精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】A Brief History Of Waterstone’s

Waterstone’s is the largest bookstore chain in the UK and Ireland, with 296 stores and 4500 employees, but its market share has recently declined and sales have been poor.

The book market suffered during the economy declines and the emergence of new e-readers, such as the Amazon Kindle, was pulling more customers away from the high street.

A&NN will pay for Waterstone’s in two parts, one of 40million and one of 13million.The deal will only complete if HMV can renegotiate its bank facilities, though HMV says the banks are supportive of the sale. Pension trustees and the pensions regulator also have to approve.

HMV chief executive Simon Fox said A&NN would be a good home for Waterstone’s, while the sale will reduce borrowings and enable HMV to focus on plans for transforming the business into a broad-based entertainment business.

A&NN will appoint James Daunt as managing director of Waterstone’s once the deal completes. Mr. Daunt currently runs Daunt Books, a small chain of London-based bookshops he founded in 1990.

Waterstone’s founder Tim Waterstone opened his first store in 1982 at a time when fellow book-lovers were presented with few options on the high street. The top bookseller was WH Smith, Mr. Waterstone’s former employer of eight years before he was dismissed, which he felt was failing to go into a broad market of literature fans.

The first store was opened in Old Brompton Road, and the former banker’s intuition was correct as the chain went from strength to strength.

Mr. Waterstone, who has written four novels, saw a recovery in the market driven by demand for the works of a new wave of literary stars including Salman Rushdie, Ian McEwan, John Banville and Martin Amis. Having founded the firm with his 6,000, Mr. Waterstone sold the chain to his former employer WH Smith in 1993 for 47million.

1According to the passage, who is the most likely to be the managing director of Waterstone’s in the near future?

A.Mr. WaterstoneB.John Banville

C.James DauntD.Simon Fox

2What does the word “intuition” mean in the passage?

A.instinctive knowledgeB.mental image

C.calm considerationD.indirect suggestion

3Which one of the following is not true according to the passage?

A.At present the brand Waterstone’s belongs to HMV.

B.During the economy declines, the book market was hit and sales were poor.

C.Waterstone’s has long been the largest bookstore chain in the U.K and Ireland.

D.Mr. Waterstone made 41,000 when he transferred the chain to WH Smith.

【答案】

1C

2A

3D

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了英国最大的连锁书店沃特斯通公司的历史。

1细节理解题。根据左侧第二栏中的“A&NN will appoint James Daunt as managing director of Waterstone’s once the deal completes.”可知,一旦交易完成,A& NN将任命James Daunt为水石公司的董事总经理,也就是说James Daunt最有可能成为沃特斯通公司的董事总经理,故C项正确。

2词义猜测题。根据画线词前的“The top bookseller was WH Smith, Mr. Waterstone’s former employer of eight years before he was dismissed, which he felt was failing to go into a broad market of literature fans.”可知,当时最畅销的书商是WH史密斯,他是沃特斯通为之工作八年的前雇主,但沃特斯通觉得他没有进入一个广泛的文学迷市场,于是他也在老布罗姆普顿路商业街上开了一家书店,连锁店的不断壮大证明了沃特斯通认为WH史密斯没有打开一个广泛的文学迷市场的感觉是正确的,由此可知画线词词义为“直觉”,故A项正确。

A项正确。

3细节理解题。根据右侧第二栏中的“Having founded the firm with his 6,000, Mr. Waterstone sold the chain to his former employer WH Smith in 1993 for 47million.”可知,沃特斯通用6000英镑创办了这家公司,1993年他以4700万英镑的价格将这家连锁店卖给了他的前雇主WH史密斯,所以当沃特斯通把连锁店卖给WH史密斯时他赚了41000英镑的说法是错误的,故D项正确。

本篇第2题词义猜测题的难度较大,抓住上文中沃特斯通的感受(判断)是关键,根据画线词前的“The top bookseller was WH Smith, Mr. Waterstone’s former employer of eight years before he was dismissed, which he felt was failing to go into a broad market of literature fans.”可知,当时最畅销的书商是WH史密斯,他是沃特斯通为之工作八年的前雇主,但沃特斯通觉得他没有进入一个广泛的文学迷市场,于是他也在老布罗姆普顿路商业街上开了一家书店,连锁店的不断壮大证明了沃特斯通认为WH史密斯没有打开一个广泛的文学迷市场的感觉是正确的,由此可知画线词词义为“直觉”。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.

