精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Turning the lights out or wearing a blindfold while eating could be a quick way to lose weight,according to scientists.The simple trick works because it stops diners eating for pleasure rather than for calories.It also triggers (引发) a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.
An experiment by the University of Konstanz,in Germany,found that people who were blindfolded consumed nine percent fewer calories before they felt full,compared to those who could see.They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate.Blindfolded volunteers estimated(估计) they had eaten 88percent more than they actually had.
Scientists believe that not seeing food on the table also allows the body to know when it is full in real time rather than remembering past experiences where it might have taken a full plate to feel full.
In the experiment,50people were blindfolded and 40were allowed to see their food.All were told not to eat within two hours of the experiment.They were then given three 95g bowls of chocolate ice cream and invited to eat for 15minutes.Their bowls were taken away and the remaining ice-cream weighed,while the participants were quizzed on how much they thought they had eaten.
On average the group who could see ate 116g while the blindfolded groups ate 105g.However,the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the non-blind volunteers.They were also asked how pleasant the ice-cream tasted and the blindfolded group rated lower than those who could see.
"The experienced pleasure of eating was significantly lower in the blindfolded group.Not seeing the food might have decreased the appetite.Sight plays an important role in the eating experience and in the overall dining experience."
Previous studies have shown that the visual influence of food plays a large part in the taste.While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses,in fact eating in darkness is likely to taste far milder than usual.
25.With the lights out,diners eat less partly becauseD.
A.they want to quickly finish their meals 
B.they trust their feelings more than ever
C.they focus more on fun than the calories
D.they worry about the quality of the food
26.We can learn from the passage that the blindfolded groupB.
A.spent a much longer time eating the same food   
B.believed they ate more than they really did
C.depended on past experiences to feel full        
D.thought the food tasted better than usual
27.The last two paragraphs tell us thatA.
A.diners are likely to lose their appetite eating in darkness
B.senses rather than sight play an important role in the taste
C.findings of this experiment differ from the previous studies
D.restaurants benefit a lot from allowing diners to eat in the dark
28.The main purpose of the passage is toC.
A.provide statistics related to eating in the dark
B.offer reasons for people to eat in the dark areas
C.inform the readers of the result of an experiment
D.persuade the readers to lose weight in a new way.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了科学家通过研究发现人们在熄灯或者戴着眼罩时用餐可以减肥.

解答 25.D.细节理解题.根据第一段以及第六段"Not seeing the food might have decreased the appetite"可知灯熄了,就餐者少吃部分因为他们担心食品的质量;故选D.
26.B.细节理解题.根据第二段They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate以及实验过程可以知道戴眼罩的志愿者们相信他们比实际上吃得更多;故选B.
27.A.细节理解题.根据最后两段While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses,in fact eating in darkness is likely to taste far milder than usual可知用餐者在黑暗中用餐会减少他们的食欲;故选A.
28.C.推理判断题.通读全文,本篇文章的主要目的是作者根据实验的过程告知读者实验结果.故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.-This is my treat and next is yours.How's that?
-Ok._______.(  )
A.It doesn't matterB.It depends
C.No wayD.It's a deal

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Modern inventions have speeded up people's lives amazingly.Motor-cars cover a hundred miles in a little more than an hour.Aircrafts cross the world a day,while computers operate at a lightning speed.Indeed,this love of speed seems never-ending.Every year motor-cars are produced which go even faster and each new computer boasts (吹嘘)of saving precious seconds in handling tasks.
All this saves time,but at a price.When we lose or gain half a day in speeding across the world in an airplane,our bodies tell us so.We get the uncomfortable feeling known as jet-lag(时差); our bodies feel that they have been left behind in another time zone.Again,spending too long at computers results in painful wrists and fingers.Mobile phones also have their dangers according to some scientists; too much use may transmit harmful radiation into our brains,a consequence we do not like to think about.
However,what do we do with the time we have saved?Certainly not relax,or so it seems.We are so accustomed to constant activity that we find it difficult to sit and do nothing,or even just one thing at a time.Perhaps the days are long gone when we might listen quietly to a story on the radio,letting imagination take us into another world.
There was a time when some people's lives were devoted simply to the cultivation of the land or the care of cattle.No multi-tasking there; their lives went on at a much gentler pace,and in a familiar pattern.There is much that we might envy about a way of life like this.Yet before we do so,we must think of the hard tasks our ancestors faced:they farmed with bare hands,often lived close to hunger,and had to fashion tools from wood and stone.Modern machinery has freed people from that primitive existence.

