精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Shopping is not as simple as you may think!There are all sorts of tricks at play each time we reach out for that particular brand of product on the shelf.
Colouring,for example,varies according to what the producers are trying to sell.Health foods are packaged in greens,yellows or browns because we think of these as healthy colours.Ice cream packets are often blue and expensive goods,like chocolates,are gold or silver.
When some kind of pain killer was brought out recently,researchers found that the colours turned the customers off because they made the product look weak and ineffective.Eventually,it came on the market in a dark blue and white package-blue because we think of it as safe,and white as calm.
The size of a product can attract a shopper.But quite often a bottle doesn't contain as much as it appears to.
It is believed that the better-known companies spend,on average,70 percent of the total cost of the product itself on packaging!
The most successful producers know that it's not enough to have a good product.The founder of Pears soap,who for 25years has used pretty little girls to promote (推销) their goods,came to the conclusion:"Any fool can make soap,but it takes a genius to sell it."

21.Which of the following may trick a shopper into buying a product according to the text?C.
A.The cost of its package.
B.The price of the product.
C.The colour of its package.
D.The brand name of the product.
22.The underlined part"the colours turned the customers off"(in Para.3)means that the coloursB.
A.attracted the customers strongly
B.caused the customers to lose interest
C.tricked the customers into shopping
D.had weak effects on the customers
23.Which of the following is the key to the success in product sales?A.
A.The way to promote goods.
B.The discovery of a genius.
C.The team to produce a good product.
D.The brand name used by successful producers.
24.Which of the following would be the best title for this text?C.
A.Choice of Good Products
B.Disadvantages of Products
C.Effect of Packaging on Shopping
D.Brand Names and Shopping Tricks.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了产品的包装对产品销售的影响,包括颜色,大小,和推销手段等.

解答 21.C.细节理解题:根据第一段Colouring,for example,varies according to what the producers are trying to sell可知该文重点描述了产品包装的颜色对购买者的影响,这也是促使消费者购买的手段之一.选C
22.B.推理判断题:根据"because they made the product look weak and ineffective"这句话的说明,我们可以判断,既然产品看起来似乎是无效的,因此消费者当然没有购买的兴趣.选B
23.A.推理判断题:根据文章最后一段所举的一个实例The founder of Pears soap,who for 25years has used pretty little girls to promote (推销) their goods,came to the conclusion:"Any fool can make soap,but it takes a genius to sell it."可以看出:光有好的产品还不够,重要的是对产品的大力推销,这才是产品畅销的关键.选A
24.C.主旨大意题.根据第一段Colouring,for example,varies according to what the producers are trying to sell可知文章集中描述了产品的包装对产品销售的影响,因此 C 选项最佳.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.I hope my suggestions will meet with yourapproval (赞成).52approval.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.The kind man told me to gostraight (径直地) down the road and then turn left.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.假设你是高三年级的一名学生.今天在英语课上,老师给同学们欣赏了一首歌曲 I Believe I Can Fly,这是一首催人奋进的歌曲.请你根据以下要点以"I Believe I Can Fly"为题,用英语写一篇短文,参加某英语杂志社的写作比赛.
内容要点:1.这首歌告诉我们自信的重要性; 2.自信给人勇气,使人进步;3.梦想和自信使人勇于面对困难; 4.没有梦想和自信,不会成功; 5.你的感悟.
I Believe I Can Fly
                                                    

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.Luckily,we'd brought a road map without _______ we would have lost our way.(  )
A.itB.thatC.thisD.which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.The skin is (56)anessential part of your body and its (57)largestorgan.You have three (58)layersof skin which act as a barrier(59)againstdisease,poisons and the sun's harmful rays.The (60)functionsof your skin are also very(61)complex:it keeps you warm or cool; it prevents your body from(62)losing too much water; it is where you feel cold,heat or pain it gives you your sense of (63)touch.So you can imagine,if your skin gets (64)burnedit can be very serious.First aid is a very important first step in the(65)treatmentof burns.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.假定你是高三学生李华,你的美国朋友彼得写信询问你的高考志愿.请你用英语回信介绍以下情况:
1.你准备报考哪所大学;2.该大学简介;3.你为什么选择该大学.
注意:1.词数100左右;
2.开头和结束语已为你写好,不计入总词数.
Dear Peter,
Thanks for your email.Yes,I'm facing one of the most important choices in my life.               
Bye for now.
All the best,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.---How do you find the movie The Cove?
---         sad.It          a bloody picture of dolphins being killed.(  )
A.Looks; presentsB.Looking; presents
C.Looks; presentedD.Looked; presented

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.I was really _______ with the beautiful scenery of the countryside in Canada.(  )
A.caughtB.impressedC.giftedD.shown

查看答案和解析>>

同步练习册答案