精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Finding time to enjoy life is becoming harder and harder.As the average workweek lengthens,leisure time drops.Yet some of the world's busiest people are able to develop rewarding careers and also make time for family and leisure activities.Here is their best advice,plus that of time-management experts:
Use your peak hours wisely.
People tend to be most alert in late morning and midevening.Afternoon brings an increase in sleepiness.Use your high-efficiency hours to handle difficult jobs or engage in creative thinking.For low-efficiency times,concentrate on cleaning up or sorting your mail.By adapting to your mental condition,you can accomplish more in less time.
Make a plan.
Just 20minutes of organizing can save an hour of extra effort remembering what must be done."Don't try to carry your life around in your head,"says Lucy Hedrick,author of Five Days to an Organized Life."Write things down so you can free your brain for more inventive pursuit (追求)."
Discourage drop-ins.
The person who welcomes every visitor will get plenty of conversation but won't accomplish much.
The trick is to develop harmless ways to protect yourself from minute-stealing interruptions.David E.Levy,a public-relations consultant (顾问),uses an alternative to the open-door policy by keeping his door half open.The message is clear:he really doesn't want you to come in,but you can if it is important.
Tame (驯服) the telephone.
Few devices save more minutes-or waste so many more-than the telephone.Signal the end of your conversation with a phrase such as"Before we hang up…"You can save even more time by not taking every incoming call.
Keep a record of when people you call regularly are least busy and call them at those times.Even better,make appointments to call important contacts.
To help us gain an extra hour every day,a clockmaker in Dallas has created a timer measuring each minute at 57.6seconds.The 2.5seconds borrowed from each minute add up to an extra 60minutes at the end of each day.

24.According to Lucy Hedrick,you shouldB.
A.carry out your plans when you are free
B.stop occupying your mind with lots of things
C.forget everything annoying when taking a walk
D.enjoy your life whenever you can
25.Why does David E.Levy keep his door half open?C
A.To show drop-ins are not welcome at all.
B.To tell drop-ins to come if they want.
C.To keep unimportant visitors from dropping in.
D.To indicate he is expecting a visitor.
26.Who works most efficiently according to the passageD?
A.An editor who is trying to produce a title for his article in the afternoon.
B.A manager who is designing selling plans with his office door open.
C.A visitor to a mayor without making an appointment.
D.A student in class without taking any incoming calls.
27.What's the best title of the passage?A
A.Gain an Extra Hour Every DayB.Live One Day at a Time
C.How to Live Your Life to the Fullest   D.Create Your Own Opportunities.

分析 文章讲述管理专家们关于如何管理好时间,抽出时间与家人享受生活的建议.

解答 24.B推理判断题.根据Make aplan部分的LucyHedrick所说的话Don'ttry to carry your life around in your head 可知,他建议你停止让许多事情都占用了你的时间.故选B
25.C 细节理解 题.根据Discouragedrop-ins部分的最后一句话The message is clear:he reallydoesn't want you to come in,but you can if itis important可知,半开门就是告诉来访者重要的就进来,否则免谈.故选C.
26.D 推理判断题.通读全文,根据Useyour peak hours wisely.部分的Afternoon brings an increase insleepiness.可知下午效率不高,排除A; 根据Discouragedrop-ins部分可知开门办公的经理效率不高; 根据Tameyour phone中的Even better,make appointments to callimportant contacts可知没有预约的来访者的效率不高; 根据Tameyour phone中的You can save even more time by not takingevery incoming call可推断不接任何来电的上课的学生效率最高.故选D.
27.A 主旨大意题.A每天赢得额外的一个小时; B一次活过一天; C如何让你的生活更完满; D创造你自己的机会.通读全文可知管理专家给我们提出的建议就是管理好自己的时间,每天抽出一小时和家人娱乐.故选A.

点评 本文是科教类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.His mother is ill.He is concerned about her health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Not many were surprised when Dustin Sherrard was chosen,among a team of five,to  represent Ontario at WorldSkills Competition in Leipzig,Germany this year.
The event,on ce known as the Skill Olympics,symbolizes the top of excellence in professional training where young skilled people from around the world compete in the skills of  their various jobs measured against demanding international standard,which is hard to reach.
The 21-year-old,who grew up in Englehart,Ont,didn't get a medal but the experience did  wonders for his confidence.Sherrard had passion for carpentry(木工) and showed promise at a  very young age."I first got interested in woodmaking when I was in Grade 10,"he says."I had  taken wood shop before but it never became a hobby of mine until my school started to gethardwood into the shop classes."
"I realized how much fun woodworking was and took all the wood-shop classes I could andstarted spending time in the shop after school,"he says."I got a summer job working with myuncle and used most of the money I made to buy woodworking tools and quickly turned mydad's little shop into my own woodworking shop."His skills and knowledge were sharpened and tested in the woodworking program.
All this went a long way in preparing him for full-time employment and taught him what to expect when he started working.
"The biggest challenge to secure a good job with my training and skill set would be to keep up with all the different products and new designs,"he says."I have only been in the industry for a few  years  but even  my  boss,who  has been  doing this  for  many  years,is  still  leaming  new things all the time."
Sherrard's passion for his skill has brought him this far but his thirst for leaming keeps pushing him further.He's already planning to go back to school to study engineering.

