精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

One of the greatest contributions to the first Oxford English Dictionary was also one of its most unusual. In 1879, Oxford University in England asked Prof. James Murray to serve as editor for what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language. It would include every English word possible and would give not only the definition but also the history of the word and quotations (引文)showing how it was used.
This was a huge task. So Murrary had to find volunteers from Britain, the United States, and the British colonies to search every newspaper, magazine, and book ever written in English. Hundreds of volunteers responded, including William Chester Minor. Dr. Minor was an American Surgeon who had served in the Civil War and was now living in England. He gave his address as “Broadmoor, Crowthorne, Berkshire,” 50 miles from Oxford.
Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray. Over the next years, he became one of the staff’s most valued contributors.
But he was also a mystery. In spite of many invitations, he would always decline to visit Oxford. So in 1897, Murray finally decided to travel to Crowthorne himself. When he arrived, he found Minor locked in a book-lined cell at the Broadmoor Asylum for the Criminally insane.
Murray and Minor became friends, sharing their love of words. Minor continued contributing to the dictionary, sending in more than 10,000 submissions in 20 years. Murray continued to visit Minor regularly, sometimes taking walks with him around the asylum grounds.
In 1910, Minor left Broadmoor for an asylum in his native America. Murray was at the port to wave goodbye to his remarkable friend.
Minor died in 1920, seven years before the first edition of the Oxford English Dictionary was completed. The 12 volumes defined 414,825 words, and thousands of them were contributions from a very scholarly and devoted asylum patient.
小题1:According to the text, the first Oxford English Dictionary _________.
A.came out before minor died
B.was edited by an American volunteer
C.included the English words invented by Murray
D.was intended to be the most ambitious English dictionary
小题2:How did Dr. Minor contributed to the dictionary?
A.He helped Murray to find hundreds of volunteers.
B.He sent newspapers, magazines and books to Murray.
C.He provided a great number of words and quotations
D.he went to England to work with Murray.
小题3:Why did Dr. Minor refuse to visit Oxford?
A.He was shut in an asylum
B.He lived far from Oxford
C.He was busy writing a book
D.He disliked traveling
小题4:Prof. Murray and Dr. Minor became friends mainly because __________.
A.they both served in the Civil War.
B.They had a common interest in words
C.Minor recovered with the help of Murray
D.Murray went to America regularly to visit Minor
小题5:Which of the following best describe Dr. Minor?
A.Brave and determined B.Cautious and friendly
C.Considerate and optimisticD.Unusual and scholarly
小题6:What does the text mainly talk about?
A.The history of the English language.
B.The friendship between Murray and Minor
C.Minor and the first Oxford English Dictionary
D.Broadmoor Asylum and is patients

