【题目】 People can reduce, reuse or recycle waste instead of throwing it away. Matt and Sam decided to do an experiment to see how much waste the three R's could save.
First, they collected the rubbish from six classrooms at their school and then divided the rubbish into three groups:
things that were reusable, such as a pencil or a marker
things that could be recycled, such as cans, glass, or paper
things that were truly waste
Then, Matt and Sam weighed each of the three groups. They discovered that 84% of the total rubbish thrown away that day could be recycled or reused. They decided to do something about it.
![]()
Matt and Sam presented the idea of starting a recycling programme to the school leaders. Then they worked with the Student Council. They prepared brochures for the students and their families about recycling. After thinking over the possibility of the programme, the school bought colored containers for each classroom. Besides, each room received a blue container for paper and a green container for glass and cans as well as a red container for real rubbish.
Within a short time, each classroom in the school was sorting recyclable materials from rubbish before it was thrown. To check the school’s progress, Matt and Sam weighed the rubbish one more time. They collected the rubbish from the red containers from the same six classrooms as before, sorted the rubbish into three groups again and weighed each group. This time, they found that the red containers were filled with 90% real waste. Only 10% of recyclable materials had been thrown into the red containers. Matt and Sam were pleased with their efforts.
【1】Why did Matt and Sam do the experiment?
A.To see what could be reused.
B.To see what could be recycled.
C.To see how much waste students produced.
D.To see how much waste the three R's could save.
【2】What did Matt and Sam do in the recycling programme?
A.They worked by themselves.
B.They made a speech on recycling.
C.They wrote brochures about recycling.
D.They bought colored containers for each classroom.
【3】How much real rubbish was thrown into the red containers after the experiment?
A.84%.B.10%.C.90%.D.100%.
【4】Which word can best describe Matt and Sam?
A.Friendly.B.Generous.C.Confident.D.Responsible.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】D
【解析】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了Matt and Sam通过一个实验测量了通过3 R's(减少、重复使用、回收利用)能减少多少垃圾,然后在学校推广垃圾分类,达到了减少垃圾、节约资源的目的。
【1】
细节理解题。由第一段“Matt and Sam decided to do an experiment to see how much waste the three R's could save.”可知,Matt and Sam做实验的目的是为了确认通过3 R's可以节约多少垃圾。故选D项。
【2】
细节理解题。由第四段“They prepared brochures for the students and their families about recycling.”可知,Matt and Sam为了实施回收利用项目,为学生及其家人准备了关于回收利用的宣传手册。故选C项。
【3】
细节理解题。由最后一段“they found that the red containers were filled with 90% real waste. Only 10% of recyclable materials had been thrown into the red containers.”可知,在推广回收利用项目之后,红色垃圾桶中有90%是完全的垃圾废物,10%是可以回收利用的。故选C项。
【4】
推理判断题。综合文章内容可知,文章主要讲述了Matt and Sam通过实验验证3 R's的作用,然后向学校提议进行垃圾分类,最终基本成功实现了垃圾的正确分类,提高了垃圾的回收利用率,对环境做出了积极贡献,可推断他们是有责任感的人。故选D项。
本篇阅读中较难的是第4小题。记叙文中推断人物性格特点需要结合事件本身,或者人物说话的语气、做出的行为的意义等等出发。如果事件具有一定的社会意义和社会影响力,就可以从社会责任感的角度出发去概括。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(
),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(
)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
An English party will be holding in the school hall at seven o’clock in the evening on November 12. We have prepared much wonderful programs for you. First, some teachers and students will give lectures on the important of English study. Beside, some students will introduce to us our rich experience of English study. In the end, some students will sing English songs for us. We’re sure of that these wonderful programs will impress you deep. Everyone was welcome to take an active part it. Don’t forget the time and address and don’t forget to tell us what you think of a party in your diary. Wish you had a pleasant time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Suppose you want to buy some new clothes or a new TV. Or maybe you need some work done on your car. How can you find the best price without shopping all over town? Ads can help you. Ads can show you lots of prices. And you don’t have to go anywhere to see them. Just open a newspaper or magazine, and you’ll find plenty of ads.
The following is an ad about TV sets for sale. Please read it and answer the questions below.
![]()
【1】How many different kinds of TV sets does the store advertise here?
A.Two.B.Three.
C.Four.D.Five.
【2】Which of the following statements is TRUE according to the advertisement?
A.You can buy any kind on July 14th.
B.The service time is 9-9 every day except Monday.
C.The larger the screen is, the higher the price will be.
D.The lowest price is a little more than 300.
【3】Which is NOT mentioned in the ad?
A.The price of each TV sets
B.The postcode of the area where the store is.
C.The address of the store.
D.The names of the TV sets.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions:Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.
