精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

What happens inside the skull of a soccer player who repeatedly heads a soccer ball? That question motivate a challenging new study of the brains of experienced players and has caused discussion and debate among soccer players, and also some anxiety among those of us with soccer-playing children.

For the study,researchers at the Albert Einstein College of Medicine in New York selected 34 adults,men and women. All of the volunteers had played soccer since childhood and now competed year-round in adult soccer leagues. Each filled out a detailed questionnaire developed especially for this study to determine how many times they had headed a soccer ball in the previous year,as well as whether they had experienced any known concussions(脑震荡) in the past.

had their brains scanned,using a complicated new MRI technique which can find structural changes in the brain that can't be seen during most scans.

According to the data they presented at a Radiological Society of North America meeting last month, the researchers found that the players who had headed the ball more than about 1 ,100 times

in the previous 12 months showed significant loss of white matter in parts of their brains involved with memory, attention and the processing of visual information,compared with players who had headed the ball fewer times.

This pattern of white matter loss is "similar to those seen in traumatic(夕卜伤的) brain injury", like that after a serious concussion,the researchers reported, even though only one of these players was reported to have ever experienced a concussion.

The players who had headed the ball about 1 ,100 times or more in the past year were also generally worse at recalling lists of words read to them,forgetting or fumbling the words far more often than players who had headed the ball less.

(   ) 4. The passage is most probably a         .

     A. news report    B. research report

    C. story for soccer players    D. text for doctors

(   ) 5. From the passage we can conclude that frequent heading may have       .

     A.  significant effect on one's brain

    B.  little effect on one' s brain

    C.  nothing to do with the brain injury

    D.  one's memory improved

(   ) 6. What is likely to be the cause of memory loss?

     A. Playing soccer frequently.    B. Tests of their memory.

    C. White matter loss.    D. Information processing. 

(   ) 7. The underlined word "flimbling" is closest in meaning to         .

     A. remembering    B. misunderstanding

    C. recalling    D. missing

4. B细节理解题。由第二段的第一句话"Forthe study,researchers at the Albert Einstein College of Medicine in New York selected 34 adults"可以知道 是研究报告。

5. A细节理解题。由最后一段最后一句"forgetting or fumbling the words far more often than players who had headed the ball less."可以知道用头顶球会对人的大脑产生重大影响。

6. C细节理解题。由倒数第三段"showed significant loss of white matter in parts of their brains involved with memory"可以知道是脑白质的损失造成i己忆力下降。

7. D词义猜测题。由前面的单词forgetting可以推知该词是"丢失"的意思。

题目来源:高考丢分题英语 > Unit 3 Under the sea

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

27. Some folk artists won't demonstrate their unique skills or tricks in public to avoid       

       . (model)

一些民间艺人不会当众展示自己的独门技艺或绝活以免被他人模仿。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. The citizens suggested in the report that        to discuss the problem about the price rise. (hold)

市民们在报告中建议召开一次会议来讨论物价上涨的问题。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 10. Turn the bottle        to empty it before you fill it with something.

A. back and forth    B. up and down    C. upside down    D. now and then

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. The little boy dialed 110 and soon the police arrived at the scene             the thief. (time)

这个小男孩拨打了 110,警察很快到了现场及时抓住了那个贼。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 4. According to the rules,all drivers        to this traffic accident are to be taken to the police station to make their statements.

A. sensitive    B. relevant    C. accessible    D. due

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. Taobao.com is a free site,           almost all kinds of products without going out. (purchase)  

淘宝网是一个自由的网站,你在那儿可以足不出户就买到各类商品。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 6. ―Sorry,I was caught in the rush hour for fifty minutes.

―There needs no        . The meeting has been put off.

A. excuse    B.promise    C. complaint    D. apology

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

24. As Liu Qian puts it,it's not the magic that makes it work,               that makes it magic. ( way )

正如刘谦所说的,不是魔法在起作用,而是我们搡作的方式使得它有魔力 

查看答案和解析>>

同步练习册答案