小题1:D
小题2:C
小题3:A
小题4:B
小题5:D
小题6:C
本文是一篇人物传记,讲述了牛津英语词典的编撰者之一的Dr. Minor的不一般的人生,他博学,但被关在精神病院。他对牛津英语词典贡献很大,并与Prof Murray因为共同的爱好成为好朋友。
小题1:考查细节理解。根据第一段中的…serve as editor for what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language可知答案选D。
小题2:考查细节理解。根据第三段的第一句话Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray可知答案选C。
小题3:考查细节理解。根据第四段中的…he found Minor locked in a book-lined cell at the Broadmoor Asylum可知,Minor被关在一家精神病院里,这是他不能去牛津的原因。
小题4:考查细节理解。根据第五段的Murray and Minor became good friends, sharing their love of words可知,他们成为好朋友的主要原因在于他们都对词汇很热爱。
小题5:考查推理判断题。从文章的最后一句话可以推断Minor很博学,对做学问很投入,但他同时又是一个精神病人。因此用devoted, scholarship, unusual等描述他最贴切。
小题6:考查文章的主旨大意。文章的关键词有两个:Minor和Oxford Dictionary,主要讲述Mr. Minor的特别之处和他对Oxford Dictionary的贡献,因此文章的大意应该把这两个词都包括进去。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Allan Paul, a final year engineering student, was considered as a safe driver by all who knew him. One sunny morning, Allan was on his way home from his friend’s house on his favorite bike. All of a sudden, due to a major 31  by a truck driver near a traffic signal, Allan’s bike was hit by the huge truck. Poor Allan lost his legs and was 32  in the middle of the road, trembling.
He cried out for help but no one troubled to  33 . They were afraid of the consequences they could face if they gave Allan  34 .
There was a huge crowd gathering,  35  Allan like he was an alien. Allan kept crying and shouting aloud and finally he  36  his body to the sidewalk. Then he saw a man getting out of a car. Allan  37  him and cried out, “Please help me. I want to live. Save me, I am  38 .”
The man ran over and  39 . He picked up Allan and took him to the hospital. Allan gave him his  40  number and the man then called Allan’s house to inform his parents about the  41  and their son’s situation. Allan’s parents rushed to the  42 ; the doctors told them there was no  43  and asked them to take Allan home since it was impossible for him to  44 .    
Allan asked his parents to only  45  one person when he died, the man who had helped him. He also requested that they not inform or allow anybody else to see his dead body. Allan  46 the same night. As was Allan’s last  47 , his father called only that man and informed him about Allan’s  48 .?
Only a person, who has a  49  heart and who offers his service for the good of his fellow human beings, is a man. Those who  50  to, remain animals forever.
小题1:
A.issueB.mistakeC.crisisD.problem
小题2:
A.sittingB.standing C.lyingD.rolling
小题3:
A.pick him upB.take him inC.calm him downD.leave him alone
小题4:
A.some supportB.some adviceC.a liftD.a helping hand
小题5:
A.greetingB.watchingC.attackingD.teasing
小题6:
A.carried B.pushedC.draggedD.conveyed
小题7:
A.turned toB.thought ofC.pointed at D.called on
小题8:
A.exhaustedB.helplessC.painfulD.dying
小题9:
A.yelledB.helpedC.hesitatedD.stopped
小题10:
A.officeB.accountC.contactD.street
小题11:
A.accidentB.operationC.injuryD.consequence
小题12:
A.roadB.scene C.homeD.hospital
小题13:
A.bedB.hopeC.timeD.trouble
小题14:
A.surviveB.recoverC.walkD.improve
小题15:
A.forgiveB.visitC.callD.thank
小题16:
A.broke down B.passed awayC.gave inD.burned out
小题17:
A.viewB.ideaC.wishD.comment
小题18:
A.situationB.willC.funeralD.death
小题19:
A.helpingB.innocentC.braveD.cheerful
小题20:
A.fearB.pretendC.failD.claim

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Nick was not the kind of boy I had expected to spend my summer with. I was hoping to    have a   21  the summer before my busy senior year, but my mother asked me to do her a   22 . One of her colleagues needed a full-time   23 . “You planned to volunteer at the local hospital, why not volunteer to   24  Nick instead?” Then she told me that this six-year-old boy was not a   25  child.
Nick was a lovely little boy who suffered from many disorders. Normal day-care centres would not   26  him. As a baby, he had serious ear infections which left him with equilibrium (平衡) problems. He couldn’t   27  or run properly. I was hesitating (犹豫)   28  I was to take the job when my mother   29 , “Don’t you want to be a nurse in the future? I doubt if you even have the   30 .”
Then I told her I was   31  for the job.
The day started at 7:00 a.m. Nick was my wake-up call! With so much energy and very little   32 , he was quite a mix.
In the park, when he saw all the other children play on the jungle gym and swings (秋千), the boy’s face   33  up — how he wished he belonged to the group of his age! You would think it would be   34  to get a child to go down a slide (滑梯). Believe me, it wasn’t! It took time, a lot of time. But with patience and support, Nick took one step up the slide each day. We worked together to face his   35  and gradually he got closer to taking the slide of his life.
Halfway through the summer, he   36  it to the top of the slide. With my arms   37  him tightly, we flew down the slide! I waited for his reaction. After realizing that he was safe and sound, he gave me a big   38  and asked, “May I go down again, alone?” I had never been happier in my life when I saw this little child climb the ladder and enjoy what other children   39  for granted.  This   40  child taught me that being a nurse means respect, kindness and patience.
小题1:
A.grade B.courseC.projectD.relaxation
小题2:
A.serviceB.favourC.businessD.trade
小题3:
A.nurseB.waitressC.guardD.guide
小题4:
A.protectB.defendC.attendD.comfort
小题5:
A.normalB.naughtyC.cleverD.happy
小题6:
A.admitB.receiveC.acceptD.adopt
小题7:
A.speakB.playC.standD.walk
小题8:
A.ifB.whatC.whyD.where
小题9:
A.suggestedB.arguedC.challengedD.commented
小题10:
A.energyB.courageC.faithD.time
小题11:
A.eagerB.sorryC.gratefulD.ready
小题12:
A.awarenessB.balanceC.knowledgeD.control
小题13:
A.delightedB.cheeredC.litD.shut
小题14:
A.difficultB.simpleC.interestingD.terrible
小题15:
A.fearsB.worriesC.chancesD.situations
小题16:
A.climbedB.gotC.managedD.made
小题17:
A.takingB.holdingC.bringingD.greeting
小题18:
A.kissB.clapC.welcomeD.surprise
小题19:
A.playB.doC.takeD.enjoy
小题20:
A.miserableB.smartC.braveD.special

