精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Two of the hardest things to accomplish in this world are to acquire wealth by honest effort and, having gained it, to learn how to use it properly. Recently I walked into the locker room of a rather well-known golf club after finishing a round. It was in the late afternoon and most of the members had left for their homes. But a half-dozen or so men past middle age were still seated at tables talking aimlessly and drinking more than was good for them. These same men can be found there day after day, and, strangely enough, each one of these men had been a man of affairs and wealth, successful in business and respected in the community if material prosperity were the chief necessity for happiness, then each one should have been happy. Yet, it seemed to me, something very important was missing, or else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through Scotch and soda. They knew, each one of them, that their productivity had ceased(停止).When a fruit tree ceases to bear its fruit, it is dying. And it is even so with man.

What is the answer to a long and happy existence in this world of ours? I think I found it long ago in a passage from the book of Genesis which caught my eye while I was looking through my Bible. The words were few, but they became memorably impressed on my mind:“In the sweat of the face shall you eat the bread.

To me, that has been a challenge from my earliest recollections (memories). In fact, the battle of life, of existence, is a challenge to everyone. The immortal words of St. Paul, too, have been and always will be a great inspiration to me. At the end of the road I want to be able to feel that I have fought a good fight, I have finished the course, I have kept the faith.

【1】Which of the following is indicated in the first paragraph?

A. Wealth results from honest effort.

B.The men seated at tables in the locker room are lost in the significance of life.

C.For some people, no way can be found to escape the realities of life other than Scotch and soda.

D.The men acquire wealth by planting fruit trees.

【2】 The underlined sentence “In the sweat of the face shall you eat the bread” means “________”.

A. Bread tastes delicious when sweat pours off your face

B.No pains, no gains

C.Failure is the mother of success

D.Bread comes from the sweat on your face

【3】We learn from the passage that the author ________.

A.was a wealthy person in the community

B.held a positive attitude towards an active life

C.was fond of associating with celebrities (名人)

D.kept a secret of the reason why he was so impressed

【4】What is implied in the passage by the writer?

A.To use wealth properly, eat, drink and be merry.

B.Where there is a will, there is a way.

C.As life is but like a dream, a man is like a fruit tree.

D.If you cease to struggle, you cease to live.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】B

【4】D

【解析】

试题分析:本文讲述了人生最难的两件事是诚实挣钱与学会正确的花钱,告诉我们要有积极的态度,积极的生活。

【1】C 细节理解题。根据第一段Yet, it seemed to me, something very important was missing, or else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through Scotch and soda. 可知,故选C。

【2】B 句意理解题。这句话直译为在脸上的汗水里面,你才能吃到面包。意思是你必须汗流满面才得糊口可以引申为没有付出,就没有收获。故选B。

【3】B 推理判断题。根据最后一段At the end of the road I want to be able to feel that I have fought a good fight, I have finished the course, I have kept the faith.可知作者的人生态度是积极的。故选B。

【4】D 推理判断题。根据第一段When a fruit tree ceases to bear its fruit, it is dying. And it is even so with man.及最后一段I have finished the course, I have kept the faith.可知作者认为只要一个人活着就要不断地奋斗,如果你停止了奋斗,你的生命也就相当于停止了。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定在英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分。

A day I happened to find a chatting room on the internet, where people were chatting on English. I tried to chat with some of them. To my surprised, I found the fact that the spoken English of some junior students were better than mine. I asked them for an advice and they told me to practise more on QQ. What I wish I could speak English as good as these fellows! Therefore, every day after that I would spend one hour practise my spoken English on QQ. Day by day I learned many good and use words and expression. With time going by, I found that I could even communicate with some college students freely.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Would you eat a ready meal from the fridge rather than cook by yourself? Have you been doing Internet shopping rather than going to the stores? What cant you be bothered to do?

A study into how lazy British people are has found more than half of the adults are so idle (懒散的)that they’d catch the lift rather than climb two flights of stairs.

Just over 2000 people were quizzed by independent researchers at Nuffield Health, Britain's largest health center. The results were extremely surprising.

About one in six people questioned said if their remote control was broken, they would continue watching the same channel rather than get up.

More than one third of those questioned said they would not run to catch a bus. Worryingly, of the 654 respondents with children, 64% said they were often too tired to play with them.

This led the report to conclude that it's no wonder that one in six children in the UK are classified as obese (very fat) before they start school.

Dr Sarah Dauncey, medical director of Nuffield Health, said, People need to get fitter, not just for their own reason, but for the reason for their families, friends and evidently (明显地;显然)their pets too.”

"If we don't start to take control of this problem, a whole generation will become too unfit to perform even the most fundamental tasks."

And Scotland's largest city, Glasgow, was shamed as the most idle city in the UK, with 75% questioned admitting they do not get enough exercise, followed closely by Birmingham and Southampton, both with 67%.

