worksD.loses
57.A.tryB.studyC.faceD.attend
58.A.helpB.giftC.adviceD.market
59.A.gainB.bankC.receiveD.pay
60.A somethingB.everythingC.nothingD.anything

查看答案和解析>>

同步练习册答案