When a first-time father saw his newborn son, he immediately noticed the baby's ears obviously standing out from his head. He expressed his concern to the nurse that some children might tease his child. A doctor examined the baby and reassured the new dad that his son was healthy- the ears presented only a minor problem with its appearance.
But the nervous father persisted. He wondered if the child might suffer psychological effects of ridicule, or if they should consider plastic surgery. The nurse assured him that it was really no problem, and he should just wait to see if the boy grows into his ears.
The father finally felt more optimistic about his child, but now he worried about his wife's reaction to those large ears. She had been delivered by operation, and had not yet seen the child.
“She doesn't take things as easily as I do,” he said to the nurse.
By this time, the new mother was settled in the recovery room and ready to meet her new baby. The nurse went along with the dad to lend some support in case this inexperienced mother became upset about her baby's large ears.
The baby was in a receiving blanket with his head covered for the short trip through the cold air-conditioned corridor. The baby was placed in his mother's arms, who eased the blanket back so that she could look at her child for the first time.
She took one look at her baby's face and looked to her husband and gasped, “Oh, Honey! Look! He has your ears!”
No problem with Mom. She married those ears...and she loves the man to whom they are attached.
The poet Kahlil Gibran said, “Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart.” It's hard to see the ears when you're looking into the light.
【小题1】When the father first saw his baby, he was worried that________.
| A.The baby might not grow up healthily |
| B.The baby might be laughed at by others. |
| C.The baby might disappoint its mother |
| D.the baby might have mental problems. |
| A.could not function well. | B.looked the same as others. |
| C.only caused a small problem. | D.needed to have plastic surgery. |
| A.She blamed her husband for the baby’s big ears. |
| B.She was the first to discover the baby’s large ears. |
| C.She suggested having an operation on the baby immediately. |
| D.She found something similar between the baby and its father. |
| A.The ears. | B.The parents |
| C.The doctor and nurse. | D.The problems |
| A.To advise readers to listen carefully. |
| B.To draw a conclusion from the story. |
| C.To criticize the wrong attitude to physical beauty. |
| D.To stress the importance of doctor-patient relationship. |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】B
解析试题分析:本文叙述了父亲突然发现刚出生的儿子的耳朵是很明显的招风耳。他很担心将来其他孩子会嘲笑他儿子,大夫为婴儿做了检查后向这位父亲保证,他的儿子很健康,耳朵凸出仅仅有些有碍观瞻罢了。可是他又担心妻子不能接受,可是母亲看到儿子的耳朵后说她很喜欢这种与丈夫一样的耳朵。美不呈现在脸上,美是心灵之光。
【小题1】细节理解题。根据He expressed his concern to the nurse that some children might tease his child.父亲担心孩子的耳朵太大会被其他的孩子嘲笑,故选B。
【小题2】细节理解题。根据A doctor examined the baby and reassured the new dad that his son was healthy- the ears presented only a minor problem with its appearance. 大夫为婴儿做了检查后向这位父亲保证,他的儿子很健康,耳朵凸出仅仅有些有碍观瞻罢了。故选C。
【小题3】细节理解题。根据Oh, Honey! Look! He has your ears!母亲发现孩子的耳朵与父亲的一样,故选D。
【小题4】词义猜测题。根据She married those ears...可以推测这里指的是耳朵,故选A。
【小题5】推理判断题。根据It's hard to see the ears when you're looking into the light.从这个故事里得出结论来,故选B。
考点:故事类短文阅读。
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
When I was fifteen, I announced to my English class that I was going to write my own books. Half the students sneered(冷笑), the 36 nearly fell out of their chairs laughing. “Don’t be silly, only 37 can become writers, ” the English teacher said, “And you are getting a D this term. ” I was so 38 that I burst into tears.
That night I wrote a short 39 poem about broken dreams and mailed it to the newspaper. To my 40 , they published it and sent me two dollars. I was a published and 41 writer. I showed my teacher and fellow students. They 42 . “Just plain dumb luck. ” the teacher said. I tasted 43 and I’d sold the first thing I’d ever written. That was more than any of them had done and if it was just dumb luck, that was 44 with me.
During the next two years I sold dozens of 45 , letters, jokes and recipes. By the time I 46 from high school, with a C minus average, I had scrapbooks(剪贴簿) filled with my published works. I 47 mentioned my writing to my teachers, friends or my family again. They were dream killers and 48 people must choose between their friends and their dreams, they must always choose their 49 .
I had four children at the time, and the oldest was only four. I wrote what I felt. It 50 nine months, just like a pregnant woman. I mailed it without a self addressed stamped 51 and without making a copy of the manu script.
A month later I received a(n) 52 , and a request to start working on another book. The worst year I earned two dollars. In my best year I earned 36, 000 dollars. 53 years I earned between five thousand and ten thousand. No, it isn’t enough to live 54 , but it’s still more than I’d make working part time. People ask what college I 55 , what degrees I had and what qualifications I have to be a writer. The answer is: “None. ” I just write. I’m not a genius.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
The year was 1932. Amelia Earhart was flying alone from North America to England in a small single-engined aeroplane. At midnight, several hours after she had left Newfoundland, she ran into bad weather. To make things worse, her altimeter(高度表) failed and she didn’t know how high she was flying. At night, and in a storm, a pilot is in great difficulty without an altimeter. At times, her plane nearly plunged into the sea.
