【题目】 While studying at Jadavpur University, Banerjee wanted to find a creative and socially beneficial alternative to bricks. Along with his classmates, Banerjee created, a social enterprise called Qube in 2017. Its product is the Plastiqube-an alternative brick made from waste plastic.
Banerjee and his team work with waste collectors to gather garbage, including water bottles and abandoned bags. The garbage is then cleaned, cut up and pressed into blocks by hand. “Each Plastiqube brick costs 5 to 6 rupees (about 8 cents) to make,while the average clay brick sells for about 10 rupees (14 cents),” Banerjee says. What 's more, unlike traditional bricks, Plastiqubes don' t use any mortar (砂浆). “They are basically like Lego bricks,” explains Banerjee, now aged 22. He adds,“There are interlocking designs on the bottom and the top, and they lock between each other.
India is estimated to throw away over 25, 000 tons of plastic waste every day. Around 40% of it is left uncollected. “We’re building something sustainable (可持续的) out of garbage,” Banerjee says. By taking coal and mortar out of the brick making process, Banerjee claims Plastiqubes can reduce energy use by 70 percent, generating a much lower carbon foot-print than traditional bricks.
Each Plastiqube brick contains 1.6 kilograms of waste plastic. They haven't yet been tried out for practical purpose but tests on their fire resistance and long- term steadiness are now in progress. Banerjee believes they will last even longer than traditional clay bricks, while removing waste plastic from the environment for centuries.
Banerjee's innovation has, already won him recognition. He was a regional finalist for the United Nation's 2018 Young Champions of the Earth awards. He is also part of the Yunus and Yunus Global Fellowship. Banerjee will not only encourage young engineers to dream big, but also to think carefully about the environmental impact. “My advice is to start something while keeping a goal that it has to be sustainable in the long term,” he says.
【1】Why did Banerjee invent Plastiqube ?
A.To reduce the cost of bricks.B.To protect the environment.
C.To control the usage of mortar.D.To raise his company 's reputation.
【2】Which of the following makes the new bricks join together?
A.Mortar.B.Lego bricks.
C.Average clay.D.Interlocking design.
【3】How does the text describe the characters of Plastiqube?
A.By explaining the process.B.By analyzing some cases.
C.By listing some data.D.By giving examples.
【4】What can we learn from the text?
A.Banerjee has won lots of national awards.
B.Producing Plastiqube needs little labor force.
C.Plastiqube hasn't been used to build houses.
D.Banerjee likes inspiring teenagers to go for dreams.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
本文是说明文。文章介绍了Banerjee创造了一种由废弃塑料制成的替代砖Plastiqube。
【1】细节理解题。根据第一段第一句While studying at Jadavpur University, Banerjee wanted to find a creative and socially beneficial alternative to bricks.“在Jadavpur大学学习的时候,Banerjee想要找到一个创造性的、社会上有益的替代砖。”可知,Banerjee想要找到一种创造性的、对社会有益的砖和替代品。结合第三段最后一句By taking coal and mortar out of the brick making process, Banerjee claims Plastiqubes can reduce energy use by 70 percent, generating a much lower carbon foot-print than traditional bricks. “Plastiqube可以减少70%的能源消耗,比传统砖排放更低的碳,”故选B。
【2】细节理解题。根据第二段最后一句There are interlocking designs on the bottom and the top, and they lock between each other.“底部和顶部有相互锁的设计,它们相互锁住。”可知,Plastiqube不使用任何砂浆。底部和顶部都有连锁槽,它们彼此之间是锁紧的。故选D。
【3】推理判断题。根据第二段中“Each Plastiqube brick costs 5 to 6 rupees (about 8 cents) to make,while the average clay brick sells for about 10 rupees (14 cents),” “每个塑料砖的价格是5到6卢比(约8美分),而普通的粘土砖售价约为10卢比(14美分),”和第三段中India is estimated to throw away over 25, 000 tons of plastic waste every day. Around 40% of it is left uncollected. By taking coal and mortar out of the brick making process, Banerjee claims Plastiqubes can reduce energy use by 70 percent, generating a much lower carbon foot-print than traditional bricks. “据估计,印度每天要扔掉超过2.5万吨的塑料垃圾。大约40%的人没有收集。通过将煤和灰浆从砖造的过程中取出,Banerjee声称塑料碳可以减少70%的能源消耗,产生比传统砖更低的碳英尺印。”可知,文章对Plastiqube的特点介绍主要应用数字进行说明。故选C。
