14.One day Robin went with his family to eat in a restaurant.They were sitting at a table and waiting for their meal.Suddenly,everyone around them started to cover their noses.Some of them even left their tables and went away.
When Robin's family turned around to see what had caused this,they saw two homeless boys.The boys looked dirty and smelled bad.But both boys were smiling and had beautiful blue eyes.They were looking for someone kind.One of the boys went to the counter and he counted the coins he had.The other boy looked sick and he stood quietly.
The young lady at the counter asked the boy what they wanted.He said,"We only want a cup of coffee."That was all they could afford.They wanted to sit in the restaurant and warm up.It was really cold outside.But to sit inside the restaurant,they had to buy something.
When Robin's mother saw this,she wanted to help the boys.She ordered some more food.Then she went to the two boy's table.She put the food on the table.The boys looked up at her and said,"Thank you."When Robin saw what his mother did,he understood what the unconditional(无条件的 ) love was.His mother treated those boys kindly.She did not expect anything in return.Now Robin saves his own pocket money and helps homeless people whenever he can.
21.Which of the following caused some people to leave their table?C
A.They had finished their meals
B.They thought the food was terrible.
C.Two boys came in and they smelled bad.
D.There wasn't enough food in the restaurant.
22.Why did two boys come to the restaurant?B
A.Because they were hungry.
B.Because they wanted to warm up.
C.Because they knew Robin's family.
D.Because they wanted to have some coffee.
23.What did Robin's mother do?B
A.She gave the two boys some money.
B.She ordered some food for the two boys.
C.She asked Robin to play with the two boys.
D.She invited the two boys to eat with her family.
24.What did Robin learn from the story?A
A.We should treat others kindly.
B.We shouldn't laugh at others.
C.We should save pocket money.
D.We shouldn't receive others'help.
分析 本文讲述一位母亲用自己的行动来教会孩子善待他人.
解答 21.C 细节理解题.根据第二段When Robin's family turned around to see what had caused this,they saw two homeless boys.The boys looked dirty and smelled bad.可知,进来的两个孩子穿得很脏,有点臭味.故选C.
22.B 细节理解题.根据第二段They wanted to sit in the restaurant and warm up.可知,这两个孩子想坐在餐馆里暖和一下.故选B.
23.B 细节理解题.根据第四段When Robin's mother saw this,she wanted to help the boys.She ordered some more food.Then she went to the two boy's table.She put the food on the table.可知,罗宾的妈妈看到这种情况想帮助他们,点了一些食物,把食物放在他们桌子上.故选B.
24.A 细节理解题.根据第四段His mother treated those boys kindly.She did not expect anything in return.Now Robin saves his own pocket money and helps homeless people whenever he can.可知,他妈妈好心的对待这些孩子,不希望回报,现在他会把零钱给无家可归的人,学会善待他人.故选A.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.