8.The new products become more and more time-saving becauseA.
A.our love of speed seems never-ending        
B.time is limited
C.the prices are increasingly high                 
D.the manufacturers boast a lot
9.What does"the days"in Paragraph 3refer to?B
A.Imaginary life                            
B.Simple life in the past
C.Times of inventions                          
D.Time for constant activity
10.What is the author's attitude towards the modern technology?B
A.Critical            
B.Objective              
C.Optimistic           
D.Negative
11.What does the passage mainly discuss?D
A.The present and past times               
B.Machinery and human beings
C.Imaginations and inventions            
D.Modern technology and its influence.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Let children learn to judge their own.A child who learns to talk does not learn by being corrected all the time; if corrected too much,he will stop talking.He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use.Little by little,he makes the necessary changes to make his language like other people's,in the same way,children learn to do all the other things without being taught-to walk,run,climb,ride a bicycle-compare (比较) their own performances(表现) with those of more skilled people,and slowly make the needed changes.But in school we never give a child a chance to find out his mistakes if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him,or correct it unless he was made to.Let him work out,with the help of other children if he wants it,what this word says,what the answer is to that problem,whether this is a good way of saying or doing this or not.If it is a matter of right answers,as it may be in mathematics or science,give him the answer book.Let him correct his own papers.Why should we teachers waste time in doing such work?Our job should be to help the child when he tells us that he can't find the way to get their own understanding,how to know what they know or do not know.
32.According to the passage,the best way for children to learn things isD
A.to listen to skilled people's advice
B.to ask older people many questions
C.to make mistakes and have them corrected
D.to do what other people do
33.According to the writer,teachers in school shouldA
A.allow children to learn from each other
B.point out children's mistakes whenever they are found
C.correct children's mistakes as possible as they can
D.give children more book knowledge
34.Which of the following does the writer think teachers should not do?C
A.Give children correct answers
B.allow children to make mistakes
C.Point out children's mistakes
D.Let children judge their own work
35.The passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle areB.
A.different from learning other skills
B.the same as learning other skills
C.more important than other skills
D.not really important skills.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Cats like climbing trees and there are logical reasons behind this behavior.Interestingly,due to some of their physical features,cats will meet trouble getting down from the trees after climbing up,which may seem unusual.
There are several reasons why cats climb trees,mostly to do with defensive purposes.Cats,as predators(捕食者),like to understand their environment well.As they are small animals,their scope of vision is considerably smaller.Cats often climb trees to get a better view of their surroundings to help them see any potential dangers.
While cats are predators,they are also easy to get attacked from larger animals,such as dogs or even other cats.A tree often provides a safe hiding place.In the wild,cars climb up trees to give them a resting or napping place that is out of predators'range.It also helps disguise their presence,.
Some cats may climb trees for fun,on occasion,or possibly to work on improving their climbing abilities.Small cats frequently test out their claw skills by trying to climb up anything and everything,from bookcases to trees to a person's leg.Climbing practice is good for cats; it can improve their strength and flexibility and teach them an important defensive skill.
If a cat has gotten up a tree and cannot get down,the owner may wonder why its remarkable climbing abilities only work in one direction.A cat's claws curve inward,allowing it to grip onto surfaces while going up head first.Unfortunately,this useful climbing curve does nothing to help the animal get back down again.