【4】推理判断题。根据倒数第二段Each Plastiqube brick contains 1.6 kilograms of waste plastic. They haven't yet been tried out for practical purpose but tests on their fire resistance and long- term steadiness are now in progress. Banerjee believes they will last even longer than traditional clay bricks, while removing waste plastic from the environment for centuries.“每一层塑料都含有1.6公斤的废塑料。他们还没有尝试过实际的目的,但对他们的耐火抵抗和长期稳定的测试正在进行中。Banerjee认为,它们将比传统的粘土砖更长,同时在几个世纪内从环境中去除垃圾塑料。”可知,Plastiqube还未运用到实践当中,由此推出,Plastiqube还不能用来修建房子。故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,你的英国朋友Peter得知你所在的城市将举办一个中学生艺术作品展览会,特来信询问你相关事宜。请给他回信,内容包括:
1. 展览的时间和地点;
2. 展览内容;
3. 参观时的注意事项。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:艺术作品展览会 art exhibition
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What do we know about the man?
A.He might have caught a cold.
B.He is going to Machu Picchu.
C.He is a very considerate person.
【2】What does the woman tell the man to avoid in the end?
A.Covering your mouth with the elbow (肘).
B.Sneezing directly at someone’s face.
C.Washing your hands after coughing.
【3】What are the speakers talking about?
A.Travel plans.B.School lessons.C.Health habits.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】请修改下面的短文。短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写上修改后的词。
注意:1.每句不超过两个错误;
2.每处错误及其修改均仅限一词;
3.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Tom,
I haven’t heard from you for a long time. What is everything going with you? To be honest, I amnot used the food here and the weather always makes me uncomfortably. Therefore, I find that difficult to concentrate on my studies. The new teachers are friendly and they speak so fast that I can’t quite understand them. This often discourages from me in class. What’s bad, I always feel lonely after school. I really want to go back to my previous school, studied together with you.
I was very worried, Can you give me some advices? I'm looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Jack
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,你的好友王芳喜欢打排球,但老师和家长都极力劝她放弃打排球,全身心投入高考。为此, 她非常纠结和郁闷。请你给她写一封建议信,帮她解决这个困扰。内容包括:
1.介绍写信的目的;2.提出建议和理由;3.表达愿望。
注意:1.词数100词左右;
2.可以适当增加细节, 以使行文连贯;
提示词:排球volleyball 高考college entrance examination
Dear Wang Fang,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The ringing bell ________the end of the last class on Friday afternoon. Students rushed out of the classrooms and headed back to their dormitories.
A.confirmedB.predicted
C.indicatedD.instructed
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】— I just can’t stop worrying about the result of the final exam.
— ______. There’s nothing you can do now but wait.
A.Go aheadB.Good luckC.RelaxD.Go for it
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及-个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加-个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\ )划掉。
修改:在错的词下画-横线,并在该词下面写岀修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限-词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Do you want to keep a good state of mind? Why not join in our Happy Club?
Our club can help you have a positive attitude towards the problems you met with, so that you can keep up your spirit. We will organize colorful activities. Firstly, we will invite experts regularly to give lectures on psychological problems. You can pour out your trouble to us and ask them advice. Secondly, discussions will often be held, there you can explore efficiently learning methods. Thirdly, we will hold parties at weekends to create a relaxed atmosphere for you. Finally, we will organize outdoor activities to provide you with chances of getting you out of anxiety but depression. Activities will be fixing on Saturday afternoons. You can register in our school website.
Don't hesitate. It'll be great fun.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What are the speakers mainly talking about?
A.Their favorite sports.
B.The best game they ever saw.
C.Childhood sports memories.
【2】What sport did the man use to play?
A.Baseball.B.Basketball.C.American football.
【3】Why does the woman suggest watching the team from Oakland?
A.She likes the coach.
B.The players are the best.
C.Their live games are shown online.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com