The results bring serious challenges for the National Health Service, where obesity-related illnesses such as heart disease and cancer have been on a steady increase for the past 40 years and are costing billions of pounds every year.

1How many people questioned don’t play with their children?

A. 1280. B. More than 333.

C. 654. D. About 420.

2The study leads us to believe that .

A. the pets in the UK will be in trouble if their owners keep their way of life

B. Glasgow people feel ashamed because they don't get enough exercise

C. British people are the laziest around the world

D. five sixths of the British children are healthy

3How does the author convince the readers?

A. By presenting the results of a study.

B. By providing answers to questions.

C. By interviewing some experts.

D. By telling a story.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是某校学生李华,你和父母寒假去澳大利亚旅游,报名参加了当地旅行社Sky Travel Agency的一日团。一日团结束后,导游Mike请你写下对当日旅游服务的意见。要点如下:

· 对导游的服务表示感谢

· 一日游的景点安排合理,玩得开心

· 会将旅行社推荐给自己的好友

注意:(1) 词数l00左右; (2) 在答题卡上作答; (3) 开头和结尾均已给出 (不计入总词数)。

To whom it may concern,

I have been thoroughly impressed with the service I have received.____________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

Yours, Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1She ____________(滑倒)over on the ice and broke her leg.

2At 60, he was now approaching _____________(退休).

3He ____________ (遗弃;抛弃)his wife and his child and went away with all their money.

4We didn’t know you were in trouble at that time,__________ (否则)we would have given you a hand.

5Teachers and students make regular ___________ (捐赠) to the students in need.

6Our country has a large population, vast land and _____________(丰富的)natural resources.

7It’s a great comfort to have a ____________(代替)family to be with when you miss your home.

8The president of our school wrote a letter ________(祝贺)on the opening of the annual sports meeting.

9Research ______________(表明;指出)that eating habits are changing fast.

10She was shocked by the violent scene she _____________(目击).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Saturday, March 24th

We have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand(泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is

cheap, and very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in

the city, and then travel to Chiang Mai in the North.

Tuesday, March 27th

Bangkok is wonderful and surprising! The places are interesting. We visited

the famous market which was on water, and saw a lot of fruits and vegetables.

Everything is so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later

today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in

Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.

Friday, March 30th

Our trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in

the mountains. The village people here love the quiet life-no computers or

phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say

"hello". Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best

way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back

next year.

【1】The diaries above show the writer's _____ days in Thailand.

A. 3 B. 7

C. 15 D. 30

【2】It seems that visitors _____ in Bangkok.

A. often feel hungry

B. can always find cheap things

C. can’t take any photos

D. can enjoy themselves

【3】Which of the following is TRUE?

A. Chiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.

B. The writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.

C. Chiang Rai is a boring city in the mountains.

D. The writer is traveling alone in Thailand.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Advantages of playing badminton

Playing badminton can be a fantastic sport.1.What's more.Playing badminton has many health benefits for your entire body.

Build a strong body

You get to run up and down the court.You jump up high and bend down low when playing.Your movement has to be flexible,with good hand-eye coordination(协调).The movements give your legs good exercise.At the same time,swinging the racket exercises your arms,shoulders,stomach and back.Before you know it,your entire body will benefit from better coordination.2.

Have a good heart

Playing badminton can actually lower your blood pressure,and reduce your chances of heart disease.3.Your body will be better defended against enlarged arteries(动脉)that can cause deadly heart attacks.Whether you are suffering from high blood pressure or simply trying it,playing badminton is a great sport.

Enjoy a colorful social life

Gyms often host leagues,tournaments,and parties.4.So don't just watch a television program about losing fat. Get out there and socialize in an organized badminton league.

Make a Slim figure

5.Hundreds of unwanted fat can be burned off with all of the physical movements involved with the sport. Whether you are on the sand at the local beach,or inside a gym,playing badminton can be an enjoyable weight loss exercise.

A.You can even grow stronger and more attractive

B.Playing the game,you can make your heart stronger

C.To people of different ages it is also an easy light exercise

D.It is important to drink plenty of water when playing the sport

E.You can find a badminton court in public parks or some gyms

F.They provide chances for you to meet friends,or other people with similar interests

G.Of course,one of the most welcome benefits of playing badminton is always quick weight loss

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华。最近中央电视台的《朗读者》非常流行,你校打算邀请Professor Wang来学校参加你们学校举办的《朗读者》活动,请你给Professor Wang写一封邀请信。

内容包括:

1.说明写信的目的;

2.说明活动的具体安排:(时间:6月20日;地点:学校礼堂;主题:人生);

3.表达感谢与祝福。

注意:

1.词数100左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和结尾已写好。

Dear Professor Wang,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 ________ is known to us all is that the old worker, for _______ life was hard in the past, still

works hard in his seventies.

A. As; whom B. What; whose

C. It; whose D. What; whom

查看答案和解析>>

同步练习册答案