精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.(81)F
Badain Jaran Desert is the third largest one in China and the fourth largest in the world.It covers an area of 49,000square kilometers.It is in north China's Inner Mongolia Autonomous Region.The desert has the tallest sand hill at over 500meters,.There are all kinds of sand hills and most of them are over 200meters.
(82)D
The Taklamakan Desert is a desert in Central Asia,in the Xinjiang Uyghur Autonomous Region of China.As one of the largest sand deserts in the world,It covers an area of 330,000square kilometers.The sand hills in the desert are 300meters high.When wind blows the sand up,the hills can reach a height of 900meters.
(83)B
The Gurbantunggut Desert is in the center of Junggar Basin.With an area of 48,800square meters,the desert is the fourth largest one in China.The sand hills in the desert are 300to 600meters above sea level.
(84)E
The Crescent Moon Spring is at 5km south of Dunhuang City in Gansu.It is famous across the whole world for its"Coexistence of mountain and spring,sand and water".It is listed as National Key Tourist Attractions of the People's Republic of China in 1994.The desert is about over 300meters long and 50meters wide.
(85)A
In Shapotou Desert,There is a world-famous Shapotou Desert Experimental Research Station.Thousands of tourists go to Shapotou each year to enjoy the natural scenery and take part in some activities.It has a width of 2,000meters and a height of 100meters with an inclination of 60degrees.When standing at the foot of the sand hills,you can see what looks like a waterfall,but is actually sand.
1,coexistence    n,共存2,inclination    n,倾斜度ch paragraph.

A.The Desert Has an Inclination of 60Degrees.
B.The Fourth Largest Desert in China.
C.The Largest Desert in the world.
D.The Desert Covers the Largest Area in the Five Beautiful Desert in china.
E.The Desert Is Famous for Its"Coexistence of Mountain and Spring,Sand and Water"
F.The Third Largest in china.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了中国的一些著名的沙漠.

解答 81-85 FDBEA
81.F  细节理解题,根据后文Badain Jaran Desert is the third largest one in China and the fourth largest in the world可知巴丹吉林沙漠是中国第三大沙漠,故选F.
82.D  细节理解题,根据后文As one of the largest sand deserts in the world,It covers an area of 330,000square kilometers.The sand hills in the desert are 300meters high可知本段介绍了塔克拉玛干沙漠,它是世界上覆盖面积最大的沙漠,故选D.
83.B  细节理解题,根据后文With an area of 48,800square meters,the desert is the fourth largest one in China.可知本段介绍了中国第四大沙漠古尔班通古特沙漠,故选B.
84.E  细节理解题,根据后文It is famous across the whole world for its"Coexistence of mountain and spring,sand and water".可知沙漠以山水共存闻名,故选E.
85.A  细节理解题,根据后文It has a width of 2,000meters and a height of 100meters with an inclination of 60degrees.可知本段介绍了倾斜的沙漠,故选A.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

5.Last year I went on holiday to Spain.But (41)B,after two days in Madrid,I started to get severe(42)A pain.I was in such suffering that I went to the local hospital for a(n) (43)C.
No sooner had I arrived than I was (44)C to a small room,and I had not been waiting too long (45)D a surgeon came to examine me.He didn't speak English and I only spoke a few words of Spanish.He (46)C that I had to remove my clothes and he gave me one of those funny hospital gowns (罩衣) which hardly (47)A anything.
He then asked me in Spanish if I was embarrassed."Si,unpoco (Yes,a little)",I replied with my face turning red.You see,not only did I feel embarrassed at (48)C my clothes in front of a stranger but also this (49)B stranger was an extremely handsome man.He looked at me as though I was out of my (50)A and then he quickly (51)D down the passage.
I was beginning to(52)D what had happened to him when he suddenly reappeared,this time with a group of (53)A students,and again asked the same question in Spanish.Now I was feeling(54)B,and shouted in English,"Yes,I'm extremely embarrassed.I think you would mind too if you had to talk to a crowd of strangers with almost no clothes on."Then a female doctor in the group (55)D my arm gently and (56)B in perfect English,"I think I see the problem.My (57)A wants to take a photograph of your back-an X-ray-so he wants to know if you are (58)D a baby.You see,embarazada means pregnant in Spanish."
No sooner had she told me this than I realized the(59)B of the misunderstanding.We all had a laugh,(60)C I must admit that I felt rather stupid as well.
41.A.unbearablyB.unfortunatelyC.unwillinglyD.unusually
42.A.backB.armC.muscleD.stomach
43.A.appointmentB.operationC.examinationD.visit
44.A.invitedB.carriedC.shownD.welcomed
45.A.untilB.sinceC.afterD.before
46.A.urgedB.saidC.gesturedD.inquired
47.A.coverB.hideC.findD.expose
48.A.putting downB.putting onC.taking offD.taking away
49.A.uniqueB.particularC.awkwardD.aggressive
50.A.mindB.ideaC.heartD.sight
51.A.wavedB.slidC.screamedD.disappeared
52.A.findB.knowC.seeD.wonder
53.A.medicalB.physicalC.experiencedD.amateur
54.A.betterB.upsetC.strangeD.dull
55.A.seizedB.removedC.squeezedD.held
56.A.statedB.whisperedC.shoutedD.prayed
57.A.colleagueB.staffC.patientD.student
58.A.deliveringB.defendingC.wantingD.expecting
59.A.resultB.causeC.problemD.effect
60.A.asB.whenC.althoughD.since.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

