精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Alibaba started taking the lead in China, simply enough, by connecting big Chinese manufacturers(制造商)with big buyers across the world. Its business-to-business site, Alibaba.com allowed business to buy almost everything. Alibabas advantage wasnt hard to identify: size. Alibaba is just big, even by Chinese standards. Its marketplaces attract 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a year—and Alibaba is just the middleman. It encourages people to use its markets—not charging small sellers a percentage of the sale.

If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience. I moved to Beijing almost a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the crowded, polluted city of 20 million people in search of new electronics, bathroom furnishings, and anything else my wife wanted. “You’re looking for what exactly? Why not try it? ” my Chinese teacher asked me one day. With that, my wonderful new relationship with Alibaba began.

Alibabas original business-to-business model now is secondary to(对来说是次要的) consumer buying. Chinese retail(零售)buying makes up 80% of Alibabas profit, and leading that group is Taobao, with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things you’ll ever find. TMall.com is Alibaba’s other big site, where you can find brand name goods from Nike and Unilever near the lowest prices.

What I have a hard time explaining to friends and family back in the U.S. is how China has gone beyond traditional shopping—big-box retailers especially —in favor of online purchases on Taobao and a few other sites. In smaller towns than Beijing, where big retailers have not yet traveled, shopping online is shopping, and shopping is Taobao.

I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how extensive(广大) the marketplace is. Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping. Im not even a big buyer, because I need friends to help me search the Chinese-language site. When I was searching my purchase history on my Chinese teacher’s iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.

【1】What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. Alibaba B. a new store

C. a business D. a foreign website

2What can be inferred from the passage?

A. The author’s Chinese teacher is also an online purchase lover.

B. Taobao has no obvious advantage over other similar online sites.

C. Alibaba’s business-to-business service earns more money than retail now.

D. TMall.com provides more profit than Taobao.

3 What is the passage mainly about?

A. Shopping online is TaoBao.

B. Alibaba greatly influences people’s daily purchase in China.

C. The influence of shopping online goes beyond traditional shopping.

D. How the author purchases online in China.

4What can we learn from the underlined sentence in the passage refer to?

A. Alibaba acts as a bridge between buyers and sellers.

B. Alibaba will continue to develop.

C. Alibaba stands out as the best online site.

D. Alibaba is of middle size among all the online sites.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】B

【4】A

【解析】

试题分析:本文是一篇说明文。一位美国人在中国老师的帮助下开始接触淘宝网,以一位美国人的视角,介绍了阿里巴巴在中国零售市场举足轻重的领导地位。其中淘宝网占的份额又是最多的。阐述了淘宝网给人们的生活带来了许多便利。

【1】A词义猜测题。根据第二段第一句If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience可知作者以自己的亲身经历展示阿里巴巴的影响力,同时根据第二段最后一句my wonderful new relationship with Alibaba began.作者在老师的建议下开始了解阿里巴巴,种种暗示可知“it”指代阿里巴巴,故选A。

【2】A推理判断题。根据最后一段的最后一句话When I was searching my purchase history on my Chinese teacher’s iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.可知作者发现老师的iPad上有许多她在淘宝上的采购历史,可推理出老师热衷于网购,故选A。

【3】B主旨理解题。分析全文,第一段分析了阿里巴巴在全国经济发展中的地位, 接着以自己的亲身经历写了淘宝网(属于阿里巴巴产业)对自己生活的影响,提出shopping online is shopping, and shopping is Taobao.的观点,所以本文主要讲解了阿里巴巴对人们购买的影 响,故选B。

【4】A理解判断题。由本段倒数第二句Its marketplaces attract 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a year可知阿里巴巴每年吸引了很多的顾客、商家和订单,也就是商家和顾客通过阿里这个平台进行交易,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Many years ago, he dreamed of becoming the first person __________ both South and North Poles.

A. reaching

B. to reach

C. to have reached

D. having reached

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When we can see well, we do not think about our eyes often. It is only when we can not see perfectly that we come to see how important our eyes are.

People who are nearsighted can only see things that are very close to their eyes. Many people who do a lot of close work, such as writing and reading, become nearsighted. Then they have to wear glasses in order to see distant things clearly.

