A Korean wave is sweeping across China, with many Chinese women worshipping Korean actors Kim Soo-hyun and Lee Min-ho as demigods (被神化的人物).Chinese denizens always have different opinions over Korean TV dramas, but there is no doubt that pro?grammes from the neighbouring country are now enjo?ying a new round of popularity in China. And a big part of the credit for that goes to You Who Came from the Star , the Korean TV series.
You Who Came from the Star and The Heirs (《继承者们》)have been subjects of hot online discussions throughout Asia. Besides, the book, The Miraculous Journey of Edward Tulane, read by the hero in You Who Came from the Star was a hard-to-get item on Am?azon for a while.
The two TV programmes have several common ele?ments M) : a tall, handsome, and rich hero who loves the heroine blindly and always protects her, and an equally handsome man madly in love with the same woman. Both programmes describe the purity of love, which is expressed through a kiss or a warm hug. Per?haps that's the secret of their success; perhaps people still like Cinderella-type stories.
The widening wealth gap is a matter of social con?cern both inKoreaandChina, and the challenges that young people face in their hope for a better life might have caused many ordinary girls to dream of marrying rich, caring men. This is precisely what the popular Ko?rean TV dramas describe. In fact > Korean TV dramas are tailored to meet the market's demands.
Many denizens even said at an earlier time that Ko?rean TV dramas had become popular because of their stereotyped (模式化的)themes: traffic accidents, canc?er and other incurable diseases. But all that has changed with the success of You Who Came from the Star and The Heirs , which Chinese directors can use as exam?ples, as well as inspiration, to improve their produc?tions,
1.Which is NOT included in the elements for the suc?cess of Korean dramas?
A.Charming pure love stories.
B.A tender kiss and a warm hug.
C.Handsome and rich heroes.
D.The heroine's blind love with the rich.
2.The underlined sentence in Paragraph 4 means that they are designed to .
A.develop in a large scale
B.be measured to a certain size
C.meet popular taste purposely
Dbe shown in a big market
3The main purpose of stereotyped themes in Korean dramas is to .
A.present an idea
B.attract TV viewers
C.make them colourful
D.arouse some challenges
4.In the last sentence , about Chinese dramas , the writer expressed his .
A.expectation B. satisfaction
C.excitement D. requirement
【文章大意】本文是一篇时文报道,讲述了最近兴起一股韩剧热,这是由于热播的韩剧《来自星星的你》和《继承者们》,它们摆脱了过去模式化的描写爱情故事的手法,使得中国观众重新认识韩剧, 同时作者也希望这股热潮能给中国电视剧的制作带来一些灵感, 提高其制作水平。
D 细节理解题。根据文章第三段的内容"…a tall, hand?some, and rich hero... the purity of love, which is expressed through a kiss or a warm hug."可知答案。
C推理判断题。前面的内容讲的是由于贫富差距很大,很多普通女孩梦想着拥有一个富有的、爱护自己的男人,结合这一社会背景可以推断韩剧受欢迎正是迎合了这种市场需求。
B推理判断题。根据文章第五段内容可知,早些时候韩剧的成功在于它模式化的主题,故可以推断模式化的主题是为吸引观众,进而取得成功。
A 推理判断题。由文章最后一句"…which Chinese direc?tors can use as examples, as well as inspiration, to improve their productions."可知作者希望国内的导演可以学习韩剧, 并以此为榜样和创作灵感来提高电视剧的质量。这表明了作者的一种期待。
[拓展延伸] 佳句赏析
But all that has changed with the success of You Who Came from the Star and The Heirs , which Chinese directors can use as ex?amples, as well as inspiration, to improve their productions. 分析:本句中which引导了非限制性定语从句,which在定语从句中作宾语。
句意:伹是,随着《来自星星的你》和《继承者们》的成功,这一切都发生了改变。中国的导演可以以此为榜样和创作灵感来提高他们的电视剧的质量。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练7 阅读理解(时文报道型)+阅读理解(文化教育型)+阅读填空
科目:高中英语 来源: 题型:
IV.短文改错[2015,山东聊城高三二模]
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Aron,
I'm writing to tell you we had found a new apartment for you. The building is only 500 metres away to our school, with a bank on its right or a gym on its left. Across it is a su?permarket. Besides, it will convenient for you to get around the city because a bus stop is right in the front of the build?ing.