13.Hollywood movies are regularly filled with violence.They can be exciting films but sometimes all you want is a little light-hearted entertainment.
Have you heard of Bollywood?All singing,all dancing and unrealistic,it is the perfect alternative to normal Hollywood movies.Bollywood is the Indian film industry,based in Mumbai,formerly known as Bombay.(36)BYet Bollywood is the largest producer of films in the world.This year the Indian Filmgare Awards,Bollywood's Oscars,turn 50years old.
The typical Bollywood movie usually has the following ingredients:a cup of romance,a tea-spoon of comedy(喜剧),a dash of international sight-seeing,served with a huge slice of singing and dancing.There will also be one brave hero,one beautiful heroine and one bad man.(37)E
Bollywood films are full of ideal things and free of daily worries.(38)C To Indian movie lovers,especially the poor,such films are a gateway to heaven and the stars are their gods.The films take them to a magical world away from their everyday troubles.The films tell them the impossible is possible and that true love is all.
(39)F Behind the beautiful scenes,Bollywood still emphasizes(强调) traditional family values.In most films,if two lovers want to break an arranged marriage,they can't just run away.They must win over their parents.
Bollywood is a decent refreshing replacement for those over-exciting Hollywood films.(40)GThey will take you to a brighter and more colorful world,where it's still cool to dance around a tree and sing a love song.

A.Bollywood has gradually won its reputation(名誉) on the world stage.
B.Most Chinese school kids have probably never seen an Indian film.
C.There is never any topic on politics,poverty or war.
D.Bollywood films are mostly comic romances with light-hearted incidental music.
E.The result is a fun-filled musical.
F.Bollywood pays great attention to traditional values.
G.So if you're tired of all that Hollywood actions,check out the following Bollywood films.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.假设你是一名高一学生李明.开学之初,新来的英语老师Ms Zhang希望了解每位同学的英语学习情况,并征求教学建议.请按以下要点用英语给她写一封信.
1、对英语学习的认识;
2、自己目前的英语水平;
3、自己英语学习存在的主要问题;
4、对英语教学的两点建议.
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头语已为你写好.
Dear Ms Zhang,
I'm very glad to have you as our English teacher.
         .
Yours,
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.受3月那场地震的影响,七眼泉水干涸了.
Affected by the earthquake happening in March,seven springsdriedup.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

7.There was once a group of young people searching everywhere for happiness,but what they got was only annoyance,grief and misery.
So they (41)B Socrates for advice on where happiness (42)C.But (43)Agiving any answers,Socrates asked them to help with building a (44)B first.The group of guys had to (45)C the task,laying aside their own business of seeking happiness.It took them a long time to cut down a tall tree,gouging out (挖空) the center.Through painstaking effort,they made a canoe out of the tree.They launched the canoe into a river,and then (46)C together in it,singing with (47)D.
Socrates asked,"My children,do you have happiness now?"They answered in chorus:"We (48)B be happier!"Socrates (49)A,"That's it!(50)D you are too busy pursuing something to notice anything bitter,happiness will occur."
From the story I got to know that happiness (51)A hides behind every tiny thing that you are involved in,and that you may only get pleasure through (52)C work and creativity.
We may have to (53)A pain in our daily life and in the process of (54)C happiness.Sometimes we tend to look for happiness in (55)B things,like a new car,clothes,etc.True long-term happiness,(56)B,comes from within our(57)Cand spirit.So why not turn suffering into (58)Alife,and turn tears into the light in your heart?Only in this way can we find true happiness.
So my dear friends,just remember happiness is a state of mind and a matter of (59)D,and I(60)B you all a life of happiness.

41.A.pointed toB.turned toC.referred toD.returned to
42.A.stoodB.belongedC.layD.laid
43.A.instead ofB.apart fromC.other thanD.regardless of
44.A.houseB.boatC.bridgeD.school
45.A.set outB.set downC.set aboutD.set up
46.A.satB.layC.rowedD.got
47.A.hopeB.sorrowC.curiosityD.joy
48.A.mustn'tB.couldn'tC.shouldn'tD.needn't
49.A.addedB.thoughtC.declaredD.assumed
50.A.UnlessB.HoweverC.UntilD.Whenever
51.A.alwaysB.neverC.everD.seldom
52.A.cautiousB.endlessC.hardD.simple
53.A.experienceB.avoidC.enjoyD.deny
54.A.searchingB.lookingC.seekingD.improving
55.A.spiritualB.materialC.newD.nice
56.A.thereforeB.howeverC.furthermoreD.moreover
57.A.bodyB.partC.soulD.head
58.A.praisingB.blamingC.endingD.cursing
59.A.timeB.methodC.factD.choice
60.A.promiseB.wishC.requestD.require

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.Mother suggested that Ishould apologize/apologize(道歉)for being so rude.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

11.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词.
删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I'm very grateful to my parents.He not only gave me life,but also brought me up with endless love and support,feel so proud of my every improvement.I still remembered once I was seriously ill.They were so worrying and almost kept me company the whole night.Now I'm Grade 3.Lucky for me,my parents can understand my stressful condition but often communicate with me with encouraging words.Furthermore,they give me enough personal space,which I appreciate it so much.
That I should do now is study hard.When I grow up,I will become an useful person and make my parents live a happy life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.This year alone,we've treated _____________in our hospital this year as we did last year.(  )
A.three times more patientsB.more than three times patients
C.three times as many patientsD.three more times patients

查看答案和解析>>

同步练习册答案