【题目】阅读理解
C
After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.
Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.
The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations — major food sources (来源) for the wolf – grew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the park' s red foxes, and completely drove away the park' s beavers.
As early as 1966,biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park.They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems.Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.
The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The U.S.Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk,deer,and coyote populations are down,while beavers and red foxes have made a comeback.The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.
(1)What is the text mainly about?
A.Wildlife research in the United States.
B.Plant diversity in the Yellowstone area.
C.The conflict between farmers and gray wolves.
D.The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.
(2)What does the underlined word “displaced” in paragraph 2 mean?
A.Tested.
B.Separated.
C.Forced out.
D.Tracked down.
(3)What did the disappearance of gray wolves bring about?
A.Damage to local ecology.
B.A decline in the park's income.
C.Preservation of vegetation.
D.An increase in the variety of animals.
(4)What is the author's attitude towards the Yellowstone wolf project?
A.Doubtful.
B.Positive.
C.Disapproving.
D.Uncaring.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】本文介绍灰狼被重新引入黄石国家公园以及带来的良好效果。
⑴主旨大意。 这是一篇环保类文章,在开头就提出本文的中心。根据第一段介绍可知狼被重新引入黄石国家公园并且得以繁衍,平衡了生态。故选D。
⑵词义猜测。test检验;separate分离;force out把……赶走;track down追寻;查获。根据句意:灰狼曾经在黄石公园地区和美国大陆随处可见,但是随着人类的发展他们被逐渐的……了。故选C。
⑶推理判断。A.当地生态的破坏;B.公园的收入下降;C.植被的保护;D.动物多样性的增加。根据第三段描写可知:灰狼的消失带来了很多出乎意料的后果:鹿的数量快速增加、公园里的植被种群减少、丛林狼快速增加,丛林狼猎杀大量红狐狸,彻底赶走了公园里的河狸。所以灰狼的消失对当地的生态造成了破坏。故选A。
⑷观点态度。根据最后一句话The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well. 可知黄石公园狼的项目对于生物学家们决定是否在美国其他地区也引进狼的决定是一个非常有价值的实验。通过形容词valuable可以看出作者是一种支持、赞赏的态度。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】写作
假定你是李华,暑假参加了澳大利亚游学活动,回国后给hostfamily写一封信表示感谢,要点如下:
1. 感谢他们一家的照顾;
2. 分享游学体会;
3. 询问你寄的礼物(汉语词典)是否收到;
4. 邀请他们一家来中国游览。
注意:1. 词数100左右。
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Helen,
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】第一节:根据首字母,填写一个语法和意义均正确的词(每空一词,每词1分)
【1】It is the end of January, and the Spring Festival is a________.
【2】“I will seek another term as Russia’s president,” he a________ on December 7th, 2017.
【3】There has been a lot of progress towards providing access to medical t___________ but we still have a lot to do in the fight against the cancer.
【4】Marx, Engels, Lenin, and Mao Zedong are all important historical f__________.
【5】Cooperation(合作) between the two countries has w_________ great progress in renewable energy.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Getting rid of dirt(灰尘), in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.
In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a way to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let illnesses in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king bad closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus it began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.
Though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War ll. Advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?
Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warm(警告)their children of touching dirt, which might be responsible for the spread of disease. On the contrary, Mary Ruebush, an American immunologist(免疫学家), encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. And the latter position is gaining some ground.
【1】【1】The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because________.
A. they lived healthily in a dirty environment
B. they thought bath houses were too dirty to stay in
C. they believed disease could be spread in public baths
D. they considered bathing as the cause of skin disease
【2】【2】Which of the following best describes Henry IV's attitude to bathing?
A. Approving.
B. Afraid.
C. Curious.
D. Uninterested.
【3】【3】How does the passage mainly develop?
A. By providing examples
B. By following the order of importance
C. By making comparisons
D. By following the order of time
【4】【4】What is the author’s purpose in writing the passage?
A. To present the change of views on dirt.
B. To stress the role of dirt.
C. To call attention to the danger of dirt.
D. To introduce the history of dirt.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What is the relationship between the speakers?
A. Teacher and student.
B. Interviewer and interviewee.
C. Manager and clerk.
【2】Why did the man leave his previous job in the bank?
A. His family moved to another place.
B. He had never gotten a raise.
C. He just wanted to make a change.
【3】What are the man's best qualities?
A. Hard-working and responsible.
B. Faithful and energetic.
C. Smart and capable.
【4】What do we know about the man?
A. He worked for a private company for three years.
B. He took a part-time course in Finance and Trade.
C. He doesn’t have much experience in sales.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听第8段材料,回答小题。
(1)Where will Mr.White be at 11 o'clock?
A.At the office.
B.At the airport
C.At the restaurant.
(2)What will Mr.White probably do at one in the afternoon?
A.Receive a guest.
B.Have a meeting.
C.Read a report.
(3)When will Miss Wilson see Mr.Whie?
A.At lunch time.
B.Late in the afternoon.
C.The next norning.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Do Man-on-the-Street Interviews
The man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to interview people on the sport. But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.
● When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story, think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it. For example, if your topic is about environmental problems in America, you might ask, “Why do you think environmental protection is important in America?”
● Hit the streets with confidence. Say, “Excuse me, I work for XYZ News, and I was wondering if you could share your opinion about this topic.” This is a quick way to get people to warm up to you.
Move on to the next person if someone tells you she is not intereste
Don't get discouraged.
● Each interview that you get on the street shouldn't be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person. Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers. If everyone is giving you the same answer, you won't be able to use it. A safe number of interviews to conduct is about six to ten.
● If your news station or school requires interviewees to sign release forms to appear on the air, don't leave work without them.
A. Limit your time. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Oneday, Daisy went to see the animals in a flying carpet. It 【1】(fly) away to Tibet in China first, 【2】 she saw an antelope. The antelope told her that they were killed for the wool taken from their 【3】(stomach).Then the carpet got to Zimbabwe, where Daisy saw an elephant. The elephant said they were 【4】 danger. Now the government allowed tourists to hunt only 【5】 certain number of animals if they gave money to the farmers.
The flying carpet rose again and soon they arrived at a thick rainforest. There was a monkey 【6】(rub) a millipede insect over 【7】 body because the insect could protect it from mosquitoes. The monkey told Daisy, “ Attention should 【8】 (pay)to the rainforest where animals live. Our natural habitats are of great 【9】 (important).” Daisy was affected by what the monkey said. She decided 【10】 (make) a difference to wildlife protection.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Paper produced every year is ________ the world's production of vehicles.
A. as three times heavy as B. three times as heavier as
C. three times the weight of D. the three weight of
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com