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空


A group of graduates got together to visit their old university professor. They talked about the 36   topic-happiness. But soon their conversation turned into complaints about  37 in work and life.
To offer his guests coffee, the professor went to the kitchen and  38 with a large pot of coffee and a variety of  39 -plastic glass, metal, porcelain (陶瓷), some  plain-looking  some  very  40 .The professor told his students to help themselves to hot coffee.
When all the students had a cup of coffee in  41 . the professor said:" lf you have noticed, all the nice-looking  42 . cups were taken, leaving behind the plain and cheap ones. While it is   43 for you to want only the best for Your belives, that is the  44 of your problems and stress. The professor continued," Believe that the cup itself adds no  45 to the coffee. ln most cases it is just more expensive and in some cases it even  46 what we drink. What all of you  47 wanted was coffee, not the cup, but you consciously went  48 the best cups. Now  49 this: life is coffee, the jobs, money, and  50 in society are the cups, which are just tools to hold and  51 life, and the different types of cups we have don't decide, nor   52 the quality of life. lf we concentrate only on the cups, we will  53 to enjoy the coffee in it. So don't let the cups  54 you...enjoy the coffee instead."
At these words, the graduates looked at each other in  55 embarrassment.
小题1:
A.hotB.sensitiveC.famousD.easy
小题2:
A.payB.joyC.experienceD.stress
小题3:
A.cookedB.tookC.returnedD.met
小题4:
A.cupsB.giftsC.platesD.drinks
小题5:
A.commonB.specialC.rareD.delicate
小题6:
A.orderB.timeC.handD.place
小题7:
A.prettyB.differentC.colorful D.expensive
小题8:
A.necessaryB.normalC.goodD.possible
小题9:
A.situationB.answerC.resultD.source
小题10:
A.qualityB.energyC.weightD.color
小题11:
A.makesB.givesC.hidesD.includes
小题12:
A.finallyB.reallyC.especiallyD.nearly
小题13:
A.forB.withC.offD.to
小题14:
A.forgetB.discussC.considerD.try
小题15:
A.positionB.relationC.workmatesD.friends
小题16:
A.createB.supportC.containD.own
小题17:
A.damageB.determineC.changeD.increase
小题18:
A.comeB.stopC.haveD.fail
小题19:
A.driveB.holdC.takeD.control
小题20:
A.quietB.speechlessC.amazingD.reasonable

