精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.Play,play againWhy do animals spend time and energy doing silly things that seem to have no purpose?(36)D
Getting ready for the adult world.
Most scientists believe that when animals play,they are practicing skills they'll need later in life.(37)F
Young predators (食肉动物 ),such as wolves,lions and bears,play by moving quietly,attacking suddenly,biting and shaking their heads from side to side.They are improving their skills for when they will run down,catch and kill prey(捕获物 ).
Prey animals,such as deer or antelope,play differently.They dash about like crazy,leaping wildly in the air.These animals are practicing skills they will need one day to escape predators and avoid becoming dinner.
Taking risks.
(38)E.In play,animals learn about the world around them and their own physical limits,and experience unpredictable situations,could explain why animals sometimes seem to prefer plays that are a bit dangerous.
(39)B.
Research shows that smarter animals spend more time playing.Smarter animals also play in more creative and complex ways.Not surprisingly,humans and chimpanzees are among the most playful species.
Could play actually help the brain grow?(40)C.They believe that play exercise the brain like lifting a weight exercises a muscle.They even call play"brain food".So play on!Your brain will thank for it.

A.Enjoying the fun.
B.Playing for smarts.
C.Some scientists think so.
D.Many scientists believe it's important for survival.
E.Animals at play are also training for the unexpected.
F.This is why different kinds of animals play in different ways.
G.Animals can break bones,pull muscles,or get bitten.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了动物会花费时间和精力去做那些看起来毫无意义的傻事,而这些事对他们的生存很重要.

解答 36.D  细节理解题,根据前文Why do animals spend time and energy doing silly things that seem to have no purpose可知动物们花时间和精力去做那些看起来毫无意义的傻事,而很多科学家认为这对生存很重要,故选D.
37.F  细节理解题,根据前文Most scientists believe that when animals play,they are practicing skills they'll need later in life可知大多数科学家认为,当动物玩耍时,他们会在以后的生活中练习他们需要的技能,由此可知不同种类的动物以不同的方式玩耍,故选F.
38.E  细节理解题,根据后文could explain why animals sometimes seem to prefer plays that are a bit dangerous可知动物喜欢危险的游戏,因为他们在玩耍的时候也可以锻炼,故选E.
39.B  细节理解题,根据Research shows that smarter animals spend more time playing.可知聪明的动物花费更多的时间玩耍,故选B.
40.C  细节理解题,根据后文They believe that play exercise the brain like lifting a weight exercises a muscle可知科学家们认为锻炼大脑就像举重锻炼肌肉一样,故选C.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.When I come in,I found a strange girl ______in the corner.(  )
A.seatingB.seatedC.to be seatingD.seat

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.To save the highway toll fee,floods of people try to drive their own cars for the holidays,and this_______ creates further problems.(  )
A.in returnB.in particularC.in natureD.in turn.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

