精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Humans have been keeping animals as pets for tens of thousands of years,but Dr Jean-Loup Rault,an animal scientist at the University of Melbourne in Australia,believes new companions are coming:robot pets.
"Technology is moving very fast,"Rault told ABC News,"The Tamagotchi in the early 1990s was really the first robotic pet,and now Sony and other big companies have improved them a lot."
This may not sit well with pet lovers.After all,who would choose a plastic toy over a lovely puppy?But Rault argues that the robotic kind has a lot going for it:"You don't have to feed it,you don't have to walk it,it won't make a mess in your house,and you can go on a holiday without feeling guilty."The technology also benefits those who are allergic to pets,short on space,or fearful of real animals.
It's not clear whether robot pets can replace real ones.But studies do suggest that we can bond(建立关系) with these smart machines.People give their cars names and kids give their toy animals life stories.It's the same with robots.When Sony stopped its repair service for its robot dog Aibo in March 2014,owners in Japan held funerals.
As an animal welfare researcher,Rault is concerned about how robotic pets could affect our attitudes towards live animals."If we become used to a robotic companion that doesn't need food,water or exercises,perhaps it will change how humans care about other living beings,"he said.
So are dogs and cats a thing of the past,as Rault predicts?For those who grew up with living and breathing pets,the mechanical kind might not do.But for our next generation who are in constant touch with smart technology,a future in which lovely pets needn't have a heartbeat might not be a far-fetched dream.

7.What does the underlined phrase"sit well with"means?B
A.be refused by                        
B.receive support from
C.make a difference to                   
D.be beneficial to
8.What are the advantages of robot pets?B
a.They are plastic and feel smooth.
b.Owners needn't worry about them when going out.
c.They can help cure allergies.
d.They save space and costs.
A.ab                
B.bd            
C.bc            
D.cd
9.We can learn from the passage thatC.
A.Sony is the first company to produce robot pets Aibo.
B.Rault thinks robot pets still have a long way to go.
C.People can develop strong bond with their robot pets.
D.Robot toys may help people care more about living beings.
10.The passage mainly tells usB.
A.the advantages of robot toys            
B.robot pets are coming
C.living pets are dying out               
D.the popularity of robot pets.

分析 千百年来,人类一直把猫狗当做宠物.现在有科学家认为:机器宠物的时代即将来临.

解答 7.B.词义猜测题.根据第二段now Sony and other big companies have improved them a lot.索尼和其他几家大公司已经大大改进了第一批机器宠物,和第三段第二句who would choose a plastic toy over a lovely puppy?谁会放弃一只可爱的小狗而选择一个塑料玩具呢?可以推断出宠物爱好者并不接受机器宠物.故选B项.
8.B.细节理解题.根据第三段You don't have to feed it,you don't have to walk it,it won't makea mess in your house,and you can go on a holiday without feeling guilty.机器宠物无需喂养,不用陪着散步,也不会把家里弄得一团糟,你出门度假时也不必感到愧疚.和The technology also benefits those who are allergic to pets,short on space,or fearful of real animals这一技术对那些对宠物过敏,空间狭小或害怕真的动物的人大有益处..选B项.
9.C.推理判断题.根据第四段When Sony stopped its repair service for its robot dog Aibo in March 2014,owners in Japan held funerals2014年3月,当索尼公司停止修复机器狗Aibo时,它在日本的主人们为他们举行了葬礼.可以推断人类与机器宠物之间能建立起强烈的感情纽带.因此选C项.
10.B.主旨大意题.文章主要讲述了机器宠物的时代即将来临,故选B项.

点评 在做阅读理解时,考生可快速阅读短文,通读测试题,明确考察点,在对应细读,加快做题速度.有时间还可以复查校对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.假设你是李华,你的英国笔友Chris刚刚转学,感到一切都很陌生.他在邮件中向你询问如何尽快融入新环境.请你根据以下信息回信:
1.多跟同学交流沟通;
2.积极参加学校活动;
3.向老师寻求帮助.
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Chris,
I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school.Such problems are quite normal.Perhaps the following suggestions may be helpful.
First,I think you may need to communicate with your classmates as much as possible.(高分句型一)In this way,you will get to know each other better.Second,it might be a good idea for you to take part in more activities,which usually involve teamwork and interactions with other students and are therefore good for developing friendly relationships.(高分句型二)Lately,faced with some tough problems,you might consider asking our teachers,who can usually offer you some sensible suggestions.(高分句型三)
I sincerely hope my advice will be of some help to you.If there is anything more I can do to help,please let me know.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