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空


It was lunchtime and I walked into a small branch office on the West Side. I had come to   36  a checking account. The only officer on   37  was a fortyish black man, standing   38  a small counter from a young white boy who was wearing a V-necked sweater. I think I was especially   39  of the boy because he looked more like a kid from a prep school than a   40  in a West Side bank.
The boy continued to   41  my attention because of what happened next. He was holding an open savings-account book and   42  an expression of disappointment. “But I don’t understand. I opened the account myself, so why can’t I   43  any money?” the boy said, his voice breaking.
“I know it is, but those are the rules. I’ve already explained to you that a fourteen-year-old is not   44  to withdraw money without a letter from his parents,” the officer explained patiently.
Suddenly I noticed the account had a series of small deposits and withdraws. Then I questioned the officer, “How do you   45  that? Why did you let him withdraw money before, but not now?” He looked   46 . “Because the tellers were not aware of his age before and now they are. It’s really very   47 .” I turned to the boy with a shrug. “You’re really getting   48 ,” I said. “You ought to get your parents to come in here and   49 .” The boy looked destroyed.   50 , he put his savings book in a rear-pocket and walked out of the bank.
The officer turned to me. “You know,” he said, “you really shouldn’t have got   51 .” I couldn’t believe what this idiot was saying. “We were   52  this morning that some neighborhood bully has been shaking down (敲诈) this boy for more than a month. The other guy was   53  him to take money out every week and hand it over. The poor kid was   54  too scared to tell anyone. Anyway, the police are on the case and they’ll probably make a(n)  55  today."
“You mean there is no rule about being too young to withdraw money from a savings account?”
“Not that I ever heard of. Now, sir, what can we do for you?”
小题1:
A.makeB.openC.buyD.choose
小题2:
A.dutyB.boardC.displayD.show
小题3:
A.onB.afterC.over D.across
小题4:
A.sureB.proudC.awareD.afraid
小题5:
A.guardB.customerC.clerkD.manager
小题6:
A.attractB.payC.attachD.control
小题7:
A.puttingB.writingC.sayingD.wearing
小题8:
A.borrowB.depositC.withdrawD.use
小题9:
A.toldB.inspiredC.encouragedD.allowed
小题10:
A.argue B.explainC.answerD.declare
小题11:
A.annoyedB.disappointedC.excitedD.amused
小题12:
A.easyB.amazingC.fantasticD.simple
小题13:
A.arrangedB.convincedC.cheatedD.caught
小题14:
A.protestB.promiseC.prohibitD.prepare
小题15:
A.Excitedly B.SilentlyC.CheerfullyD.Nervously
小题16:
A.interactedB.interruptedC.involvedD.infected
小题17:
A.askedB.discovered C.suggestedD.informed
小题18:
A.rushingB.forcingC.requestingD.begging
小题19:
A.hardlyB.unwillinglyC.apparentlyD.eagerly
小题20:
A.arrestB.sentence C.apologyD.difference

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


Two brothers, Herbert and James, lived with their mother and a cat named Edgar. James was particularly devoted to the cat, and when he had to leave town for several days, he left Herbert careful instructions about the pet’s care. At the end of his first day away, James telephoned his brother, “How is Edgar?”
“Edgar is dead.” Herbert answered. There was a pause. Then James said, “Herbert, you’re insensitive (漠然的). You know how close I was to Edgar. You should have broken the news to me slowly. When I asked about Edgar tonight, you should have said, ‘Edgar’s on the roof , but I have called the fire department to get him down.’ And tomorrow when I called, you could have said the firemen were having trouble getting Edgar down, but you were hopeful they would succeed. Then when I called the third time, you could have told me that the firemen have done their best, but unfortunately Edgar had fallen off the roof and was at the veterinarian’s (兽医站). Then when I called the last time, you could have said that although everything possible had been done for Edgar, he had died. That’s the way a sensitive man would have told me about Edgar. And, oh, before I forget,” James added, “how is mother?”
“Oh,” Herbert said, pausing for a moment, “She’s on the roof.”
小题1:James telephoned his brother at the end of his first day away because he wanted to know _____.
A.what he was doing
B.whether he was good
C.whether the cat was good
D.where his mother was
小题2:Why did James say his brother was insensitive?
A.Because he told him the news directly.
B.Because he killed their pet.
C.Because his mother was on the roof.
D.Because he missed the truth about the cat.
小题3:From the last paragraph of the passage, we can know that the mother was probably _____.
A.on the roofB.ill or even dead
C.repairing the house D.playing games