The apartment measures 40 square metres, included a bedroom, a sitting room, a kitchen and a bathroom. They have made sure that it is equipped with basic thing needed in everyday life, such as the refrigerator, the TV set and the coffee maker. Which is great news is that free Wi-Fi is pro?vided.Please write back and tell us if it is nicely enough.
Yours, Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【高考话题】人际关系【写作素材】
1. 团队合作是现代社会中的一项基本能力;
2. 它不仅可以节省时间、精力、资源,还有助于彼此间的理解;
3. 与志同道合的人合作,可以同甘共苦;与差异较大的人合作,从他们的优点和缺点中都可以获益良多。
提示:essential, not only ― but also (可使用倒装句),team up with, cooperate with, of the same belief
【连句成篇】将以上句子连成一篇50词左右的英语短文
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Few politicians have been as respected in life or honoured in death as former South African President Nelson Mandela. Since the anti-apartheid (反对种族隔离)hero and South Africa's first black president died at 95 in his Johannesburg home on Dec. 5, people around the world, no matter how different their backgrounds and political beliefs are, have been memorializing him in different languages and in different ways.
Mandela was not perfect, and the country he leaves behind still faces many problems. But despite his short?comings ,he leaves the world a heritage to treasure, said a Beijing News editorial on Saturday.
At one time,South Africawas the crudest corner of the world, having serious apartheid. At that time black and white people's living an equal life in the coun?try was an unachievable dream. Both the introduction of democracy(民主)and the avoidance of what would have in all likelihood been Africa's bloodiest civil war were regarded as missions impossible.
It was Mandela who led South Africans to put an end to apartheid, realize social harmony and build a dream nation. There may still be disagreements from time to time, but people seek to resolve their problems and differences through civilized means.
This is the most valuable heritage of Mandela, who endured 27 years of hardships in prison and walked out with new reflections and thoughts with which to guide all races to own their equal rights and interests. His perseverance and tolerance won him supporters both at home and abroad and moved even his enemies.
The reason why South Africa has realized a stable change and avoided hatred and killing between different races is the establishment of a foundation of mutual trust and recognition of the need for social order, rhe co-existence of different human races under the principle of equality and their resorting to peaceful, democratic and legal means to resolve differences are part of Mandela's memorable contribution.
Since 1999, Mandela lived a quiet and retired life. He resigned at the peak of his political life and avoided repeating the mistakes of many political figures of his time. He performed a politician's mission in an almost perfect way.
1. What can we know about the situation from the un?derlined sentence in the third paragraph?
A.It seemed difficult to realize democracy and avoid the civil war at that time.
B.Democracy could not be realized unless peoplewon the civil war.
C.The bloodiest civil war prevented the introduction of democracy toSouth Africa.
D.The introduction of democracy avoided the civil war inSouth Africa.
2.Which of the following about Mandela's contribution to his country is NOT true?
A.Mandela led his people to put an end to apartheid.
B.Mandela inspired his people to deal with problems and differences in civilized ways.
C.Mandela taught his people to realize the impor?tance of social order.
D.Mandela created a dream nation for his people without any disagreements.
3.According to the last paragraph, the writer's attitude towards Mandela's retirement is .
A. critical B. supportive
C. indifferent D. doubtful
4.What words can best describe Nelson Mandela ac?cording to the passage?
A.Quiet and wise.
B.Hard-working and wealthy.
C.Perseverant and selfless.
D.Brave and aggressive.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Jim: Hello, Ted. How was the marketing meet?ing?
Ted: Hi, Jim. It couldn't be 35. (bad). I put forward some great ideas, but none of them 36. (accept).
Jim: I'm surprised to hear that. I thought you had some very good suggestions. What happened at37. meeting?
Ted: One or two people didn't take to my ideas very well. That was to be expected. The worst thing was 38. the people who said the ideas were good before the meeting didn't support me.