2.Once upon,there were two traveling angels(天使) who stopped to spend the night in the home of a wealthy family.The family was impolite and (36)Dto let the angels stay in the guest room.Instead,the angels were given a space in the (37)Bunderground room.As they (38)A their bed on the hard floor,the older angel saw a hole in the (39)Cand repaired it.When  the younger angel asked why,the older angel (40)D,"Things aren't always what they seem."
The next night the pair came to rest at the house of a very (41)B,but very kind farmer and his wife. (42)Csharing the little food they had,the couple let the angels sleep in their bed (43)Athey could have a good night's rest.When the sun came up the next morning,the angels found the farmer and his wife in (44)B.Their only cow,whose milk had been their only income,lay(45)D in the field.
The younger angel was very angry and asked the older angel,"How could this (46)B?Why did you not watch out for the cow?The first man had (47)D,yet you watched over his house,"she accused."The second family had little but was(48)Ato share everything,and you did not help.".
"Things aren't always what they seem,"the older angel replied."When we (49)Cin the underground room,I noticed there was gold (50)Ain that hole in the wall.Since the owner was so greedy and unwilling to(51)Chis good fortune,I asked God if I could (52)Dthe wall so he couldn't find it.Then last night as we slept in the farmer's bed,the angel of death came for his wife.I asked God if the angel could take the cow(53)CYou see,things aren't always what they seem."
Sometimes this is exactly what happens when things don't(54)B the way they should.You need to (55)Cthat every outcome is always to your advantage.You might not know it/until sometime later.
36.A.decidedB.preferredC.agreedD.refused
37.A.coolB. coldC.warmD.comfortable
38.A.madeB.setC.fixedD.decorated
39.A.groundB.ceilingC.wallD.window
40.A.criedB.spokeC.sangD.replied
41.A.richB.poorC.luckyD.fortunate
42.A.BeforeB.SinceC.AfterD.When.
43.A.whereB.whatC.whyD.which
44.A.sweatB.tearsC.powerD.danger
45.A.happyB.disappointedC.aliveD.dead
46.A.appearB.happenC.runD.operate
47.A.somethingB.nothingC.noneD.everything
48.A.willingB.unhappyC.excitingD.surprising.
49.A.parkedB.campedC.stayedD.remained
50.A.storedB.stolenC.robbedD.picked
51.A.divideB.showC.shareD.separate
52.A.damageB.eraseC.ruinD.seal(封上)
53.A.insteadB.beyondC.awayD.aside
54.A.turn inB.turn outC.turn toD.turn off.
55.A.hopeB.wishC.trustD.suppose.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.He was about to leave ______the telephone rang,______was from his mother.(  )
A.when; whichB.before; whichC.when; itD.before; this

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.I was much impressed by great changes and fast pace of life in Shanghai______ I came to visit this fantastic city.(  )
A.as an instantB.for an instantC.in an instantD.the instant

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.-Are you busy finishing your term paper these days?
-Yes.So I have few _____ when I can stay with my parents.(  )
A.occasionsB.conditionsC.admissionsD.cases

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.In order to know a foreign language thoroughly,four things are necessary.Firstly,we must understand the language when we hear (61)itspoken..Secondly,we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation.(62)Thirdly,we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.We must be able to make sentences that are grammatically correct.
There is no easy way to success(63)in  language learning(64)Agood memory is of great help,but it is not enough only (65)to memorize (memorize) rules from a grammar book.It is not much use learning by heart long list of words and (66)their  meaning,studying the dictionary and so on.We must learn by using the language.(67)If we are satisfied with only a few rules we have memorized,we are not really learning the language"Learn through use"is a good piece of (68)advice (advise) for those(69)whoare studying a new language.Practice is important.We must practise speaking and(70)writing(write) the language whenever we can.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Once at the office,you glance through the newspaper withdepressing(令人沮丧的) stories or reports of disasters.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Paper is one of the most important inventions of all time.The word paper comes from the word papyrus--a kind of plant.The Egyptians first( 61)used(use) papyrus around the year 3000B.C.to create a kind of paper.In 105A.D.,a Chinese man (62)named(name) Cai Lun created a new type of paper using pieces of old cloth.For centuries,people all over the world used this Chinese method to make paper.In( 63)the early 19th century,Charles Fenerty,a Canadian man,invented a new method of papermaking using wood.Today,most of the paper we use is made from wood.
Paper money was invented in earlier Song Dynasty in China.The government began using paper notes (64)as money because there wasn't enough copper(铜) to make coins.
Today,it's hard to imagine life without paper.We use it to communicate (65)in many different ways.We also use many important products(66)that/which are made of paper.Take,for example,toilet paper.Many believe that an American,Joseph Gayetty,invented( 67)it in 1857.Walter Alcock,an Englishman,later had the idea of (68)putting(put) the paper on rolls.Soon,toilet paper was( 69)commonly(common) used in the United States and England.Imagine (70)what life today would be like without this important invention!

查看答案和解析>>

同步练习册答案