46.What can we know about WorldSkills Competition?B
A.It provides professional training.
B.It is a top event for skilled youth.
C.It is held in Germany every four years.
D.It is a competition for skilled carpenters.
47.The underlined word"demanding"in Paragraph 2probably meansB.
A.flexible           B.strict           C.basic      D.simple
48.How well did Dustin Sherrard do i'n the competition?C
A.He stood out.
B.He lost confidence.
C.He failed to get a medal.
D.He got praised.
49.What made Dustin Sherrard love woodworking?D
A.Fame.  B.Confidence.  C.Honour.  D.Interest.
50.What might Dustin Sherrard do next?A
A.Retum to school to study.
B.Find a'better job.
C.Take part in more competitions.
D.Work together with his uncle.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Whenever we met,Lily ___greet me first though I was younger than her.(  )
A.mustB.wouldC.shouldD.could

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.They were put in prison for        the government building.(  )
A.building upB.setting upC.blowing upD.making up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.To some,it's a dream job---eating delicious meals for free and then writing about them.But  for some food critics,their eyes aren't the only thing that gets wide with yet another feast.
Karen Fernau,a food writer for The Arisona Republic,said when she first started her job-she began to gain weight."I always looked forward to lunch before this job,then all of a sudden lunch was all day every day."she says.Nine years later,keeping her weight steady and her health intact (完好无损的)is a daily battle.If she knows she will be going to a tasting at a bakery or eating a four-course meal,she usually eats fruits or salads throughout the day.Now she is always keeping track of what's in the food she eats and she says most people don't even look at or consider it.At one tasting task alone,she says,upward of l,000calories is often added to her day.That's about half of the recommended total  calories  per day for the average adult.
But even though she's thought of a special eating method,Fernau says sticking to it is a daily battle.And food editors,writers and critics across the country couldn't agree more."When I'm at home or not eating for work,it's healthy food to the extreme,"says Phil Vettel,who's been a restaurant critic for the Chicago Tribune for 19years.
Vettle,who eats dinner at four restaurants each week,says unlike most professions,he has no ight to choose."If I'm going out to eat,I can't choose the healthiest thing on the menu,I have to eat when they're bringing me."While Vettel exercises when he can,Joe Yonan,a food editor at The Washington Post,has strengthened his exercise habits since he started the job two years ago.Yonan says he realized early on that he was gaining weight and immediately hired a personal trainer to meet with three times a week,on top of his body training three to five times a week.
Still,it's a struggle that many Americans might envy.After all,it's one thing to get your calories from lobster(龙虾) tails or a delicate(精致的)chocolate cookie and quite another to get them from sodas and fast-food burgers.

50.What does the underlined sentence mean in Para l?D
A.The food critics are always impressed by the delicious food in the restaurant.
B.The food critics are shocked to learn they have to have one more feast.
C.There is a wide variety of choices for the food critics to choose from.
D.The food critics eat delicious food,which also tends to result in gaining weight.
51.What can we learn about the job of being a food critic?A
A.They enjoy free and delicious dishes and make comments on them.
B.They only work for local magazines and newspapers.
C.Once they become food critics,they tend to stay in the job.
D.Their excellent sense of taste makes them qualified for the job..
52.What is mentioned to be a method that food writers use to keep fit?C
A.Not eating anything except for the free meals.
B.Writing down everything they put into their mouth.
C.Hiring a personal trainer for special exercise instructions.
D.Choosing only the healthy food on  the menu.
53.What can we infer from the last paragraph?C
A.No matter whether the food is expensive or not,the gaining of calories  is the same.
B.The calories that lobster tails and chocolate cookies contain are less harmful.
C.Americans envy those food critics since they enjoy delicate and tasty food.
D.Everybody should take the calories in their food carefully.
54.What's the main idea of the passage?D
A.Ajob offering free meals may not be as desirable as it sounds to be.
B.Dishes in the restaurant usually contain too many calories.
C.Eating fruits and vegetables every day is the best way to lose weight.
D.Food writers work hard to maintain their health and weight.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

19.下面短文中有10处语言错误.请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Things change over time.Sometimes when important people leave our life,it is forever.So it is necessary to stay touch with our loved ones,includes our friends.I lost contact with some trusted friends of mine when I transferred to the new school.I kept trying to search for any informations about them though it was almost impossible.My luck improved this May that I got my best friend's phone number.We met each other,sharing with each other our past years that we spent together.It was a totally relief for me to see my friend unchanged it.
Some things cannot be taken away as time going by.If you miss your friend,pull out your phone and  make a call until he is out of reach.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.The recent study has shown that people's attitudes towards protecting the environment aren't _________with their behavior in daily life.(  )
A.reliableB.consistentC.positiveD.cautious

查看答案和解析>>

同步练习册答案