1.I was always complaining about wind or rain.(41)c it was nothing unusual for the arrival of wind or rain,it caused inconvenience for me to go out,and sometimes it even created an awful atmosphere,so I (42)B it strongly.
On a rainy day a meteorologist(气象学家)I met was very (43)B at my great anger caused by rain that made a little inconvenience for me.
He asked,"Have you ever seen typhoon?Do you know what would happen to the world if there were no typhoon?"I shook my head.I had no (44)A of how overwhelming it was when it (45)D everything away in its way.
"Well,let me tell you,"the meteorologist said."Without it the (46)A of fresh water will be more serious,for it is a great (47)D of water supply on earth.Without it,there would be a greater imbalance in the distribution of(48)A.The equatorial area that receives the most sunshine on earth (49)D entirely on typhoon to disperse(驱散)heat.Without typhoon the tropics would be even (50)B while the frigid zones much colder.As a result the temperate zones would (51)A from the world…"
Ignorance made me (52)D.I disliked wind only because it ruffled(吹乱)my hair.I hated rain merely because I had to carry an umbrella.But I had no idea at all that typhoon---something much more violent,something a thousand times more(53)C than wind or rain---was a (54)C to the existence of mankind.
(55)B no road on earth goes all the way on level ground,there's no person in the world who can do whatever he pleases.(56)C as it is for people to guard against typhoon,it is advisable for a man to stop (57)B for a moment before he complains."(58)C typhoon disappeared all together?What would the world become then?"The (59)B will keep him calm and lead him closer to truth---he will be better (60)C  of the world he lives in.
41.A.ButB.ThereforeC.AlthoughD.Unless
42.A.refusedB.blamedC.punishedD.fought
43.A.excitedB.puzzledC.encouragedD.delighted
44.A.experienceB.signC.senseD.recognition
45.A.washedB.frightenedC.swungD.swept
46.A.shortageB.supplyC.amountD.waste
47.A.resourceB.powerC.strengthD.source
48.A.warmthB.energyC.waterD.wealth
49.A.holdsB.keepsC.movesD.depends
50.A.warmerB.hotterC.coolerD.better
51.A.disappearB.moveC.escapeD.remove
52.A.farsightedB.out of sightC.in sightD.shortsighted
53.A.appealingB.frighteningC.disturbingD.exciting
54.A.troubleB.dangerC.mustD.lead
55.A.SinceB.AsC.WhenD.While
56.A.ImpossibleB.WrongC.HardD.Easy
57.A.thinkingB.to thinkC.to restD.resting
58.A.How comeB.What aboutC.What ifD.Even if
59.A.theoriesB.answersC.phenomenaD.complaints
60.A.carefulB.kindC.awareD.Tired

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

8.在中国,餐桌上的浪费(waste on the dining table)一直是人们热议的话题.据报道,每年中国餐桌上浪费的粮食达到惊人的2000亿元(200billion),被倒掉的食物相当于2亿多人一年的口粮.请你以餐桌上的浪费为题,写一篇100字左右的演讲稿.要点如下:
1.阐述目前餐桌浪费的现象;
2.发表你的观点;
3.提出建议或者解决措施
文章的题目和开头已给出(不计词数)
Ladies and Gentlemen,
The huge amount of waste on the dining table in China seems an urgent  problem                                        Thank you for listening.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.When asked,the man was unwilling to tell his wife ________ he had done in the company yesterday afternoon.(  )
A.whatB.thatC.whenD.how

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.turn up,theory,starve,dress up,wander,baggage,businessman,permit,ought to,curiosity,settled down,win back,brought up,within,rather than
51.It was Valentine's Day and Hu Jing had said she would meet him at the coffee shop after work.But she didn'tturn up.
52.At that time people wouldstarveif food was difficult to find,especially during the cold winter months.
53.Halloween is now a children's festival,when they candress upand go to their neighbors to ask for sweets.
54.By now his restaurantought tobe full of people.
55.Curiositydro ve Wang Peng inside.
56.Perhaps with a discount and a new sigh he couldwinhis customersback.
57.Mark Twain wasbrought upin Hannibal,Missouri,along the Mississippi River.
58.However,according to a widely acceptedtheory,the universe began with a"Big Bang".
59.That afternoon aboard the train,the cousinssettled downin their seats.
60.He was going to take them and theirbaggageto catch"The True North",the cross-Canada train..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.学生网上交友已很普遍,但人们仍持不同意见.请你根据下面文字信息,以"Should Students Make
Friends on Line"为题,用英语写一篇关于学生网上交友的短文,介绍人们的不同观点,并表达自
己的看法.
赞成的理由1.广交朋友
2.可自由表达思想
3.有利于外语学习
反对的理由1.浪费时间
2.影响学习
3.可能上当受骗
你的观点
注意:1.词数不少于100;
2.可适当加入细节,以使内容充实、行文连贯.
参考词汇:网络朋友  on-line friends;     受骗  be cheated.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.We need to spend more time researching these suggestions so that we can make a(n) _______ choice.(  )
A.informedB.talentedC.apparentD.known

查看答案和解析>>

同步练习册答案