People who are farsighted face just the opposite problem. They can see things that are far away, but they have difficulty reading a book unless they hold it at arm’s length. If they want to do much reading, they must get glasses too.

Other people do not see clearly because their eyes are not exactly the right shape. This, too, can be corrected by glasses. Some people’s eyes become cloudy because of cataracts(白内障). Long ago these people often became blind. Now, however, it is possible to operate on the cataracts and remove them.

When night falls, colors become fainter to the eyes and finally disappear. After your eyes have grown used to the dark, you can see better if you use the side of your eyes rather than the centers. Sometimes, after dark, you see a small thing to one side of you, which seems to disappear if you turn your head in its direction. This is because when you turn your head, you are looking at the thing too directly. Men on guard duty sometimes think they see something moving to one side of them. When they turn to look straight at it, they can not see it any more, and they believe they were mistaken. However, this mistake happens because the center of the eye, which is very sensitive in daylight, is not as sensitive as the sides of the eye after dark.

【1】We don’t know that our eyes are of great importance until _____.

A. we think about our eyes

B. we cannot see clearly

C. we wear glasses

D. we have to do much reading

【2】According to the passage, who is more likely to be nearsighted?

A. A typist. B. A sailor.

C. A tourist. D. A driver.

【3】People who are farsighted _____.

A. can do a lot of close work without glasses

B. can only see things that are very close to their eyes

C. have difficulty reading a book if they hold it at arm's length

D. can correct their eyes by glasses

【4】To see a small thing at night, it is better to look _____.

A. with wide open eyes B. with half shut or narrowed eyes

C. straight at it D. in a slightly different direction

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Keeping a diary in English is one of the effective ways 【1】 (improve) our English writing ability.

Compared with other forms of writing, it is shorter and takes2 (little) time. It can help us to develop the habit of thinking in English. If we persist (坚持) in this practice, gradually we’ll learn how to express ourselves in English. In keeping a diary in English, we certainly run up against many 3 (difficult). In the first place, it often happens that we have trouble 4 (find) appropriate words and phrases to give expression to our mind. Secondly, there 5 (be) many idiomatic ways of saying things in Chinese. And it is extremely hard for us to put them into English6 (proper).

As far as I am 7 (concern), my suggestion is 8 we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach. Whenever something beats us, we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary. We can also ask our English teacher 9 help, if necessary. In short, I believe that it is of great use to keep a diary in English for 【10 development of our writing skills.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。

删除: 把多余的词用斜线(﹨)划掉。

修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10, 多者(从第11处起)不计分。

All of us need friendship. An understanding between two friends mean both of them have similar ideas and trusting each other. Otherwise, it is impossible for him to help each other and to make their friendship to last long. As an old saying goes, “A friend in need is a friend indeed.” So really friendship should able to stand all sorts of tests. And it is wise to have as many good friends that we can. The more fiends we have, the more we can learn for one another, but the more pleasure we can share together.

1】【2】【3】【4】【5

6】【7】【8】【9】【10

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】__________ I toured Zhang Jiajie, I was deeply impressed with its beautiful scenery.

A. For the first time

B. At first

C. It was the first time

D. The first time

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Should parents ever hit their children?

Research suggests many of us are likely to respond “no”, and public support for spanking(打屁股) has been falling over the yearsBut surveys also show that 75 percent to nearly 90 percent of parents admit to spanking their child at least once

I was raised in a zero-tolerance home for disrespect, and my parents often turned to physical punishmentAnd, no, I don' t feel I was damaged by it

Nothing is more annoying than watching ill-mannered behavior from children

But there is data to suggest that a return to old-school spanking isn't the answer

Two years ago, Newsweek reported that it had found data suggesting that teens whose parents used physical punishment were more likely to become aggressive

Murray Straus, professor at the University of New Hampshire in America, has studied the topic of children and spanking for decadesHe said that children who were physically punished have lower IQs than their peersIt may be that children with lower IQs were more likely to get spanked, but the punishment may have been counterproductive (反作用的) to their mental development, as well

Some researchers make the argument that occasional open-handed smacks (用巴掌打) on the bottom are not only harmless but can have some benefit

Last year, Marjorie Gunnoe, a psychologist at Calvin College, studied teens who have never spankedThere are a greater number of children growing up without ever having been physically punishedGunnoe’s research suggests they don' t turn out any better than those who were sometimes spanked

There are some parents who simply cannot control their tempers (脾气).But I still believe that the best parents are the ones who are able to offer fair and firm discipline without ever turning to physical punishment

1According to the first three paragraphs, the author was probably hit by her parents when .

