【题目】Their cheery song brightens many a winter's day. But robins(知更鸟) are in danger of wearing themselves out by singing too much. Robins are singing all night一 as well as during the day, British-based researchers say.
David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, takeaway signs and homes is affecting the birds' biological clock, leading to them being wide awake when they should be asleep.
Dr Dominoni, who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep could put the birds' health at risk. His study shows that when robins are exposed to light at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrong time of day. And the more birds are exposed to light, the more active they are at night.
He told people at a conference, "There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during the day they are still singing. Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy."
And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackoiids and seagulls are also being more nocturnal. Dr Dominoni said, "In Glasgow where I live, gulls are a serious problem. I have people coming to me saying `You are the bird expert. Can you help us kill these gulls?'.During the breeding(繁殖)season, between April and June, they are very active at night and very noisy and people can't sleep."
Although Dr Dominoni has only studied light pollution, other research concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise.
However, some birds thrive(兴旺)in noisy environments. A study from California Polytechnic University found more hummingbirds in areas with heavy industrial machinery. It is thought that they are capitalizing on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.
【1】According to Dr Dominoni's study, what causes robins to sing so much?
A. The breeding season.
B. The light in modem.
C. The dangerous environment.
D. The noise from heavy machinery.
【2】What is the researchers' concern over the increase of birds' song output?
A. The environment might be polluted.
B. The birds' health might be damaged.
C. The industry cost might be increased
D. The people's hearing might be affected.
【3】What does the underlined word "nocturnal" in Paragraph 5 mean?
A. Active at night.
B. Inactive at night.
C. Active during the day.
D. Inactive during the day.
【4】Why do some birds thrive in noisy environments?
A. Because there are fewer dangers.
B. Because there is more food to eat.
C. Because there is less light pollution
D. Because there are more places to take shelter.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】A
【解析】
试题分析:本文主要介绍了一项研究调查的结果,由于人类制造的光线问题,越来越多的鸟类如知更鸟在晚上也会唱歌,这极大地影响了鸟的健康。
【1】B 细节理解题。根据文章第二段的David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, take away signs and homes is affecting the birds' biological clock, leading to them being wide awake可知选择B。
【2】B 细节理解题。根据文章Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy."可知,唱歌唱得越多,就会损耗更多的能量,故选择B。
【3】A 词义辨析题。根据上文的And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also being可知乌鸦和海鸥情况也一样,也就是说这两种鸟晚上也唱歌,故选择A,指晚上很兴奋。
【4】A 细节理解题。根据文章最后一段的It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.可知,它们的天敌都去了安静的地方,故选择A,指在这些工业区,天敌更少,也就是危险更少。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Why is setting goals important? 【1】 Instead of just letting life happen to you, goals allow you to make your life happen.
Successful people imagine how their life should be and set lots of goals. 【2】 It's like having a map to show you where you want to go. Think of it this way. There are two drivers. One has a destination in mind which can be found on a map. She can drive straight there surely without any wasted time of wrong turns. The other driver has no goal, or destination or map. She starts off at the same time from the same place as the first driver, but she drives aimlessly around, never getting anywhere, just using up gas. Which driver do you want to be?
【3】 They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals. Unsuccessful people usually just let life happen by accident. Goals aren't difficult to set and they aren't difficult to reach. 【4】 You are the one who must decide what to achieve and in what direction to aim your life.
【5】 Written goals can be reviewed regularly, and have more power. Like a contract with yourself, they are harder to neglect or forget. Also when you write your goals in a particular way, you are able to make yourself continuously aware of situations that will bring you nearer to your goal.
A.Winners in life set goals and follow them through.
B.Research tells us that when we
C.It's up to you to find out what your goals really are.
D.It's difficult for a driver to reach his destination without a map.
E.By setting goals you are taking control of your life.
F.Because goals can help you do, be, and experience everything you want in life.
G.Because everybody should have a goal in his mind.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假设你是李华,你的美国网友Jim发来电子邮件,告诉你今年他将高中毕业,打算去国外旅行。请你根据下面的写作要点,给他回一封邮件。
要点:
1. 祝贺他高中毕业;
2. 谈谈你对国外旅行的看法;
3. 提醒他在国外旅行时应注意的事项(至少两点)。
要求:
1. 词数100左右;
2. 邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jim,
I’m glad to hear that you will graduate from senior high school this year.
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Wish you a pleasant journey.
Yours,
LiHua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空:
There are __【1】___ kinds of theme parks, with a different park for almost everything: food, culture, science, ___【2】__, movies or history. Some of them ___【3】___ having the biggest or longest roller coasters. __【4】__ and whatever you like, there is a theme park for you.
In the fantasy __【5】__ park of Disneyland, you may see Snow White or Mickey Mouse in a parade or on the street. Disneyland also has many exciting rides, from giant ___【6】__ ships to terrifying free-fall drops. With all these __【7】___, it is ___【8】__ that tourism is increasing _【9】__ there is a Disneyland. Dollywood, being one of the most ___【10】__ theme park in the world, shows and celebrates America’s traditional southeastern culture.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据首字母写出单词的正确形式
【1】I don’t think it is worthwhile to s__________ your health to make great achievements.