Jim: I suggest 39. (revise) the suggestions to take into account any 40 . (object).
Ted; That's good advice, but I'm not confident that even revised proposals will be favoured.
Jim: May I make a suggestion?
Ted; Sure. I'm open 41. any reasonable suggestion.
Jim: Is there a chance you could contact the clients(客户)42. (secret) and see what they think? If they like your ideas, perhaps they could put 43. forward as their own proposals. You won't get credit 44. ideas, but the clients will
know they were yours.
Ted; I'm not sure that's a good idea.
Jim: Go on. Take a chance. You could just hint at (暗7K) your ideas. The clients should be smart enough to take a hint.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【高考活题】卫生与健康【写作素材】
1.据最近一项调查(survey)发现,现在的年轻人走路很少,这对他们的健康不利;
2.很多人把步行少归咎于科技的发展,另外,没人一起散步也是原因之一;
3.专家建议少开车多步行,这样可以降低很多疾病发生的风险,如心脏病和中风(stroke)。
提示:blame…for... , not…but.. , reduce the risk of 【连句成篇】将以上句子连成一篇50词左右的英语短文。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
Ⅲ.短文改错[2015 •河南八市重点高中高三质量监测]
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最
多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(A ),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
In our life, we often regret what we did and which wecouldn't do. Actually, it doesn't benefit us at all. As for most of us, we missed many chance to earn more money, to get a high position and to realize our dreams. We often regret that we don't seize those opportunities, thus feel upset. Al?though we do know regretting the past is no benefit, but we still can't help doing it.
To avoid the problem below, we need to pay more atten?tion to what you are doing now, making us busier and having no time to recall the past. Moreover, we'd better set reasona?bly goals one by one. Only by doing so can we struggle for our future better.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
I.阅读理解
A [2015'山东威海一中高三二轮模拟】
Film director James Cameron first became interested in sea exploration when he was a little boy. His love for the ocean grew after he made the 1989 undersea adventure film The Abyss and the 1997 blockbuster Titanic,one of the most successful movies of all time. Following that big success, James Cameron decided to put his film career on hold to be?come an explorer.
In 2012, James Cameron made a journey to the deepest spot in the Mariana Trench, known as Challenger Deep. And now the great journey has been made into a documentary film,named James Cameron's Deep-sea Challenge 3-D.
In James Cameron's fantasy films, such as Avatar and The Abyss ,the unexplored areas are decorated in colours and full of danger. But on his dive into Challenger Deep, the real?ity proved far different: white, deserted and dull.
"I felt like I had gone to another planet," Cameron said after returning from the cold and dark place in the Western Pacific Ocean,nearly 7 miles below the surface. "I really have a sense of being separated and realize how tiny I am down in this big, black and unexplored place.,,
Cameron capturecK获取)the moon-like landscape of the deep sea and documented the sea creatures he observed in the ocean.
James Cameron's Deep-sea Challenge 3-D tells the story of Cameron's journey. It is a film about determination, danger and the ocean's greatest depths. The movie shows a unique in?sight into Cameron's world when he makes his dream a reality and makes history by becoming the first person to travel alone to the deepest point on the planet.
It's an exciting film and inspiring reminder that our beau?tiful planet still has a lot to explore.
1. When did James Cameron become interested in the ocean?
A. When he was in his childhood.
B. After his films The Abyss and Titanic.
C. After he achieved great success in movies.
D. When he began to explore the deep sea alone.
2. What is the unexplored ocean like?
A. Colourful and dangerous.
B. Boring and deserted.
C. White and attractive.
D. Small and dull.
3. What can we know about James Cameron's Deep-sea Challenge 3-D?
A. It is a film about the exploration of ocean creatures.
B. It is a story about Cameron's film-making dream.
C. It aims to attract more people to explore the deep sea.
D. It tells us about James' journey into Challenger Deep.
4.What is the best title for this passage?
A. The great dream of a film director
B. A film director exploring deep sea
C. James Cameron and his documentary film
D. The first person to make films about the deep sea
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2. Between Italy and France, there is a mountain r________________ called the Alps.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com