精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解

Walk down the drinks section at the supermarket.Look in the drink cooler in your local convenience store.A new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.Bottled water sales in the US rose to 1.7 billion gallons in 2010 for plastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990. Whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 10,000 times higher per gallon than tap water.What accounts for this surprising increase in demand?

Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.The practice of “taking the waters” originated with the Romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy body.Across Europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.Health spas at Evian in France and Pellegrino in Italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.The consumers in the 21st century are also concerned about health.However,in America,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contaminants on the water supply.Many Americans view bottled water as a safe alternative to tap water.

Further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.City tap water is often treated with chlorine (氯) to guard against harmful microorganisms.Chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.

【1】Which of the following statements is true?

A.Bottled water was once drunk both by the rich and the poor.

B.Bottled water sales have risen,for it’s cheaper than tap water.

C.Europeans believed in the power of treatment of mineral water.

D.Americans have had the habit of drinking bottled water for long.

【2】People prefer bottled water because________.

A.it does good to their health

B.it has chlorine to make it taste good

C.it contains no mineral pollution at all

D.it’s a practice originated with the Romans

【3】The underlined word “contaminants” most probably means________.

A.pollutants B.microorganisms

C.chemicals D.minerals

【4】Which of the following could be the best title for the passage?

A.How Bottled Water Originated

B.“Taking the Waters” Has Been Practiced for Long

C.What’s the Safe Alternative to Tap Water

D.Why Bottled Water Sales Increase

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】D

【解析】

【1】细节理解题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。

【2】细节理解题。由文章第二段的第一句“Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。

【3】词义猜测题。由Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contaminants on the water supply.可知划线词应该是不好的东西;故排除B项,chemical排除,前面已经提到;水里面除了化学物污染,还有其它污染对身体有害,故选A项

【4】主旨大意题。文章第一段的最后一句“What accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】写作.

目前,食品安全问题引起了人们的广泛关注。一些生产厂商为了降低成本追求利润,缺乏足够的安全措施,致使一些劣质或有害食品流人市场,对人们的健康产生极大的危害。请你就此事给一家英文报刊写封信,谈谈个人看法并呼吁整个社会关注此事。

要求:词数100左右。(不包括所给内容)

参考词汇:利润:profit;安全措施:safety measures

Dear Sir, I' m writing to talk about the problems of food safety nowadays.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours truly,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1他忽然想到那栋楼的电梯有故障。

It __________ to him that the lift in that building was __________ _______ __________.

2总统宣布新的政策后,他们很失望。

They were much __________ __________ after the president announced the new policy.

3我是去年在巴黎认识他的。

I ____________ ____________ ______________in Paris last year..

4只有在那时我才意识到我们的力气都白费了。

Only then _________ ________ ____________ our efforts were _________ _________.

5被那个奇怪的声音吸引,他挂断了电话。

__________ by the strange sound, he __________ ___________.

6我们需要大量的援助。

We are ___________ __________ ____________ large amounts of aid.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】某中学生英语报社拟成立微笑俱乐部,现征募会员。要求申请者提交一篇题为“I Want To Smile”的英语短文。请依据下面提示用英语写一篇短文。

内容要点:

1.微笑的优点。

2.想对其微笑的人物(父母)以及理由。

3.对自己微笑的理由。

注意:1. 词数100左右。

2. 短文必须包含全部的内容要点。要求观点明确,结构合理,行文连贯。

I Want To Smile

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Are you having difficulty falling asleep? Try drinking a glass of warm milk. If that doesn’t work, listen to some soft, beautiful music. Still no luck? Try think about sheep jumping over a fence. If you are still awake, take a sleeping pill. People who take pills often become dependent on the drugs. So you lie awake knowing that the new workday will soon arrive. If you have been in such condition for at least one month, you may have primary insomnia(失眠症).

A new study has found that you might fall asleep more quickly and stay asleep longer if you try “cerebral hypothermia.” It is not a complex medical process. It just means cooling down your brain. Eric Nofzinger and Naniel Buysse from the University of Pittsburgh Medical School led the study. They examined twelve people who had sleeping problems. Twelve others had no sleeping problems. Each of them wore a soft plastic cap on their head at bedtime.

The caps had tubes inside filled with water. The researchers moved the water through the tubes and then changed the temperature of the water. Other studies showed that people who had sleeping problems often had more chemical reactions in the front of their brain. The researchers thought cooling down the brain might help.

On the first two nights of testing, the patients wore caps with no water. On the next two nights, the caps were worn, but the water was not cooled. Then the researchers cooled the water a little for another two nights. On the final two nights of the study, the temperature of the water was made much cooler. The researchers found that the water caps didn’ t help the patients until the temperature was about 14. Most of the patients fell asleep faster and slept better when the coolest water was moving around their head.

Dr Nfzinger and Dr. Buysse noted that this was only the beginning of the brain temperature study. But they believed they had discovered something important that needed more research.

1The first paragraph is written to _________.

A. put forward the topic of the passage.

B. explain how serious insomnia is

C. tell us the causes of sleeping problems.

D. tell us the danger of having sleeping problems.

2From the passage we know that “cerebral hypothermia” is actually _________.

A. a complex medical process.

B. a psychological treatment.

C. a simple physical treatment.

D. a difficult scientific theory.

3In the study, researchers helped people fall asleep faster through _________.

A. increasing chemical reactions in the front of their brain.

B. making them feel safe with a cap on their head

C. asking them to drink water to cool down

D. lowering the temperature of their brain

4What is paragraph 4 mainly about?

A. The cause of the study.

B. The function of the caps.

C. People’s reactions to the study.

D. Some details of the study.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】On 24 August AD 79, the volcano near Pompeii erupted. As a result, many people were buried ________, and ________.

A. lively; so did the city B. alive; so was the city

C. lively; so was the city D. alive; so did the city

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Few buildings s_________the earthquake.

2He was in s________of an old friend.

3She was a________at how calm she felt after the accident.

4The experiment is d_________to test the new drug.

5Don’t f________that you can succeed without hard work.

6We d________the house with some pictures.

7We took an a_____ part in our school art festival.

8They agree to the plan in _____(原则上).

9This new model is of high _______(质量)and is not expensive either.

10He worked hard but without much ______(报酬).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是高二(1)班的班长李华,你们班打算开一次题为“如何提高英语口语水平”的主题班会,想邀请外籍教师Johnson参加,请你给他写一封邮件,邀请他参加此次活动。具体内容如下:

时间:下周一下午5:20。

地点:教学楼二层会议室。

希望Johnson能给大家一些提高英语口语的建议,并回答学生们提出的相关问题。

表示期待。

Dear Johnson, ________________________________________________________

________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\ )划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last weekend, we tried fishing on school trip. As soon as we had arrived at the pond, I made preparations for it, including fishing tool and food to attract fish. Like other classmates, leaving the pond or chatting to each other from time to time, I fix my eyes on the water. After a while, I felt anything biting the end of my line, so I started to pull them out of the water. It was heavier than I had expected, but I lost my balance, fall right into the pond! That was my first fishing experience, a happier but embarrassing experience.

查看答案和解析>>

同步练习册答案