| The Unexpected Joys of a Trip to Nowhere | |
| Passage outline | Supporting details |
| Introduction to Nowhere | ●Although many choose to travel beyond the (71)boundaries/borders,they actually hope to get somewhere. ●Getting nowhere can be the best adventure when we are (72)runningout of options. |
| (73)Benefits/Advantages of Nowhere | ●You don't have to be (74)dependent/reliant on a guidebook entry or others'advice. ●With limited information of a place and little expectation,we will encounter a (75)rare high energy that doesn't exist when visiting Paris or Kyoto. |
| The author's experience of getting nowhere | ●The airline wasn't (76)responsiblefor unexpected delays and there were no alternative flights available. ●He decided to visit the mysterious Millbrae,(77)located/lying between San Francisco and Silicon Valley. ●He (78)failed to enjoy such a luxurious and free time in big cities before. |
| Conclusion | ●Though (79)uncertain/unsureabout whether to visit Millbrae again,Nowhere will be included in his schedule. ●Nowhere is entirely uncharted with its beauties to be (80)discovered/explored. |
分析 本文是一篇记叙文,讲述了作者探索未知之地的一次经历.相比于旅游景点,探索一个未知的地方更加具有挑战性,我们可以自己选择旅游路线,并且路上的风景都是免费的.
解答 71.boundaries/borders 72.running 73.Benefits/Advantages 74.dependent/reliant 75.rare 76.responsible 77.located/lying 78.failed 79.uncertain/unsure 80.discovered/explored
71.boundaries/borders边界,考查细节理解. 根据"though some people like to travel so far off the motherland that it looks like Nowhere"可知,很多人选择去国外旅行.即:走出国家的边界.故填"boundaries/borders边界".
72.running,考查细节理解.根据"Yet every now and then-if there's nowhere else you can be and all other options have gone-going nowhere can prove the best adventure around"可知,当你把所有选择都用尽,实在想不出要去哪里时,可以选择去一个未知的地方.run out of 用尽,故填"running".
73.Benefits/Advantages 好处,考查细节归纳.根据后面的内容可知,表格该行内容讲述的是无名之地的好处.故填"Benefits/Advantages 好处".
74.dependent/reliant 依赖,考查细节理解.根据"you've never read a guidebook entry on it or followed others'suggestions on a train ride through its suburbs"可知,在一个无名之地,你不再依赖于旅游指南或者导航系统.故填"dependent/reliant 依赖".
75.rare稀有的,考查细节理解.根据"Knowing nothing of a place in advance opens us up to a high energy we seldom encounter"可知,在巴黎或京都,我们会遇见一种罕见的能源.
76.responsible可靠的,考查细节理解.根据"I hurried to the nearest airline counter to ask for help,and was told that I would have to wait 24hours,at my own expense,for the next day's flight"可知,那里的航班并不可靠,飞机的起飞时间不固定,时时都会改变.故填"responsible可靠的".
77.located/lying位于,考查细节理解.根据"Millbrae,California,the drive-through town that encircles San Francisco's airport,was a mystery to me"可知,Millbrae位于旧金山和硅谷之间.
78.failed,failed to 未能,考查细节理解. 根据"Suddenly I was enjoying a luxury I never allow myself,even on vacation:a whole day free"可知,这是作者之前未能享受的免费体验.故填"failed".
79.uncertain/unsure不确定,考查细节理解.根据"Who knows if I'll ever visit Millbrae again?"可知,作者自己也不确定会不会再去一次Millbrae.故填"uncertain/unsure不确定".
80.discovered/explored发现/探索,考查细节理解.根据"Nowhere is so far off the map that its smallest beauties are a discovery"可知,未知的地方正在等着我们去探索.故填"discovered/explored发现/探索".
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | shall | B. | could | C. | must | D. | need |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com