【2】Independence and equality among different countries are the basic p__________ of the international laws.
【3】Under such circumstances, he began to be s__________ about his own judgment.
【4】Though he hasn’t realized it, there is actually a p__________ danger in his work.
【5】She desperately wanted to win his father’s a__________ of her studying abroad.
【6】He lost his parents in an accident when he was five, which made him suffer a lot and feel a__________ by the world.
【7】His c__________ as an economist was confirmed by his successful fight against the financial crises.
【8】I just can’t understand the social p__________ that so many Chinese people are rushing to Japan for basic daily necessities.
【9】I want to return the goods to you because they don’t c__________ with my order.
【10】We should go to the hospital to take regular medical examinations because many diseases like cancer show no s__________ in their early stages.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Umbrella is what we easily forget and leave behind in our daily life. When the weather is fine, we certainly don’t think of it; only when it's raining, we’ll carry it purposefully. But as soon as the rain stops, most likely we’ll forget 【1】 we’ve put it. It has to wait patiently and pitifully for【2】 owner to claim it, otherwise it’ll remain alone as a deserted umbrella.
Once I suddenly found my longtime 【3】 (use) umbrella “disappeared” I really got lost and regretted quite some time 【4】my own carelessness.
Several days later, out of my 【5】(expect), I saw it quietly stand in a corner of the house where I worked. I was extremely glad to regain it. Looking carefully at it, though it was so familiar 【6】 me, I found for the first time its wooden handle 【7】(wear)out as a result of repeated rain-wash for years. I sought for it only when I needed it. It occurred to me that I should have paid【8】(much) attention to it.
It sets me thinking. Around us there are always people giving us support in silence just like 【9】umbrella that protects us from the rain or any wretched weather. Will gou think of those individuals【10】 have helped you get through difficulty when you are leading a comfortable life?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】七选五: 根据短文内容,从短文后的选项中选出能坡入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。
What we wear at home is our own business. We can dress freely at home. No one will care or debate about it. _【1】_ . Why? That’s because the way we dress affects us and other people. It is basically a matter of self respect and respect for others.
According to a famous behavioral economist, humans have a pattern of irrational(不理智的) behaviours. One of them is called “the effect of expectation”. Ariely says that when a person believes beforehand that something is good, he will look upon it generally as good. _【2】 . If you wear a cheap old T-shirt like a beggar, the respect and expectation that you gain from people around you will be poor.
Some people might argue that we should have the freedom to dress however we want regardless of what people think. They can also argue that we should not judge people based on how a person dresses. _【3】_ . People judge us based on how we look, and that is a fact that we should accept.
In fact, we don’t have to spend a lot of money buying the most expensive clothes. It doesn’t make sense to go to a supermarket in a tux (晚礼服). 【4】 . Experts suggest that we should have various levels of dressing. For example, level 1: dressing for staying at home, level 2: casual dress for going out with friends, level 3: formal dress for work, level 4: attire (盛装) for business functions and so on.
_【5】_ . When we coose clothes to wear, we should be aware of how it makes us generally look. At least we should be aware of it instead of just wearing it and going without giving a second thought. Dressing up is how you “sell” yourself so don’t take it too lightly.
A. The dress should match the occasion.
B. It is helpful to have fashion awareness when we dress.
C. Therefore, the look is important for a first impression.
D. That is pretty ideal, but it is not practical in the real world.
E. It changes people’s reactions towards you in a positive way.
F. Therefore, it is a good idea to be aware of how we behave at home.
G. However, when we dress up and go out to public places, it becomes an issue.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Moving abroad can be a challenging experience. You leave your family, friends and everything you know behind. You enter a new culture where the customs and sometimes the languages are different. 【1】 It’s a time to discover new things, make new friends and begin a new adventure.
So what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?
Live with a native speaker
【2】. First, you have a friend! Living alone can be a lonely experience, especially if you’re far from home. I’ve also had the opportunity to meet my housemate’s friends and socialize(交往) with them.【3】. In addition, you have someone to tell you about the cultural customs and interesting places in the area.【4】.
Socialize with the local people
【5】The food in France is amazing and discovering new food is a fun experience. I’ve tried things that I’ve never tried before. My knowledge of the different bread and cheese types has grown greatly.
A. Try the local food.
B. But it’s also exciting.
C. I currently volunteer with homeless people
D. You can also speak the local language every day.
E. Improve my French vocabulary and understanding.
F. You can meet other people in the area by joining a club
G. There are many advantages to living with a native speaker
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】英汉互译
【1】据报道司机的粗心大意导致了事故的发生。( result in)
【2】发火是没有用的。(there is no point in)
【3】爸爸建议我考试前睡眠要充足。(recommend that)
【4】这项建议不值得考虑。(be worth doing)
【5】随便浏览可能是快乐的消遣,却不适合大多数人。(at random)
【6】He needed to think carefully about what to take and what to leave behind.
【7】These things have helped to mould us into the people we are.
【8】The telephone allows us to reach out beyond our own lives.
【9】With the phone hooked up to the computer, we can access the Internet, the biggest library on Earth.
【10】An intelligent browser that does the searching for relevant information automatically needs to be developed further.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com