7.Computer programmer David Jones earns 35.000a year designing new computer games.yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card(信用卡)Instead he has been told to wait another two years until he is 18The 16-year-old works for a small firm in Liverpool where the problem of most young people of his age is finding a job David's firm releases(推出)two new games for the fast growing computer market each month
But David's biggest headache is what to do with his money Even though he earns a lot he cannot drive a car take out a mortgage(抵押贷款),or get credit cards David got his job with the Liverpool-based company four months ago,a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop"I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs"he said David spends some of his money on records and clothes and gives his mother 50pounds a week But most of his spare time is spent working
"Unfortunately,computing was not part of our studies at school"he said"But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time I knew what I wanted to do and never considered staying on at school Most people in this business are fairly young,anyway"David added:"I would like to earn a million and I suppose early retirement(退休)is a possibility You never know when the market might disappear."
60.In what way is David different from people of his age?C
A.He often goes out with friends
B.He lives with his mother
C.He has a handsome income
D.He graduated with six O-levels
61.What is one of the problems that David is facing now?C
A.He is too young to get a credit card
B.He has no time to learn driving
C.He has very little spare time
D.He will soon lose his job
62.Why was David able to get the job in the company?B
A.He had done well in all his exams
B.He had written some computer programs
C.He was good at playing computer games
D.He had learnt to use computers at school
63.Why did David decide to leave school and start working?C
A.He received lots of job offers
B.He was eager to help his mother
C.He lost interest in school studies
D.He wanted to earn his own living.
分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了戴维年纪轻轻就成为一名程序员的经历,他早早离开学校,因为写过一些程序而被公司录取,获得巨大成功.
解答 60.C 61.C 62.B 63.C
60.C.推理判断题.根据文章第二段"But David's biggest headache is what to do with his money"但戴维最头痛的是如何处理他的钱;可知他与同龄人不同的是他有一个可观的收入;故选C.
61.C 细节理解题.根据文章第四段"But most of his spare time is spent working"他的大部分时间都用来工作,可知现在他的问题是没有空闲时间;故选C.
62.B.细节理解题.根据文章第二段"I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs"可知戴维得到这份工作是因为他已经写了一些程序;故选B.
63.C.推理判断题.根据文章第三段"But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time.I knew what I wanted to do and never considered staying on at school"他宁愿自己看书也不想留在学校,可知他对学校已经失去了兴趣;故选C.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点