【题目】When building houses, people used to think about not only the climate of the areas but also the building materials and the fashions for their houses. However, since electricity became more and more expensive, people began to pay much more attention to the energy they could get for their houses and the new ways they could find to protect their houses from both cold and heat.
Houses of an old yet new type have been widely built. In some parts of the world, people share their houses with their livestock (家畜). During cold weather, they gather their cows, goats, or other animals and keep them on the first floor of their houses. The reasons are that the animals can be protected from the cold and that they can help to heat the houses as well. The body heat given off by the animals rises to the second floor of the houses, where people live. By sharing their houses with their livestock, people gain a source of heat.
People who live in or near cities do not usually keep livestock. However, home builders use the fact that heat rises. This natural law can be used in building houses in these areas. Instead of keeping livestock on the first floor, builders fill it with large rocks. As they are open to the sun’s rays during cold weather, these rocks take in heat. They also give off the heat, and, of course, the warm air rises into the living areas of the houses. So these houses are energy saving.
House building becomes a great challenge to building designers and energy engineers. They try to meet this challenge by learning from old traditions and by using modern technology. And someday in the future, people will be able to live in more energy saving houses.
【1】What did people begin to consider as electricity was no longer cheap?
A.The climate of their areas
B.The energy for their houses
C.The fashions for their houses
D.The building materials for their houses
【2】People in some areas gain a source of heat by _________.
A.Keeping their livestock downstairs
B.Protecting their livestock from the cold
C.Sharing their houses only with their cows
D.Living on the second floor with their livestock
【3】The underlined words “natural law” in the third paragraph refer to the fact that ________.
A.Heat raises the temperature in the houses
B.Heat increases the temperature of rocks
C.Heat goes up if temperature is raised
D.Heat goes in the upward direction
【4】From the passage, we can infer that __________.
A.People will no longer consider building materials in the future
B.Energy saving buildings will become more popular in the future
C.Almost all people will move into the houses heated by large rocks
D.Energy engineers will devote themselves only to modern technology.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
试题分析:人们修建房屋的时候,不仅考虑当地的气候,还要考虑建筑材料和时尚。未来,节能型房屋会越来越受欢迎。
【1】B细节理解题。根据第一段最后一句people began to pay much more attention to the energy they could get for their houses人们开始关注房子的能量问题。故选B项。
【2】A细节理解题。根据第二段第一句people share their houses with their livestock (家畜)人们与家畜同住和下一句they can help to heat the houses家畜可以帮助抵御寒冷,可知一些地方的人们通过与家畜共同居住来获取热量。故选A项。
【3】D推理判断题。根据第三段内容,natural law应指代上句的 the fact that heat rises热量上升这一事实,故选D项。
【4】B推理判断题。根据最后一段内容:房屋设计师和能量工程师们不断借鉴传统技术和使用新技术,努力满足人们修建房屋的新需求。也许不久的将来,人们能够住进更节能的房子。可以推断出节能房屋将会越来越受欢迎。故选B项。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 It is reported that indoor golf, relatively new, is starting to _______ traditional markets, especially in urban areas in the USA and Europe.
A. face up to B. look back on
C. catch up on D. hang on to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假设你是学生李华,得知好朋友William在学习中感到压力很大,学习效果甚微,请你给他写一封电子邮件,帮助他放松身心,提高学习效率。
内容要点:
1. 快乐学习,保持愉快的心情;
2. 积极参加体育活动,如打乒乓球、听音乐等;
3. 多与同学交流,互相鼓励。
注意:1.词数100左右,开头和结尾已经为你写好。
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】One thing the tour books don't tell you about London is that 2,000 0f its residents (屠民) are foxes. They ran away from the city about centuries ago after developers and pollution moved in. But now that the environment is cleaner, the foxes have come home.
"The number and variety of wild animals in urban c城市的) areas is increasing," says Corner Jones. A survey of the wildlife in New York's Central Park last year counted 14 kinds of animals. A similar survey carried out in the 1890's counted only five kinds.
Several changes have brought wild animals to the cities. First, the air and water quality in many cities have improved as a result of the 1970s pollution-control efforts. Meanwhile, rural areas have been built up, and many animals have gone to the area outside the centre of a city. In addition, urban wildlife refuges (避难处) have been created. The Greater London Council last year spent $ 750, 000 to buy land and build 10 permanent (永久性的) wildlife refuges in the city. As a result, many birds are now living in the city. By 1970 the birds had died out east of the Mississippi because the DDT had made their eggs too thin to support life.
That year, scientist Tom Cade of Cornell University began raising the birds for release in cities, for cities afforded abundant food.
