精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.Tips for Cycle TripsCycling has many advantages as a form of travel,as it is the fastest way to travel by human power,and slow enough to allow the type of local involvement that is impossible with powered travel.Cycle travel is a cheap form of transportation.
Distance
On level terrain(地形),without a headwind,a cyclist of average fitness on a touringbike can comfortably cover 60-120km a day.Distances of up to 250km a day are possible,but anything much beyond 120km will require considerable physical tension and not allow many stops to enjoy the places you visit.For many,80-100km a day will be the most suitable distance to aim for,as it will give a sense of achievement and also leave plenty of time for meals and activities.
Geography
The gradient(坡度)of the trip will reduce your range.A basic rule is that for every 100metres of altitude you climb,you should add an extra 15minutes to your journey time.In hilly or mountainous areas,the easiest routes for cycling are downstream along major rivers,as overall they will be downhill.A long,roundabout route along a river will usually be easier than a short,direct route over a hill or mountain pass.However,it is worth bearing in mind that the most scenic routes often come from hilly terrain.
Eat
Food choice depends largely on where you are,so see the respective sections for more information about foods.As you will be working hard,it's important to get enough energy in your food.On long trips away from major towns-there may be little quality food available,so be prepared to live on candy bars,prepared meat products and the like if the need arises.
Sleep
While you can take a tent with you,many hotels and especially campsites can accommodate cyclists.However,there are also some hotels that may be less used to accommodating cyclists.If you are exploring an unfamiliar word,asking about the accommodation spares you the search for a new place to stay after a long exhausting day of travel.

21.Which of the following distance does the author suggest to ordinary cyclists a day?B
A.50km.
B.90km.
C.130km.
D.250km.
22.Form the passage,we can learn thatC.
A.high quality food is easy to get on long trips
B.hotels seldom provide accommodation for cyclists
C.cycling over a mountain is challenging but worthy
D.it takes cyclists 15minutes to climb 100m of altitude
23.We can probably read this passage inD.
A.a geography book          
B.a research report
C.a science fiction            
D.a travel magazine.

分析 本文介绍骑车旅行,旅行距离,地理位置及过程中的饮食和睡觉的注意事项.

解答 21.B 细节理解题.根据第二段提到On level terrain(地形),without a headwind,a cyclist of average fitness on a touring bike can comfortably cover 60-120km a day.在一定的条件下,没有逆风的情况下,一个健康的骑车人的行程每天应在60到120之间,故选B项.
22.C 推理判断题.根据第三段提到A long,roundabout route along a river will usually be easier than a short,direct route over a hill or mountain pass.However,it is worth bearing in mind that the most scenic routes often come from hilly terrain绕河的路线比绕山的路线简单,但绕山的风景是漂亮的,故选C项.
23.D 推理判断题.本文在讲到骑车旅行距离,地理位置,食物及睡觉的注意事宜,故在旅行杂志看到,所以选D项.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Little children often have difficultyexpressing(表达) themselves.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

13.What did the man think of the meal?
A.Just so-so.
B.Quite satisfactory          
C.A bit disappointing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

10.What does the man plan to do?
A.Go fishing     B.Go jogging     C.Go camping.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.LONDON Thursday July 26 (Reuters)-Eddy missed his girlfriend so much he flew back to Britain from Australia to propose(求婚)to her.The problem is she did the same in the opposite direction.
He and Anna even managed to miss each other when they sat in the same airport waiting room in Singapore at the same time to wait for connecting flights.
Anna,heartbroken,when she arrived at Eddy's Sydney flat to find he had flow to London,told The Times,"It was as though someone was playing a cruel joke on us."
"He is the most romantic person I have ever known.I think our problem is that we are both quite impulsive (冲动的) people.We are always trying to surprise each other."
After an 11,000-mile flight across the globe,she was greeted by Eddy's astonished roommate asking what she was doing there.
Eddy,a 27-year-old engineer had taken a year off to travel round Australia.But he was missing Anna,a 26-year-old secretary,so much he got a job on a Sydney building site (工地) and started saving for a surprise.
He then flew home to Britain and went to her flat armed with an engagement(订婚)ring,wine and flowers.
"I really missed Anna and I'd been thinking about her all the time.I was so excited when she phoned me from Australia,"he said.
Eddy then asked Anna to marry him on the phone."I didn't know whether to laugh or cry but I accepted,"she said.
Anna was given a tour of Sydney by Eddy's friends before going back home.Eddy had to stay in Britain for two weeks because he could not change his ticket.
29.What does the last sentence of the first paragraph tell us?B
A.Anna flew to Britain from Australia to propose to him.
B.Anna flew to Australia from Britain to propose to him.
C.Anna flew to Britain from Australia to marry him.
D.Anna flew to Australia from Britain to marry him.
30.The underlined word"miss"in paragraph 2most probably meansA.
A.fail to meet   
B.fail to understand   
C.escape from  
D.long to see
31.Eddy got a job on a Sydney building site because heC.
A.was an engineer at this building site   
B.wanted to travel round Australia
C.hoped to make money from this job   
D.needed money to pay his daily cost
32.Which of the following is TRUE about Eddy and Anna according to the text?B
A.Eddy met Anna in the airport waiting room by chance.
B.Eddy proposed to Anna on the phone and Anna accepted.
C.Anna had a good time touring Sydney with Eddy.
D.Anna stayed in Australia waiting for Eddy's arrival.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.She insisted that she _____ the money and that she __________(  )
A.not steal;be set freeB.didn't steal; was set free
C.didn't steal; be set freeD.not steal;was set free

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

14.What is the woman?
A.A waitress.
B.A tour guide.
C.A saleswoman.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.A big fire broke out in a clothing factory in our city last Wednesday.At 9:18that morning,when the employees were working (41)busily(busy) in the 4-storeyed building,heavy smoke was seen (42)coming(come) out of the windows on the second floor.The fire lasted nearly an hour,and the majority of the 345employees managed (43)to escape(escape) from the fire.Unfortunately,7were killed,and 23injured,lightly or seriously.
Some workers (44)complained(complain) that aids came too late(45)but the firemen did come just 10minutes after the fire was reported.To rescue everyone from the burning and smoking building in such a short time was too difficult.The only two exits of the big building were not enough for so many people to withdraw in (46)a hurry.
The reason of the fire,according to an investigator,was(47)thatsomeone broke the non-smoking rule in the fatory,because some cigarette(48)ends(end) were found.Next two weeks,15inspection teams will be working in all the factories(49)in turn,aiming to clear away the possibility of more fires. (50)Hopefully(hope),no disasters like this will happen again.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.People present suggested that the cheat ______ in prison.(  )
A.referred to be putB.refer to be put
C.referred toD.was referred to put

查看答案和解析>>

同步练习册答案