精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
An Indonesia man believed to be the oldest person alive celebrated his 146th birthday Saturday,despite having claimed(声称)he no longer wants to be alive.
Mbah Gotho, whose official name is Sodimejo, lives with his grandson in a town called Sragen within Indonesia's Central Java province.
Gotho made international headlines in September after speaking to local media, which led local officials to confirm the truth of his identity card.Gotho's birth date is listed as Dec.31, 1870.
While officials say the document is real, they admitted it would be impossible to prove whether Gotho was actually born that year.
However, the man claimed to remember the opening of a local sugar factory, which was recorded in 1880.
Gotho said he has outlived four wives, 10 brothers and sisters, and three children. His only remaining close relatives are grandchildren, great-grandchildren and great-great-grand-children, he claimed." What I want is to die." he told local media in September, according to Reuters, one of the biggest names in media worldwide.
Gotho's grandson claimed the 146-year-old had made arrangements for his death as far back as 1992, when he bought a forever sleeping place close to the burial sites of his children.
Gotho's grandson also said the elder was in relatively good health, suffering only from eyesight problem and loss of hearing, and enjoyed his days smoking and eating.
(1)Which of the following can be concluded from the passage?
A.The public had been familiar with Gotho before he celebrated his 146th birthday.
B.As early as 1992,Gotho meant to be buried next to his children's tombs when he died.
C.The local officials believed Gotho was born on Dec.31,1870.
D.Gotho's health conditions are failing as he enjoys smoking and eating.
(2)What do we know from this passage?
A.Mbah Gotho is the name used on the old man's identity card.
B.Gotho wants to die because he is ill-treated by his grandchildren.
C.Reuters is regarded as one of the most famous media in the world.
D.Gotho is officially confirmed to have lived for 146 years by Dec.31,2016.
(3)This text is mot probably from.
A.a newspaper
B.a healthy guide
C.an entertainment magazine
D.an interview

【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述了一位印度尼西亚老人Mbah Gotho的故事。这位老人是世界上活着的最长寿老人,他刚刚过完了自己的146岁生日。文中介绍了老人的亲人状况与现在的居住生活状态。
(1)推理判断题。由文章第七段可知,早在1992年时,Gotho就已经准备好了在自己去世后,要与自己的孩子埋葬在一起。故B正确。
(2)细节理解题。由“according to Reuters,one of the biggest names in media worldwide.”可知,Reuters是世界上最大最著名的媒体之一。故C正确。
(3)推理判断题。由全文可知,主要介绍一位最长寿老人的故事,出现了媒体采访的内容,最类似新闻题材。故A正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】In the earthquake, about one third of the buildings in the area and the number of people who lost their homes more than 20,000.
A.was in ruins; were
B.were in ruins; was
C.was in ruin; was
D.were in ruin; were

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空
Once upon a time a very strong woodcutter asked for a job in a timber merchant, and he got it. The pay was(real) good and so were the work conditions. For that reason, the woodcutter was determined to do(he) best. His boss gave him an axe(斧头)and showed him the area(地区),he was supposed to work. The first day, the woodcutter(bring) 18 trees. “Congratulations,” the boss said. “Go on that way”. Very(motivate) by the boss's words, the woodcutter tried harder the next day, he could only bring 15 trees. The third day he tried even harder. But he could only bring 10 trees. Day after day he was bringing fewer and (few) trees. “I must be losing my (strong), ” the woodcutter thought. He went to the boss and apologized, (say) that he could not understand what was going on. “When was thetime you sharpened your axe? ” the boss asked. “Sharpen? I had no time to sharpen my axe. I have been very busy trying to cut trees. ”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,最近参加了由某电视台举办的中学生英语演讲比赛并获奖,该台准备组织获奖者去北京参加一次英语暑期夏令营活动,现就有关事项征求你的意见。请根据下表所提供的信息用英语以书信形式给予答复。

活动时间

7月16日~22日或8月18日~24日

活动内容

参加英语角 学唱英语歌曲
听英语讲座 表演英语短剧
看英语电影 教外宾学中文

对活动内容的
建议或要求


注意事项:
1). 选择适合你的时间,并说明理由;
2). 选择两项你喜欢的活动,并说明理由;
3). 对活动内容提出至少一个建议或要求;
4). 词数:100左右;
5). 信的开头和结尾已给出。
Dear Sir or Madame,
I'm very glad to be invited to the English summer camp.
Thank you very much,
Yours truly,
Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Wet umbrellas are not allowed into the classroom. If there is any, then the monitor is .
A.to be taken, to blame
B.to be taken, to be blamed
C.being taken, to blame
D.taken, to be blamed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】美国某中学举办英语暑假训练营,开设以下课程:cooking,swimming,giving first-aid,playing football/ basketball。假定你是李华,请你写封申请信,报名参加其中一门课程的学习。

内容包括:1.你感兴趣的一门课程;2.为什么想学这门课程;3.你期望从中学到什么。

注意:1.词数:100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Sir/Madam,

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】今年4月23日是第21个世界读书日,为参加学校将举行的读书分享活动,李华在某购书网站购买了一本英文版(English version)的The Old Man and the Sea. 请根据以下要点,替李华写一封投诉信。
问题:1). 收到的书是中文版的。
2). 预计三月底到达,结果四月八日才收到。
要求:退款或尽快寄一本英语版的过来;如果重寄一本,必须四月十五日前送达。
注意: 1)、可适当增加细节, 使内容充实, 行文连贯。
2)、词数100左右;开头已给出, 不计入总词数。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
What will our future look like? People have always been wondering about this question. Go on reading this text and you will know what will happen in the next fifty years.
How can we know what the future will look like? To be able to understand the future, you must know the past. What has taken us to where we are today and what has changed along the way? The world has changed a lot in the last 150 years, but we humans are driven by the same basic needs as we were 150 years ago. Will this change in the next 150 years? No.
What inventions have really made a difference in the last 150 years? In the past years, the inventions that have affected most people around the world for everyday living are the telephone, electricity, radio, television, computer, the car and the ability to communicate through the Internet. Then we of course have a lot of inventions that have made life easier, like new medicine, faster transports etc. In general, human beings have been working hard in the last 150 years to make the inventions so that they will be able to get control of the time and the world. Since there is still much to do in this area, this will be the focus at least for the next 150 years.
Why do we need to predict the future? Predicting the future is important for two reasons: first we need to start to think about what kind of what kind of future we would like for ourselves and to pass on to the next generation, and then we need to know what decisions we need to make today that will give the best result in the future.
(1)What does the author try to tell us in the second paragraph?
A.Humans will no longer enjoy food in the future.
B.The world will be completely changed tomorrow.
C.The world is quite different from what it was.
D.Our basic needs will not change in the future.
(2)Our past inventions have made .
A.our daily life more stressful
B.it easy for us to live
C.us work less time
D.our work easily done
(3)What will humans do in order to keep the world under control?
A.To focus on making more inventions.
B.To produce more cars for transportation.
C.To spend more time working on the Internet.
D.To work much harder to achieve their goals.
(4)What is the main idea of the last paragraph?
A.What result we'll receive in the future.
B.The decisions we make for our future.
C.The two reasons of predicting the future
D.The importance of predicting the future.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】If you take time to explore the different layers of a person, you will find so many unique and interesting things about them that you would never know if there were ________.
A.though
B.yet
C.however
D.otherwise

查看答案和解析>>

同步练习册答案