Cities can attract wild animals without turning them harmful. The key is to create habitats where they are able to live happily. Such habitats can even be useful. In San Francisco, /span>the local government is testing different kinds of rainwater control basins to see not only which ones keep the cleanest water but which will attract the most birds.
【1】 What is the passage mainly about?
A. 2,000 foxes returning to London.
B. Wild animals living in zoos.
C. Wildlife returning to some larger cities.
D. The great enemy of wildlife.
【2】 It can be inferred from the passage that
A. Londoners are putting more and more wild animals into their zoos
B. Londoners are happy to see wild animals return to their city
C. Londoners are trying to move wild animals back to the countryside
D. Londoners have welcomed the wild birds, but found foxes a problem
【3】According to the passage, the number of species of wildlife in New York's park .
A. is slowly going down
B. is the same as that in other cities
C. doesn't change too much
D. has more than doubled in the last century
【4】 Which of the following is NOT a reason why wildlife is returning to the cities?
A. There is plenty of food for wildlife in the city.
B. Wildlife enjoys being watched and fed in the cities.
C. More and more special living areas have been built for the wildlife.
D. Air and water quality has improved in the cities.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When you begin to research your family history, you’ll get to know your parents and grandparents in a different way. You’ll see them through their memories of others. Here are some tips on how to write your family history:
【1】 Record their memories on paper,on audio cassette or videotape.
Take photos of relatives. They should include the old homes where they lived and the places where ancestors are buried. 【2】
Read every old letter. Go through any old letter you might have saved from your parents and relatives. 【3】 These will give you insight into common everyday events that almost everyone has forgotten.
【4】 You may want to collect this history only as a family record for yourself and your children. Or you might want to have it printed in booklet form for family and any others who are interested in what your family has done. Nowadays,with desktop publishing programs,you can even publish the family history yourself,without having to take it to a printer.
Keep memories alive. Family histories are fascinating. 【5】 There are always some people who neglected to write down the tales of the past and record the family stories. If you don’t do this now,some day you’ll say,“I wish I’d written all that information down for my children and future generations. ”
A. Publish a history.
B. Visit other relatives.
C. Talk with your parents.
D. Don’t let yours be forgotten.
E. Write down your inner feeling.
F. In addition,remember those you’ve written them.
G. Meanwhile,search old photo albums of other relatives.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
短文中共有10处语言错误,每句话最多两处错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在此处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出增加的词;
删除:把多余的词用斜线(\)划掉;
修改:在错的词下划一横线,并在其下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从十一处起)不计分。
Last week we held a heating discussion on which we should do for our school before we graduate. The students in our class have different suggestion. Some students thought that we can collect money to buy some books for the school library or everything else for the schoo1. Others students think that it’s not necessary to spend money. We can study hard and make our school satisfied with us.
In my opinion, we don’t have to spend money. We can do something meaningfully without money. For an example, we can do some voluntary work to beautify the school and try to get better results in the coming exams so that our school will proud of us.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
下面短文中共有10处错误,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分;
3.改错在原文上改。
Today is Sunday, I have been studying all day long. On the morning, I had a dry breakfast. We have no water to drink because the water supply had cut off. The water came back in the evening. I did math then. I didn't stop after 12 o'clock. After a short lunch I had the break. Then I went to my Sunday English Class. After a long and tired class for more than two hours, I got to home. Some work had been done but some hadn't. I must review all my subject such as the Sciences, the Humanities, which includes Chinese, English, Politics and History as well. That's terribly! Especially when there was no water.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】— Tony will become an excellent basketball player when he grows up.
— ______. He seems to have a great talent for sports.
A. It’s up to you B. That sounds great
C. I’m afraid not D. I’m with you on that
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
High school plays an important part in the careers and lives of human beings. While at high school, we learn how to prepare for the practical life and get the 【1】 (ability) to manage the problems of life. Problems are also the best challenges 【2】 bring new experiences and knowledge to us.
High school for me has proved to be a learning experience 【3】 also a challenge. There are many lessons that I learned. I learned 【4】 (much) about myself, who my friends are, what kind of help 【5】 (offer) to me, and what my strengths and weaknesses are. 【6】 (attend) high school helped build my 【7】 (confident) because my classmates supported me, and my teachers taught me how to study for tests, and they 【8】 (actual) helped me overcome my fear of math. My classmates were so kind. I used to attend study groups for the subjects that I was fond
【9】 . My classmates would even talk and try to comfort me when I was having personal problems and help me to and get 【10】 (they) over.
High school is in fact what you make of it, but it is also the time of great change in everybody.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com