精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

  Chinese netizens who like to create and use cyber words such as "geiliv-able" might find a new regulation very " ungeilivable". The new regulation by the General Administration of Press and Publication banned the use of Ch-inglish words created by netizens for publishing in the Chinese language.

  "Geilivable",combining the pinyin geili (giving strength) with the Eng?lish suffix(后缀) for adjectives,literally means "giving power" or "cool". Dif?ferent suffixes and prefixes were then added to the word. " Hengeilivable" means "very cool",and "ungeilivable" means "dull,not cool at all".

  Cyber language is popular among Chinese netizens,who create Chinglish words to reflect phenomena in society. One example is "antizen", which refers to college graduates who earn a meager salary and live in small rented apart?ments,like tiny and laborious ants.

  David Tool?a professor with the Beijing International Studies University,said it's very interesting to combine Chinese with English to create new words. "English is no longer mysterious to the Chinese people. They can use the lan?guage in a flexible way according to their own experiences," Tool said.

  At the announcement of the regulation by the General Administration of Press and Publication, netizens expressed their concern.

  "The administration is totally ' ungeilivable'," said a netizen named laoda 1713. "I know other netizens will shed tears with me", it is a good chance to enrich our language.”

  "Language is always developing," said a columnist, Wang Pei. "It needs to be updated to absorb foreign culture and folk wisdom.”

  But an unnamed official with the administration said that,in fact,many senior staff from news media who supported the regulation were worried that years later,the younger generation would forget how to use formal Chinese ex?pressions. The official also pointed out that the regulation was only for formal publications in Chinese language,and it only banned Chinglish words in the publication.

1.The new regulation by the General Administration of Press and Publication may be aimed at     .

   A.simplifying the Chinese language

   B.limiting the development of language

   C.banning the use of Chinglish

   D.making the netizens more serious

2.The underlined word "meager" in the third paragraph probably means     

A. poor   B. flexible   C. high   D. plentiful

3.From this passage we can infer that .

   A.the Chinese people like their own language only

   B.the English words are considered informal in China

   C.nobody in China will support the new regulation

   D."geilivable" will be popular among Chinese netizens

4.Which may be the title of this passage?

   A.New regulation is announced

   B.Cyber words make native language lively

   C.Different views about language

   D.New phenomena in China

5.On which column of China Daily can you find this passage? 

     A. Entertainment.   B. Business.

   C. Travel.   D. Opinion.

A随着社会的发展,语言也在发展,因此网络语言使母语更富有生机。

1.C细节理解题。根据第一段第二句"The new regulation-banned the use of Chinglish words created by netizens for publishing in the Chinese language."可知,新闻出版总署的新规定是为了禁止汉式英语在出版中的使用。故C项正确。

2.A词义猜测题。由语境知,"蚁民"指的是一些像蚂蚁一样租住在小小的公寓里忙碌赚取小钱的大学毕业生,故A项符合题意。

3.D推理判断题。根据文章中不同人士对网络语言的态度可知,D项正确。

4.B主旨大意题。全文通过分析不同人士对网络语言的态度可知,随着社会的发展,语言也在发展,因此网络语言使母语更富有生机。故B项正确。

5.D推理判断题。本文讲述了不同的人对网络语言的不同观点,故D项正确。

题目来源:2015年全品作业本高中英语必修5外研版 > Module 2 A Job Worth Doing

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

  In order to know a foreign language thoroughly,four things are necessa- ry. Firstly,we must understand the language when we hear 1.       spoken. Secondly,we must be able to speak it ourselves correctly with confi- dence and without hesitation. 2.       ,we must be able to read the lan- guage. And fourthly,we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct.

  There is no easy way to success 3.       language learning. A good memory is a great help,but it is not enough only 4.       (memorize) rules from a grammar book. It is no much use 5.       (learn) by heart long lists of words and their meanings,studying the dictionary and so on.

  We must learn 6,      using the language. 7.       we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. To study for the purpose of application is a good piece of 8.       (advise) for those 9.       are studying a new language.

Practice is important. We must practise speaking and 10.       (write) the language whenever we can.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8.I think the salary the boss offered was     (令人满意的) ,so I decided to take the job.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.Don't take it for    (grant) that you have passed the final exam.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.Don't take any notice     others' comments. Just be yourself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4.Their television already picked up more TV signals after it was repaired recently.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1.Our friendship     (develop) quickly over the weeks that followed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

  I left university with a good degree in English Literature,but no sense of what I wanted to do. Over the next six years,I was treading water,just try?ing to earn an income. I tried journalism,but I didn't think I was any good,then finance, which I hated. Finally,I got a job as a rights assistant at a fa?mous publisher. I loved working with books, although the job that I did was dull.

  I had enough savings to take a year off work,and I decided to try to satis?fy a deep-down wish to write a novel. Attending a Novel Writing MA course gave me the structure I needed to write my first 55,000 words.

  It takes confidence to make a new start― there's a dark period in-between where you're neither one thing nor the other. You're out for dinner and people ask what you do,and you're too ashamed to say,   "Well, I'm writing a novel? but I'm not quite sure if I'm going to get there.”My confidence dived. Believ?ing my novel could not be published,I put it aside.

  Then I met an agent(代理商) who said I should send my novel out to a-gents. So,I did and,to my surprise,got some wonderful feedback. I felt a little hope that I might actually become a published writer and,after signing with an agent,I finished the second half of the novel.

  The next problem was finding a publisher. After two and a half years of no income,just waiting and wondering,a publisher offered me a book deal-that publisher turned out to be the one I once worked for.

  It feels like an unbelievable stroke of luck―of fate,really. When you set out to do something different, there's no end in sight,so to find myself in a position where I now have my own name on a contract(合同) of the publish?er―to be a published writer―is unbelievably rewarding(有回报的) .

6.What does the underlined part in Paragraph 1 mean?

   A.I was waiting for good fortune.

   B.I was trying to find an admirable job.

   C.I was being aimless about a suitable job.

   D.I was doing several jobs for more pay at a time.

7.The author decided to write a novel     .

    A. to finish the writing course   B. to realize her own dream

   C. to satisfy readers' wish   D. to earn more money

8.How did the writer feel halfway with the novel? 

A. Disturbed.   B. Ashamed.   C. Confident.   D. Uncertain.

9.What does the author mainly want to tell readers in the last paragraph?

   A.It pays to stick to one's goal.

   B.Hard work can lead to success.

   C.She feels like being unexpectedly lucky.

   D.There is no end in sight when starting to do something.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.She could just see ________(借着的光) the candle.

查看答案和解析>>

同步练习册答案