Eventually,most trapped kitties will either jump out of the tree or realize that they can get down by going tail first.Either way,a cat up a tree is usually nothing to panic about unless it is injured or disabled; they are intelligent animals and will figure out how to get down sooner or later.
24.Why do cats have trouble getting down from a tree?D
A.They are afraid of height.
B.They are easy to get lost in a tree.
C.They don't know how to jump off a tree.
D.Their climbing ability doesn't help when climbing down.
25.According to the text small cats like to climb a person's leg toB.
A.show love to the person
B.test out their claw skills
C.avoid the attack from the dog
D.get food from a person's hand
26.What should you do when you see a cat trapped in a tree?B
A.Lead it down patiently.
B.Just let it alone
C.Teach it the right way to get down.
D.Watch it closely until it comes down.
27.What does this text mainly talk about?A
A.Why cats like to climb trees.
B.Why cats can't climb down a tree.
C.How cats manage to climb down a tree.
D.What owners do to help cats down a tree.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.If English means endless new words,difficult grammar and sometimes strange pronunciation,you are wrong.Haven't you noticed that you have become a master since you started to learn a language?
According to a new study by a British university,learning a second language can lead to an increase in your brainpower.Researchers found that learning other language changes gray matter.This is the area of the brain which processes information.It is similar to the way that exercise builds muscles.
The study also found the effect is greater on the younger people who learn a second language.
A team led by Dr.Andrea Mechelli,from University College London,took a group of Britons(土著的英国人) who only spoke English.They were compared with a group of"early bilinguals"who had learnt a second language before the age of five,as well as a number of other learners.
Scans showed that gray matter density(密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language.But the longer a person waited before mastering a new language,the smaller the difference is.
"Our findings suggest that his structure of the brain is changed by the experience of learning a second language,"said the scientists.
It means that the change itself increases the ability to learn.
Professor Dylan Vanghan Jones of the University of Wales has researched the link between bilingualism and maths skills."Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible,"he said."You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas."
The finding was matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and 34.Reading,writing and comprehension were all tested.The results showed that the younger they started to learn,the better."Studying a language means you get an entrance to another world,"explained the scientists.
1.The main subject in this passage isC.
A.science on learning a second language
B.man's ability of learning a second language
C.language can help brain power
D.language learning and maths study
2.In the second paragraph,the writer mentions"exercise"in order toD.
A.say language is also a kind of physical labor
B.prove that one needs more patience when he (she) is learning a language
C.show the importance of using the language when you learn the language
D.make people believe language learning helps gray matter work well
3.The underlined word"bilingual"probably means thatC.
A.a researcher on language learning
B.a second language learner
C.a person who can speak two languages  
D.an active language learner
4.We may know from the scientific findings thatA.
A.the earlier you start to learn a second language the higher the gray matter density is
B.there is no difference between a later second language learner and one who doesn't know a second language
C.the experience of learning a second language has had an effect on people's brain
D.the ability of learning a second language is changing all the time
5.In the last two paragraphs,the author wants to tell us thatB.
A.learning a second language is the same as studying maths
B.early learning of a second language helps you a great deal in studying other subjects
C.Italian is the best choice for you as a second language
D.you'd better choose the ages between 2and 34to learn a second language.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.Directions:Write an English composition in 120-150words according to the instructions given below in Chinese.
加入你是某中学高三(1)班的学生李明,写一封信给学校图书馆负责老师,因为你校图书馆将选择招募课余学生图书管理员.信必须包括以下内容:
1,简要介绍个人特长;
2,表达希望成为课余学生图书管理员的愿望;
3,谈谈你作为课余学生图书管理员,对学校图书馆管理提出一些建议.
注意:文中请勿提及真实学校
Dear Sir/Madam,