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


Visitors can find a small, old house called the O. Henry Museum in central Austin, Texas. William Sydney Porter(1862-1910)----better known as O. Henry, was one of America’s best loved writers of short stories. Beginning in 1893, he lived here. It was saved from destruction, moved, and turned into a museum in 1934. The museum is a good way to learn about the interesting life of him.
William Porter rented this house and lived with his wife and daughter for about two years. Many objects in the museum belonged to the Porters. Others did not, but are in the house to recreate the way it looked during their lifetime.
Porter worked at a pharmacy, farm, land office and bank. He also loved words and writing. The museum has special proof of Porter’s love of language---his dictionary. It’s said that he read every word in it. Porter started a small publication called “The Rolling Stone”. He wasn’t being published early on, so he published himself. His funny stories, poems, and drawings were published in the magazine. But it was too costly to continue for long, so he closed the project after about one year.
Other troubles would lead the Porters to leave Austin. Porter was accused of financial wrongdoing at the bank and lost his job. Fearing a trial, he fled the country. But he returned because his wife was dying. After her death, he faced trial and was found guilty. He served three and a half years in a federal prison in Ohio.
Porter would keep his time in prison a secret. But there was one good thing about it. It provided him with time to write. By the time of his release, he had published 14 stories and was becoming well-known as O. Henry.
Porter would later move to New York City and find great success there. He published over 380 stories in the last eight years of his life.
小题1:What is the author’s purpose of writing paragraph 3?
A.To attract more visitors to the O. Henry Museum.
B.To show the jobs O. Henry once did.
C.To show O. Henry’s early love of words and writing.
D.To introduce O. Henry’s publication called “The Rolling Stone”.
小题2:Which of the following shows the right order of O. Henry?
a. He was committed to prison.
b. He settled down in central Austin.
c. His wife died.
d. He started a small publication called “The Rolling Stone”.
e. He moved to New York City.
A.bdcaeB.bcadeC.bdceaD.bacde
小题3:What can be inferred from the passage?
A.Most of O. Henry’s short stories were finished in prison.
B.O. Henry didn’t start his career as a successful writer when living in central Austin.
C.O. Henry was born in a small, old house which is called the O. Henry Museum now.
D.O. Henry spent his last life in the small, old house in Texas.
小题4:What does the author want to tell us in the passage?
A.O. Henry’s experience in prison.
B.The objects in the O. Henry’s Museum
C.O. Henry’s achievement in literature.
D.A brief account of O. Henry’s life

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空


Michael O’her lived alone with his father, and the two of them had a very special relationship. The father believed in encouragement.
Though Michael was the    1  of the class when he entered high school, his    2     continued to encourage him, but also made it very clear that he did not have to play    3    if he didn’t want to.
However, Michael loved football and was    4   to try his best at every practice. All through high school, he never     5    a practice or a game, but remained a bench warmer (替补队员) all four years. His    6   father was always in the stands, with words of    7   for him.
It was the end of the football season, and as Michael ran slowly onto the practice field shortly     8   the big final game, the coach met him with a telegram. Michael    9     the telegram and became deathly silent—his father died that morning, and the sad man left for   10   immediately.
In the third quarter, when the team was ten points    11  , a silent young man eagerly    12   onto the sidelines. The coach and his players were shocked to see their team-mate back so    13 .
“Coach, please let me    14  . I have to play today,” said Michael. Feeling sorry for him, the coach     15  . Before long, nobody could believe their eyes. This small bench warmer played like a(n)    16  . He helped his team win finally.
When the team was cheering for their    17  , Michael was sitting in the corner all alone. The coach came to him and said, “You were fantastic! Tell me    18  you did it?”
Tears in eyes, Michael said, “Well, you knew my dad died, but did you know he was blind?” He    19   a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could   20   me play, and I wanted to show him I could do it!”
小题1:
A.strongestB.smallestC.biggestD.youngest
小题2:
A.coachB.playersC.classmatesD.father
小题3:
A.footballB.gamesC.practicesD.basketball
小题4:
A.requiredB.determinedC.satisfiedD.reminded
小题5:
A.failedB.lostC.missedD.won
小题6:
A.sympatheticB.upsetC.faithfulD.optimistic
小题7:
A.encouragementB.judgmentC.wisdomD.amusement
小题8:
A.afterB.sinceC.towardsD.before
小题9:
A.went throughB.turned overC.got overD.tore up
小题10:
A.schoolB.homeC.fieldD.class
小题11:
A.aheadB.besideC.behindD.away
小题12:
A.walkedB.ranC.climbedD.slipped
小题13:
A.quietlyB.sadlyC.happilyD.soon
小题14:
A.goB.fightC.workD.play
小题15:
A.leftB.refusedC.agreedD.cried
小题16:
A.starB.sonC.amateurD.trainer
小题17:
A.victoryB.awardC.memorialD.unity
小题18:
A.whyB.whenC.whereD.how
小题19:
A.spreadB.changedC.forcedD.stopped
小题20:
A.hearB.seeC.feelD.make

