精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Greg Woodburn, a student at the University of Southern California, spends much time cleaning sneakers. Some once belonged to him; some were his friends. But soon they will have new owners; underprivileged children in the US and 20 other countries, thanks to Woodburn's Share Our Shoes (S. 0. S.) charity.

He was once a football star in high school. " I started thinking about all the things I got from running—the health benefits, the friendships, the confidence, " he says. And I realized there are children who don't even have shoes.

Woodburn gathered up his own slightly worn sneakers, then put out a call to teammates and the town. His goal was to have 100pairs by Christmas 2007. Surprisingly the count climbed to 500pairs. Back then, the sneakers came from donation boxes at the local sporting goods store and from door-to-door pickups. Woodburn has now set up collection boxes at two high schools. To date, S. 0. S. has collected and donated over 3,000 pairs.

Woodburn has cleaned almost all of them. People think of it as dirty work, He says. But I like doing it. As I work, I imagine who will get each pair. It takes three to five minutes to clean one pair, and he'll do up to 100 pairs at a time.

To ship the footwear, Woodburn teamed with Sports Gift, a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world, whose founder and president said Greg's running shoes were a nice addition. For many recipients, the shoes represent opportunity. Two boys in Southern California attended school on alternate(间隔的)days because they shared a pair of shoes. They were too big for one boy and too small the other. Thanks to S. 0. S. ,each brother received his own pair of shoes. The boys now attend school daily. When they graduate, they say, they will help a stranger, just as Woodburn helped them.

【1】 The underlined word underprivileged " in Paragraph I most probably means __________.

A. modest B. poor

C. naughty D. aggressive

【2】 According to the passage, which of the following statement is false of Greg Woodburn?

A. Greg Woodburn was a football star when he was a senior student.

B. Greg Woodburn is the founder of Share Our Shoes (S. 0. S.).

C. Greg Woodburn has donated more than 100 shoes so far.

D. Greg Woodburn spends a lot of time cleaning almost all the shoes.

【3】 We can infer from Paragraph 3 that __________.

A. many people support Woodburn's Share Our Shoes (S. 0. S.)charity

B. Greg Woodburn collects shoes only by setting up collection boxes

C. high school students don't value their sneakers

D. Greg Woodburn collected 3,000 shoes by Christmas 2007

【4】 In the last paragraph the author mainly wants to tell us __________

A. Sports Gift is a department of Woodburn's S. 0. S.

B. there are so many poor families in Southern California.

C. the shoes from S. 0. S. are too big for some children.

D. the shoes from span>S. 0. S. play an important part in some children's life.

【5】 According to the passage, which of the following words can best describe Greg Woodburn?

A. Do-nothing. B. Hot-headed.

C. Warm-hearted. D. Self-serving.

【答案】【1】 B

【2】 C

【3】 A

【4】 D

【5】 C

【解析】【1】猜测词义题。根据文章第二段和最后一段中所举的例子可知,Greg Woodburn所帮助的孩子是一些贫穷的孩子。

【2】推理判断题。可以运用排除法。根据文章第一段最后一句和第二段首句可知A、B为正确说法。D根据第一段和第四段首句可知。C选项根据第三段和上下文可以判断为错误说法。

【3】推理判断题。2007年原先打算收集100双鞋子,但收到了 500双。后文的数字也说明许多人支持Greg Woodburn. B 根据 Back then, the sneakers came from donation boxes at the local sporting goods store and from door-to-door pickups. 排除; c在本段中没有充分事实依据;D根据第三段最后一句话 To date, S. 0. S. has collected and donated over 3,000 pairs. 可知。

【4】推理判断题。正确答案根据最后一段首句和所列举的例子可知。A根据这一段首句可知为错误选项。B、C为片面推理,没有充分的根据。

【5】推理判断题。从全文内容来看,Greg Woodburn所做这一切是充满爱心的,而且他是一个很理智、勤奋的人。warm-hearted热心的,富有同情心的;do-nothing游手好闲的,无为的,懒惰的;hot-headed急躁的,鲁莽的;self-serving自私的,自私自利的。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】We are planning to __________ a party for our grandparents to celebrate their fiftieth anniversary of marriage.

A. put

B. throw

C. make

D. get

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Isn't it time you got down to __________ the papers?

A. mark B. be marked

C. being marked D. marking

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】As a senior student, I am determined to work harder in order to __________ the desired university.

A. admit by B. be admitted by

C. admit into D. be admitted into

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】—Can I help you?

—This photograph is too small please _________ it for me.

A. extend B. enlarge

C. stretch D. spread

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Though he is always thinking much of himself, he ______ be helpful when staying with others.

A. can B. must C. should D. need

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The novel "Gone With the Wind" is said __________ into several languages.

A. to translate B. being translated

C. having been translated D. to have been translated

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The girls burst out laughing when I began to make a speech, —__________,of course, made me feel embarrassed.

A. which B. what

C. that D. why

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾 (√) ;如有错误 (每行只有一个错误) ,则按下列情况改正:

此行多一个词:把多余的词用斜线 (\) 划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。

此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号 () ,在该行右边横线上写出该加的词。

此行错一个词:在错的词下画一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

注意:原行没有错的不要改。

One of my unforgettable memory of my school in 【1】__________

Xinjiang is that of lunches we brought from our homes. 【2】__________

I hold my lunch-box in my hand when I was going to 【3】__________

school. The smell from it was very good. Since the lunch 【4】 __________

bell finally rang, my friends and I met under a tall tree 【5】 __________

and had our lunches. My best friend Aigulie was used 【6】__________

to share her Nang with me. Nang is a specially kind of 【7】 __________

cake in Xinjiang. I like them very much. Now Aigulie and 【8】__________

I study at different colleges or we can only see each other 【9】 __________

during the summer vacation. I think over her a lot and I miss 【10】 __________

the food and the good time we had together.

查看答案和解析>>

同步练习册答案