精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Wherever you are,and whoever you maybe,there is one thing in which you and I are just alike at this moment,and in all the moments of our existence(存在)----We are not at rest; we are on a journey,our life is a movement,a tendency(趋势),a steady,ceaseless (不停的)progress towards an unseen goal.We are gaining something,or losing something,everyday.Even when our position and our character seem to remain precisely(清晰的) the same,they are changing.For the mere(仅仅的) advance of time is a change.It is not the same thing to have a bare(光秃秃的) field in January and in July,the season makes the difference.
Are you nearer to your aim today than you were yesterday?Yes,--you must be a little nearer to some port or other; for since your ship first started upon the sea of life,you have never been still for a single moment; the sea is too deep,you could not stop if you would.There can be no pause until you come into port.

28.According to the text,we are alikeC
A.wherever you are,and whoever you maybe
B.we are working all day.
C.our life is a movement,a tendency,a steady,ceaseless progress towards an unseen goal.
D.all the moments of our existence.
29.What does the underline"journey"word meanA
A.we are always changing.
B.we are at rest.
C.we will go to some place.
D.we lose something.
30.The word"port"refers toB.
A.a sea port                             B.your aims in your life
C.a ship                                 D.a man
31.What is the text mainly aboutB
A.life is like a sea and never changes.
B.life is always changing,we must get ready for it.
C.life is a journey and we can stop it as we like.
D.life is hard but we can do nothing to change it.

分析 本文是一篇人文哲理方面的文章,文章虽短但是有很多的比喻,所以有些晦涩难懂.文章大概的意思是:生命永不停歇,我们要努力朝着目标迈进.

解答 28题答案:C
解析:考查细节推理,根据第一段的there is one thing in which you and I are just alike at this moment,and in all the moments of our existence(存在)----We are not at rest; we are on a journey,our life is a movement,a tendency(趋势),a steady,ceaseless (不停的)progress towards an unseen goal.(我和你之间在我们的一生的所有时刻,有一个共同点:我们不是在停滞不前,而是在旅途之上.我们的生命是不停的朝向一个不可见的目标而前进)可知本题答案为C选项.
29题答案:A
解析:考查细节推理,根据第一段的Even when our position and our character seem to remain precisely(清晰的) the same,they are changing.(尽管我们的位置和性格几乎不变,但他们却也是在变的)可知本题答案为A选项.
30题答案:B
解析:考查细节推理,根据第二段的Are you nearer to your aim today than you were yesterday?(你今天是否离你的目标比昨天更近了点了呢?)可知本题答案为B选项.
31题答案:B
解析:考查文章大意,本文是一篇人文哲理方面的文章,文章虽短但是有很多的比喻,所以有些晦涩难懂.文章大概的意思是:生命永不停歇,我们要努力朝着目标迈进.故本题答案为B选项.

点评 本文是一篇人文方面的阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.They are training hard toqualifyfor participation in these games (qualification).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.He's a very _________ lad and he wants to play at the highest level.(  )
A.anbitiousB.ambiciousC.ambitiousD.anbition

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.On the second morning Tony,________ an apron,________ her breakfast and then asked her  whether she needed help dressing.(  )
A.wore; bringingB.wearing; brought
C.wearing; bringingD.wore; brought

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.The problem ________needs________at the moment.(  )
A.being discussed; to solveB.discussed; to solve
C.being discussed; solvingD.was discussed; to be solved

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.He was sent to prison for failing to pay his debts and died in poverty in 1836.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.adj.脑力的;思维的,需用才智的intellectual.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.No more typists are working on a typewriter or computer.(  )
A.打字员B.打字机C.作者D.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.What should be paid attention toto learn (learn) English well?

查看答案和解析>>

同步练习册答案