![]()
Since the end of 20th century, domestic advising of consumer products and services has appeared as a new text type. And along with the development of advertising business, advertising translation has become a common【1】 in China.
Though Chinese translators and advertising【2】never debate whether translation should be called translation or adaptation, there have been new studies of advertising translation. Most articles or papers about advertising translation are【3】with application of translation strategies. Quite a number of scholars advocate two or three translation strategies to the audience and【4】them with many examples. Zhong advocates literal translation; Wang【5】domestication and foreignization strategies; Liu supports the domestication strategies and Chen【6】of the communicative and semantic translation strategies. Some of them attempt to【7】how to translate advertisements, namely means for advertising translation, while very few of them make【8】to answer why they should select these strategies instead of others. So far, few scholars have found a theory guiding advertising translation.
In general, domestic studies of advertising translation still linger at the【9】point. Few articles treat translation of advertising texts as a whole in a systematic and scientific【10】. And even fewer articles provide a guiding theory concerning advertising translation.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Big companies generally __________ the plan, while small ones don't like it at all.
A. approve of B. argue about
C. accuse of D. appeal to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假段定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
During my last winter holiday, I went to countryside with my father to visit my grandparents. I find a big change there. The first time I went there, they were living in a small house with dogs, ducks, and another animals. Last winter when I went here again, they had a big separate house to raise dozens of chicken. They also had a small pond which they raised fish. My grandpa said last summer they earned quite a lot by sell the fish. I felt happily that their life had improved. At the end of our trip, I told my father that I planned to return for every two years, but he agreed.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解![]()
(1)What you have just read is a _______.
A.note
B.report
C.schedule
D.poster
(2)What is going to take place on 2 February, 2013?
A.A big event to welcome a Chinese new year.
B.A social gathering to raise money for wildlife.
C.A party for close friends to meet and have fun.
D.A meeting of Kwun Tong High School students.
(3)How much do you have to pay in total if four of you go together?
A.$20.
B.$40.
C.$60.
D.$80.
(4)Which of the following statements is true?
A.Tickets are sold in Kwun Tong High School.
B.It's unnecessary to take soft drinks with you.
C.Free digital cameras are provided for everybody.
D.Festival food will be served without extra charge.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions:Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can only be used once. Note that there is one extra word.
![]()
【1】In the following story, Richard Wright tells us how his _____for books grew with each passing day and what changes took place in him as he did more and more reading.
【2】Gary is such an experienced car racer that he always _____his start to perfection.
【3】Every night, after finishing doing all the housework, she would _____across to the bed where the child was lying asleep and gave him a kiss.
【4】When he was introduced to the famous actress, he was so nervous that he was _____.
【5】Above the old shabby Victorian houses and shops _____the monster office blocks of the redeveloped center.
【6】In the postwar years, the villagers had to travel into town to _____the produce from their farm.
【7】Simply remember that men and women come from different planets, and _____friendships have never worked.
【8】People can now _____on smart-phones while previously, one had to do one thing at a time on a phone.
【9】If you repeatedly have the same dream, your _____is trying to send you a message.
【10】When we were kids, a trip to the beach was a real _____.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.
Over-dried Earth
The south-west of the United States, together with some parts of Mexico across the Rio Grande, is one of the driest parts of the North American continent. But, over the past two decades, even that expected dryness 【1】 (take) to the limit. According to Park Williams, who works at Columbia University’s Lamont-Doherty Earth Observatory, the current lack of rainfall in the area constitutes a megadrought of a severity 【2】(see) on only four other occasions in the past 1,200 years.
![]()
Dr Williams studies the annual growth rings of 1,586 ancient trees, in order to reconstruct soil-moisture patterns going back to 800 A.D. During warm, wet years trees grow fast, producing wide rings. During cold, dry 【3】 they grow more slowly, producing narrow rings. During a drought, a tree 【4】 not grow much at all.
【5】they describe in this week’s Science, the team identified dozens of droughts over the centuries in question. But four stood out. They then took the average soil-moisture value for the current drought and compared it with sequential(连续的) 19-year averages with the previous four, one of them 【6】(last) nearly a century. This showed that the region is already drier than it was during the first three of the previous megadroughts, and is equivalent to the event of 1575-1603.
In a world 【7】 human actions are driving temperatures up, Dr Parker and his colleagues wondered how much people are 【8】(blame) for this state of affairs. To estimate that, they turned to climate modelling.
Climate models are able to re-run the past with and 【9】 the warming effects of human activity, offering a way to compare what actually happened with what might have done. In their simulated world in which anthropogenic(人类起源的) emissions had not increased the greenhouse-gas effect, the team found that a drought did indeed still influence the western reaches of North America during the first two decades of the 21st century. But this imaginary dry spell was considerably 【10】(severe) than the real one-ranking 11th rather than 2nd in the period under study (see chart).
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com