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


When Frank began his story, we all listened. “I grew up in San Pedro. My Dad was a fisherman, and he loved the sea. He had his own boat, but it was hard making a living on the sea. He worked hard and would stay out until he caught enough to feed the family. Not just enough for our family, but also for his Mom and Dad and the other kids that were still at home.” He looked at us and said, “I wish you could have met my Dad. He was a big man, and he was robust from pulling the nets and fighting the seas for his catch. When you got close to him, he smelled the ocean.”
Frank’s voice dropped a bit. “When the weather was bad, he would drive me to school. He would pull right up in front, and it seemed like everybody would be standing around and watching. Then he would lean over and give me a big kiss on the cheek and tell me to be a good boy. It was so embarrassing for me. Here I was twelve years old, and my Dad would lean over and kiss me good-bye!”
He paused and then went on, “I remember the day I thought I was too old for a good-bye kiss. When we got to the school and came to a stop, he had his usual big smile. He started to lean toward me, but I put my hand up and said, ‘No, Dad.’ It was the first time I had ever talked to him that way, and he had this surprised look on his face. I said, ‘ Dad, I’m too old for a good-bye kiss. I’m too old for any kind of kiss.’ My Dad looked at me for the longest time, and his eyes started to tear up. I had never seen him cry. He turned and looked our the windshield. ‘ You‘re right,’ he said. ‘ You are a big boy… a man. I won’t kiss you anymore..’”
For the moment, Frank got a funny look on his face, and the tears began to well up in his eyes. “It wasn’t long after that when my Dad went to sea and never came back.”
I looked at Frank and saw that tears were running down his cheeks. Frank spoke again. “ Guys, you don’t know what I would give to have my Dad give me just one more kiss on the cheek… to feel his rough old face… to smell the ocean on him… to feel his arm around my neck. I wish I had been a man then. If I had been a man, I would never have told my Dad I was too old for a good-bye kiss.”
小题1:Which word can replace the underline word in the first paragraph?
A.heavyB.strongC.braveD.bad-tempered
小题2:According to the passage, which statement is not accurate?
A.A good-bye kiss from Dad in public made Frank so embarrassing that he refused to have one more kiss, any kind.
B.Dad was so hurt that he left home and never came back.
C.It was not easy to make a living on the sea especially when Dad had to support his parents as well.
D.Frank was twelve years old when he lost his Dad.
小题3:What would Frank most like to do if he should have his father back?
A.He would have his Dad kiss him on the cheek.
B.He would tell his Dad he loved him.
C.He would smell the ocean on Dad.
D.He would put his arm around Dad’s neck.
小题4:Which can be served as the best title?
A.A Life-long Regret
B.An Embarrassing Story
C.Dad’s Good-bye Kiss
D.I Want You Back

查看答案和解析>>

同步练习册答案