You're trying your best to enjoy an evening cookout, but a constant swarm of mosquitoes follows you from grill to poolside. The threat? A pierce to your skin, leaving behind an itchy red welt and possibly even a serious illness. As you swat madly at the pests, you notice that others seem completely unbothered. Could it be that mosquitoes prefer to bite some people over others?

The short answer is yes. Mosquitoes do 1 blood-sucking preferences, say the experts. "One in 10 people are highly attractive to mosquitoes," reports Jerry Butler, PhD, professor emeritus at the University of Florida. But it's not dinner they're sucking out of you. Female mosquitoes -- males do not bite people -- need human blood to develop 2 eggs. And apparently, not just anyone's will do.

Who Mosquitoes Like Best? Although researchers have yet to 3 what mosquitoes consider an ideal hunk (大块) of human flesh, the hunt is on. "There's a tremendous amount of research being conducted on what compounds and odors people exude that might be attractive to mosquitoes," says Joe Conlon, PhD, technical advisor to the American Mosquito Control Association. With 400 different compounds to examine, it's an extremely laborious process. "Researchers are just beginning to 4 the surface," he says.

Scientists do know that genetics 5 for an overwhelming 85% of our susceptibility to mosquito bites. They've also identified certain elements of our body chemistry that, when found in excess on the skin's surface, make mosquitoes swarm closer.

"People with high 6 of steroids or cholesterol on their skin surface attract mosquitoes," Butler tells WebMD. That doesn't necessarily mean that mosquitoes prey on people with higher overall levels of cholesterol, Butler explains. These people simply may be more efficient at processing cholesterol, the byproducts of which remain on the skin's surface.

Mosquitoes also 7 people who produce excess amounts of certain acids, such as uric acid, explains entomologist John Edman, PhD, spokesman for the Entomological Society of America. These substances can trigger mosquitoes' sense of smell, luring them to land on 8victims.

But the process of attraction begins long before the landing. Mosquitoes can smell their dinner from a(n) 9 distance of up to 50 meters, explains Edman. This doesn't bode well for people who emit large quantities of carbon dioxide…..Luckily, there are chemical-based mosquito repellents and the soybean oil-based repellent that can help to keep the bite at10.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Hardly _____ into the country ______ it began to rain.

A. we had got; when B. we got; than

C. had we got; when D. did we got; than

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是某国际学校的学生会主席李华。学校航模俱乐部(Model Aircraft Club) 计划招募一批新成员,请你根据海报写一则招募广告。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。

Welcome to Model Aircraft Club

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I’d like to tell you anything about the one -day tour on last weekend. We went to the Wetland Park by bike, with an aim of advocating a green trip. In addition, our main task was do something meaningful, but we volunteered to pick up the rubbish in the park. Besides, we also participated in other interesting activity. We went boating in the river. The most excited activity was the fishing competition, during that I won the first prize. We all had a good time here. When we return in the afternoon, it was already five o’clock.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】You ____ be Carol. You haven’t changed a bit after all these years.

A. must B. can C. will D. shall

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】We must________our daily expense________what we can afford. Or we'll not be able to make ends meet.

A.spend; on

B.limit; to

C.take; to

D.use; for

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It was cold outside but the door wouldn’t stay shut, so I put a chair _____ it.

A. against B. above C. behind D. Near

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】He likes to play jokes on others in public but he dislikes to be .

A.dreamed of B.made fun of

C.thought highly of D.caught sight of

查看答案和解析>>

同步练习册答案