8.Our clothes are a powerful tool that can make us feel better about ourselves.One way in which this works is by wearing different colors of clothes.
Normally when we are sad,we will wear dark colored clothes.Oppositely,when we are happy,we often choose to wear brightly colored clothes.The reason for this is that our choice of color mirrors how we are feeling.
Those who don't believe in the idea are often heard saying,"if only this truly worked".Well in reply to those people,there has been a lot of research into what happens to someone's feelings when they are asked to wear just one color of clothes.It has been proven that if we wear particular colors of clothes they can change our feelings.
Suppose we are feeling sad,if we wear black we may begin to feel worse.However,if we wear green,red or yellow,we may begin to feel better.
Each color is said to have its own healing power.So remember,if you are not feeling your best,you can always try out some different colored clothes.If one color has no effect on your feelings,maybe another will.
25.In the article,one way to change our mind is byC.
A.wearing different styles of clothes
B.changing hair-style
C.wearing different colors of clothes
D.playing games
26.When you are feeling sad,you'd better not wearB.
A.Red
B.Black
C.Yellow
D.green
27.When we are happy,we often choose to wearD clothes.
A.dark colored
B.White
C.light colored
D.brightly colored
28.What is the author's attitude toward"wearing particular colors of clothes can change our feelings?"A
A.Believe
B.Doubt
C.Opposite
D.Enjoy.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了穿不同颜色的衣服对人的心情的影响.
解答 25.C 细节理解题,根据第二段Normally when we are sad,we will wear dark colored clothes.Oppositely,when we are happy,we often choose to wear brightly colored clothes.The reason for this is that our choice of color mirrors how we are feeling.可知我们在心情不同时会穿不同颜色的衣服,故选C.
26.B 细节理解题,根据第四段Suppose we are feeling sad,if we wear black we may begin to feel worse.可知当我们感到伤心的时候,我们会穿黑色的衣服,换句话说,心情不好时,我们不会穿黑色的衣服,故选B.
27.D 细节理解题,根据第二段Oppositely,when we are happy,we often choose to wear brightly colored clothes可知当我们高兴的时候,我们会选择穿色彩鲜艳的衣服,故选D.
28.A 推理判断题,根据最后一段Each color is said to have its own healing power.So remember,if you are not feeling your best,you can always try out some different colored clothes.可知作者相信穿不同颜色的衣服可以改变人的心情,故选A.
点评 本文是一个人生感悟类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.