Yours sincerely,
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Here are brief introductions to some popular novels.
WATCHERS 
 
Two mutants(突异变种),both changed from the animals they once were,escape and no one who encounters them will ever be the same again.A lonely widower,a ruthless assassin(刺客),a beautiful woman and a government agent are drawn together in a deadly hunt.All four are cruelly propelled(推进)towards a fight with an evil beyond human imagining.
THE MASK

She had appeared out of nowhere in front of Carol's car.She was a teenager with no past and no memory.Carol and Paul were instantly drawn to her,and they called her Jane-she was the daughter they never had.But then the questions began.Where had Jane come from?Who was the girl behind the mask?
THE FUNHOUSE  

Young Ellen ran away,joined a carnival,married a man she grew to hate and gave birth to a child so ugly that she killed it.Years later she has a new husband and two children,Amy and Joey,but the time has come for Amy and Joey to pay for her sins(罪恶)as Amy is pregnant and the carnival is back in town.
LOVE STORY  

He is Oliver BarrettⅣ,a rich jockey from a stuffy Wasp family on his way to a Harvard degree and a career in law.She is Jenny Cavilleri,a wisecracking working-class beauty studying music at Radcliffe.They are opposites in nearly every way.But they fall in love.This is their story.

66.Which novel is about a fierce fight between justice and evil?A
A.WATCHERS.      B.THE MASK.
C.THE FUNHOUSE.  D.LOVE STORY.
67.According to the brief introduction to the novel THE FUNHOUSE,we can inferC.
A.Ellen was a kind woman
B.Ellen didn't get along well with her two husbands
C.the main plot has something to do with carnival
D.Amy and Joey hate their mother
68.If you like romantic stories,you would prefer to readD.
A.WATCHERS        B.THE MASK
C.THE FUNHOUSE    D.LOVE STORY
69.What does the author try to express in the underlined sentence?B
A.They are the same in every way.
B.They are quite different from each other in most aspects.
C.They have a lot in common.
D.They are attracted by each other.
70.THE MASK is probablyC based on the brief introduction.
A.a tragedy          B.a science fiction
C.a mystery story    D.a comedy.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

19.阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项.
Some years ago when I was in my first year in college,I heard Salome Bey sing for the first time.The moment was exciting.Salome's(36)Bfilled the room and brought the theater to life.I was so(37)Dthat I decided to write an article about her.
I(38)CSalome Bey,telling her I was from Essence magazine,and that I wanted to meet her to talk her career.She(39)Aand told me to come to her studio next Tuesday.When I hung up,I was scared out of my mind.I(40)DI was lying.I was not a writer at all and hadn't even written a grocery list.
I interviewed Salome Bey the next Tuesday.I sat there(41)C,taking notes and asking questions that all began with,"Can you tell me…"I soon realized that(42)BSalome Bey was one thing,but writing a story for a national magazine was just impossible.The(43)Dwas almost unbearable.I struggled for days(44)Adraft after draft.Finally I put my manuscript (手稿) into a large envelope and dropped it into a mailbox.
It didn't take long.My manuscript(45)B.How stupid of me!I thought.How could I(46)Din a world of professional writers?Knowing I couldn't(47)Cthe rejection letter,I threw the unopened envelope into a drawer.
Five years later,I was moving to California.While(48)Cmy apartment,I came across the unopened envelope.This time I opened it and read the editor's letter in(49)A:
Dear Ms Profit,
Your story on Salome Bey is fantastic.Yet we need some(50)Bmaterials.Please add those and return the article immediately.We would like to(51)Cyour story soon.
Shocked,it took me a long time to(52)A.Fear of rejection cost me dearly.I lost at least five hundred dollars and having my article appear in a major magazine.More importantly,I lost years of(53)Dwriting.Today,I have become a full-time writer.Looking back on this(54)A,I learned a very important lesson:You can't(55)Bto doubt yourself.
36.A.joyB.voiceC.speechD.smile
37.A.proudB.activeC.satisfiedD.moved
38.A.visitedB.emailedC.phonedD.interviewed
39.A.agreedB.refusedC.hesitatedD.paused
40.A.repliedB.discoveredC.explainedD.knew
41.A.seriouslyB.patientlyC.nervouslyD.quietly
42.A.blamingB.foolingC.invitingD.urging
43.A.hardshipB.failureC.commentD.pressure
44.A.withB.byC.onD.in
45.A.disappearedB.returnedC.spreadD.improved
46.A.compareB.struggleC.surviveD.compete
47.A.ignoreB.deliverC.faceD.receive
48.A.decoratingB.repairingC.cleaningD.leaving
49.A.disbeliefB.anxietyC.horrorD.trouble
50.A.subjectiveB.relevantC.privateD.reliable
51.A.broadcastB.createC.publishD.assess
52.A.recoverB.prepareC.escapeD.concentrate
53.A.energeticB.endlessC.typicalD.enjoyable
54.A.experienceB.successC.benefitD.accident
55.A.attemptB.affordC.expectD.pretend

查看答案和解析>>

同步练习册答案