The number of speakers of English in Shakespeare's time is estimated to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand. In addition to the standard varieties of English found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.
In fact, it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an adequate working knowledge of English in addition to their own languages. The purpose for English learning and the sit?uations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.
The main reason for the widespread demand for English is its present-day importance as a world lan?guage. Besides serving the indefinite needs of its native speakers, English is a language in which some of the im?portant works in science? technology, and other fields are being produced, and not always by native speakers. It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences and the spread of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British colonies. Many of these coun?tries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as govern?ment, commerce, industry, law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.
1. Which of the following statements is NOT true?
A. Some 260 million people in the world have an ad?equate working knowledge of English.
B. There are some 260 million native speakers of English in the world.
C. It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of Eng?lish.
D. People learn English for a variety of reasons.
2. According to the passage, what is the main reason for the widespread use of English?
A. It was popular during Shakespeare's time.
B. It is used in former British colonies.
C. It serves the needs of its native speakers.
D. It is a world language that is used for interna?tional communication.
3. What forms an adequate working knowledge of Eng?lish?
A. The ability to read a newspaper.
B. It is difficult to judge because it differs for each situation.
C. Being a multilingual. .
D. Being a native speaker.
4. What type of developing countries would be most likely to use English?
A. Those geographically close to the United States.
B. Those interested in the culture of the United States.
C. Former colonies of Great Britain.
D. Countries where international conferences are held.
【文章大意】在莎士比亚时代全世界说英语的人数大约是五百万。如今,不伹以英语为母语的人数增长了,而且随着英语成为世界工作语言,全世界懂得这一工作语言的人数也多得无法估计了。在本文中,作者对英语这一国际语言做了一些具体介绍。
A 细节理解题。根据文章第二段的"…it is impossible to es?timate the number of people in the world who have acquired an adequate working knowledge of English..."可知A项正确。
D 细节理解题。根据文章第三段的"The main reason for the widespread demand for English is its present-day impor-tanceasaworldlanguage."可知,英语被普遍使用是因为它是一门用来进行国际交流的语言,故D项正确。
B细节理解题。根据文章第二段的"The purpose for Eng?lish learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is
difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation."可知B项正确。
C 细节理解题。根据文章末段"It is a language of wider communication for a number of developing countries, especial?ly former British colonies."可知,在那些以前是英国殖民地的发展中国家最有可能说英语,故C项正确。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练51 阅读理解(文化教育型)+完形填空(记叙文)+语法填空
科目:高中英语 来源: 题型:
10.The rooms were empty of furniture and_______________ (灰尘)lay everywhere.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
7. I'm examining the composition she has just finished (cor?rect) the possible mistakes in it.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
根据中文意思使用恰当的短语完成句子
1. 我会尽可能在规定的时间内完成这项任务。
I will_______________ the task by the given time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
10.The snow had__________________(melt) , but the lake was still frozen solid.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2.Don't worry; you can trust me: I'm a most reliable ______________(advise).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
14.The airport___________________ (complete) next year will help promote tourism in this area.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com