A. they were dissatisfied with her grade

B. she showed no respect for the elder

C. they cannot control their temper

D. their discipline turns out to be not strict enough

2According to Murray Straus, children who are physically punished ____ __

A. are less aggressive toward others when they get older

B. have slower physical development

C. benefit from occasional spanking

D. may develop lower IQs than their peer

3Which of the following statements is TRUE according to the article?

A. 40 percent of children grow up without ever being spanked

B. Children who suffer less physical punishment are better students

C. Occasional open-handed spanking on the bottom are mentally harmful

D. Researchers disagree over whether smacking is mentally harmful to children

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Odysseus is a literary figure in the Odyssey 【1】 (write) by Homer. He rejected the comfortable life of a Greek king and made a promise to help another Greek leader, Menelaus, get 2 wife back. But the war 3 (drag) on and on and he was away from his family for ten years.

During this time the fortunes of the war were so 4 (change) that no one could predict 5 would win. Odysseus became tired of the war and the delay in Troy. He urgently wanted to return home, so 6 the Greek kings had their regular weekly meeting, he suggested that they take 7 opportunity to trick the Trojans. The Greeks built a giant wooden horse so that men could hide inside it. The Greeks then pretended to leave as if they 8 (discourage) by the length of the war. The Trojans blessed their God 9 their good fortune and prepared to celebrate.

That night the men climbed out of the horse and opened the city gates to the Greek army. The Trojans awoke to the sound of the warning bell 【10 (announce) a Greek victory. So the war ended but the punishment of the Trojan people was only just beginning.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Growing up in Philadelphia, Lieberman started cooking with his stay-at-home dad when he was seven.His food-loving family had two kitchens, and he quickly learned what was the best way to bake his cakes.Lieberman improved his kitchen skills greatly during a year abroad before college, learning from a cook in Italy and studying local specialties(地方特色菜)in Germany, Spain and France.At Yale, he was known for throwing dinner parties, single-handedly frying and baking while mixing drinks for dozens of friends.Just for fun, he and some friends decided to tape a show named Campus Cuisine about his cooking.Lieberman was a real college student showing his classmates how to do things like make drinks out of dining-hall fruit.That helped the show become very popular among the students.They would stop Lieberman after classes to ask for his advice on cooking.Tapes of the show were passed around, with which his name went beyond the school and finally to the Food Network.

Food Network producer Flay hopes the young cook will find a place on the network television.He says Lieberman’s charisma is key.“Food TV isn’t about food anymore,” says Flay.“It’s about your personality(个性)and finding a way to keep people’s eyeballs on your show.”

But Lieberman isn’t putting all his eggs in one basket.After taping the first season of the new show, Lieberman was back in his own small kitchen preparing sandwiches.An airline company(航空公司)was looking for someone to come up with a tasteful, inexpensive and easy-to-make menu to serve on its flights, Lieberman got the job.

【1】We can learn from the text that Lieberman’s family ____.

A.have relatives in Europe B.love cooking at home

C.often hold parties D.own a restaurant

【2】The Food Network got to know Lieberman ____.

A.at one of his parties B.from his teachers

C.Through his taped show D.on a television program

【3】What does the word “charisma” underlined in the text refer to?

A.A natural ability to attract others.

B.A way to show one’s achievement.

C.Lieberman’s after-class interest.

D.Lieberman’s fine cooking skill.

【4】Why did the airline company give Lieberman the job?

A.He could prepare meals in a small kitchen.

B.He was famous for his shows on Food TV.

C.He was good at using eggs to make sandwiches.

D.He could cook cheap, delicious and simple meals.

查看答案和解析>>

同步练习册答案