Just before dawn, there was further trouble. Amelia noticed flames coming from the engine. Would she be able to reach land? There was nothing to do except to keep going and to hope.
In the end, Amelia Earhart did reach Ireland, and for the courage she had shown, she was warmly welcomed in England and Europe. When she returned to the United States, she was honored by President Hoover at a special dinner in the White House. From that time on, Amelia Earhart was famous.
What was so important about her flight? Amelia Earhart was the first woman to fly the Atlantic Ocean alone, and she had set a record of fourteen hours and fifty-six minutes.
In the years that followed, Amelia Earhart made several flights across the United States, and on each occasion she set a new record for flying time. Amelia Earhart made these flights to show that women had a place in aviation (航空) and that air travel was useful.
【小题1】Which of the following statements is NOT the difficulty which Amelia Earhart met in her flight from north America to England?
| A.She lost her direction. |
| B.The altimeter went out of order. |
| C.Her engine went wrong. |
| D.She was caught in a storm. |
| A.She did nothing but pray for herself. |
| B.She changed her direction and landed in Ireland. |
| C.She continued flying. |
| D.She lost hope of reaching land. |
| A.She was the first woman who succeeded in flying across the Atlantic Ocean alone. |
| B.She made plans to fly around the world. |
| C.She was warmly welcomed in England, Europe and the United States. |
| D.She showed great courage in overcoming the difficulties during the flight. |
| A.Amelia Earhart—First Across the Atlantic |
| B.Amelia Earhart—Pioneer in Women’s Aviation |
| C.A New Record for Flying Time |
| D.A Dangerous Flight from North America to England |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
One day, President Lincoln went to a party. At the gathering, a man called Douglas was repeatedly talking about Lincoln’s low position in life and saying that he first met Lincoln when he was a shop assistant at a village shop. Finally he said, “And Mr. Lincoln was a very good waiter too.”
People burst into laughter, but they quieted down when Mr. Lincoln said quietly.
“Gentlemen, what Mr. Douglas has said is true. I did keep a grocery(杂货店), and I did sell cotton, candles and cigars, and sometimes whiskey(威士忌酒). But I remember that in those days Mr. Douglas was one of my best customers. I often stood on one side of the counter(柜台) and sold whiskey to Mr. Douglas on the other side, but the difference between us now is: I have left my side of the counter, but Mr. Douglas still sticks to his as firmly as ever.”
【小题1】Where was Douglas talking about Lincoln’s low position in life?
| A.At home | B.At a grocery |
| C.At a gathering | D.In a restaurant |
| A.he was friendly to Lincoln. |
| B.Lincoln was an example to show that an American of low position can also rise up in life. |
| C.he wanted others to look down upon Lincoln. |
| D.he wanted to tell other people about Lincoln’s honesty as a shop assistant. |
| A.By telling about his low position in life in his early days. |
| B.By making fun of Douglas’ low position now. |
| C.By proving Douglas was telling lies. |
| D.By comparing his present position with Douglas. |
| A.Douglas was still talking about Lincoln’s low position in life. |
| B.Douglas was still standing on the other side of the counter. |
| C.Douglas remained a drunkard and had not changed a bit. |
| D.Douglas kept on going to parties and speaking ill of Lincoln. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
Frank Woolworth was born in Rodman, New York, in 1852. His family were very poor farmers, and there was never enough to eat. Frank decided he did not want to be a farmer. He took a short business course, and went to work as a salesman in a large city.
Woolworth realized he had a natural skill for showing goods to attract people’s interest, but he soon learned something more important. One day his boss told him to sell some odds and ends (小商品) for as much as he could get. Frank put all these things on one table with a sign which said FIVE CENTS EACH. People fought and pushed to buy the things and the table was soon cleared.
Soon afterwards, Woolworth opened his own store, selling goods at five and ten cents. But he had another lesson to learn before he became successful. That is, if you want to make money by selling low-price goods, you have to buy them in large quantities directly from the factories. Once, for example, Woolworth went to Germany and placed an order for knives. The order was so large that the factory had to keep running 24 hours a day for a whole year. In this way, the price of the knives was cut down by half.
By 1919, Woolworth had over 1000 stores in the US and Canada, and opened his first store in London. He made many millions and his name became famous throughout the world. He always run his business according to strict rules, of which the most important was: “ THE CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT.”
【小题1】Frank took a short business course in order to _________.
| A.learn something from a salesman | B.get away from the farm |
| C.earn more money for his family | D.get enough to eat. |
| A.he had put the goods on a table in a very nice way |
| B.he cut down the price by half |
| C.the sign he put on the table was well designed |
| D.he knew how to get people to buy his goods. |
| A.knives were ordered in large quantities directly from the factory. |
| B.the factory workers worked 24 hours a day |
| C.the knives were made in Germany, where labour was cheap. |
| D.the knives were produced in one factory. |
| A.The low price of the goods he sold |
| B.His business skills and his wealth |
| C.His trip to Germany and his huge order of knives |
| D.His natural skill for showing things |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com