精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Owning a smart phone may not be as smart as you think.They may let you surf the Internet,listen to music and snap photos wherever you are…but they also turn you into a workaholic (工作狂).A study suggests that,by giving you access to emails at all times,the all-singing,all-dancing mobile phone adds as much as two hours to your working day.
Researchers found that Britons work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.The study by technology retailer Pixmania,shows the average UK working day is between nine and ten hours,but a further two hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails.Some workers confess (坦白) they are on call almost 24 hours a day,with nine out of ten saying they take work emails and calls outside their normal working hours.Nearly two-thirds say they often check work emails just before they go to bed and as soon as they wake up,while over a third have replied to one in the middle of the night.
Ghadi Hobeika,marketing director of Pixmania,said,"The ability to access millions of apps,keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smart phones valuable for many people.However,there are drawbacks.Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smart phones mean that people cannot get away from work.The more constantly in contact we become,the more is expected of us in a work capacity (容量)."

25.The text is probably taken fromC.
A.a scientific report          
B.a financial report  
C.a newspaper             
D.a travel journal
26.The underlined word"drawbacks"in the last paragraph probably meansB.
A.disagreements               
B.disadvantages          
C.mistakes                 
D.features
27.Ghadi may agree thatC.
A.employees are supposed to be on call 24 hours a day
B.the ability to access many apps made smart phones worthless
C.smart phones might turn a person into a workaholic
D.people cannot get away from work without smart phones
28.What is the main idea of this passage?A
A.Smart phones are lengthening working hours.
B.Smart phones are becoming valuable for many people.
C.Britons work an additional 460hours a year on average.
D.Smart phones are more beneficial to our life than we think.

分析 这篇文章主要介绍使用智能手机也许并不像你想的那样明智.使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片,但也可能让你变成工作狂.最新调查显示,智能手机能让你随时查收邮件,因此这种花哨的机会让你每天的工作时间延长多达两个小时.

解答 25.C.推理判断题.根据文章内容可知,这是一篇新闻报道,故最可能出现在报纸上,故选C.
26.B.词义猜测题.根据The ability to access millions of apps,keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smart phones valuable for many people.However,there are drawbacks.可知,前面所说的是智能手机的优点,此处转折后,应说缺点.故drawbas意为缺点.故选B.
27.C.细节理解题.根据However,there are disadvantages.Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smartphones mean that people cannot get away from work.The more constantly in touch we become,the more is expected of us in work.可知,智能手机可能会把一个人变成一个工作狂.故选C.
28.A.主旨大意题.通读文章可知,本文主要讲智能手机不仅能给人们带来便利,同时也会增加额外的工作负担.故选A.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题,词义猜测题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

9.看到他的表情,我忍不住把实情告诉了他.(resist)Seeing his facial expressions/look,I couldn't resist telling him the truth/telling the truth to him.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Confucius believed knives would remind peopleof/about killings and were too violent for use at the table.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Missing school to watch the football match isout of the question (不可能的;不值得讨论的).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

14.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:(1)每处错误及其修改均限一词.
(2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I ordered a birthday gift for my sister on the Internet three days ago.The gift whose the price is not high is a beautiful pink cup decorating with my sister's name,her date of birth,and some best wishes to her as well.It's such lovely a cup with a picture of a cartoon dog on it that both my sister and I liked it by first sight.
Besides,I am very satisfying with Alipay Security Control,which is very convenient and safely.And I am pleased with the delivery service.I received the cup yesterday.Don't you think it is very fast?
He enjoy shopping online very much.There is no doubt that more and more people preferred to shop online nowadays. We don't need spend much time going to the shops or markets with such a good number of different choice on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Last month I made a trip into space with my friend Li Yanping.We visited the moon in our spaceship.Before we left,Li Yanping explained (61)to me that the force of gravity would change three times on our journey and (62)that the first change would be the most (63)powerful( power).Then we were off.As the rocket rose slowly into the air we began to feel (64)the pull of the earth,which is (65)what we called gravity.At first it pushed us (66)so hard back into our seats that we could not say anything to each other.(67)Gradually(gradual) the weight lessened and I was able to talk to him.(68)When we got closer to the moon,we felt its gravity pulling us but it was not as strong a pull as the earth's.I cheered up immediately and floated (69)weightlessly(weightless) around in our spaceship cabin (70)watching(watch) the earth become smaller and the moon larger.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Thanksgiving Day is special holiday in the United States and Canada.Families and friends gather to eat and give thanks for their blessing.
Thanksgiving Day is really a harvest festival.This is why it is celebrated in late fall,after the crops are in.But one of the first thanksgivings in America had nothing to do with a good harvest.On December 4,1619,the Pilgrims from England landed near what is now Charles City,Virginia.They knelt down and thanked God for their safe journey across the Atlantic.
The first New England Thanksgiving did celebrate a rich harvest.The Pilgrims landed at what is now Plymouth,Massachusetts,in 1620.They had a difficult time and the first winter was cruel.Many of the Pilgrims died.But the next year,they had a good harvest.So Governor Bradford declared a three-day feast.The Pilgrims invited Indian friends to join them for their special feast.Everyone brought food.In time,other colonies(殖民地)began to celebrate a day of thanksgiving.But it took years before there was a national Thanksgiving Day.During the Civil War,Sarah Josepha Hale persuaded Abraham Lincoln to do something about it.He proclaimed(宣布)the last Thursday of November 1863as a day of thanksgiving.Today,Americans celebrate this happy harvest festival on the fourth Thursday in November.Canadians celebrate Thanksgiving Day in much the same way as their American neighbours.But the Canadian thanks-giving Day falls on the second Monday in October.

29.Thanksgiving Day is celebratedC.
A.in spring              
B.summer
C.in autumn            
 D.in winter
30.The first to celebrate thanksgiving wereA.
A.some people from England
B.the American Indians
C.Sarah Josepha Hale
D.Governor Bradford
31.Which of the following is NOT true?C
A.Thanksgiving Day used to be a holiday to celebrate a good harvest.
B.Abraham Lincoln was not the first to decide on thanksgiving celebrations.
C.Thanksgiving Day is celebrated to express the American and Indian people's thanks to God.
D.There's little difference between the American way and the Canadian way to celebrate Thanksgiving Day.
32.The passage mainly tells usB.
A.how Thanksgiving Day is celebrated in the U.S.A.B.how Thanksgiving Day came into being and the different ways it is celebrated
C.that Thanksgiving Day is in fact a harvest holiday
D.how the way to celebrate Thanksgiving Day changed with the time and places.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.By the time you arrive in London,we_____in Europe for two weeks.(  )
A.shall stayB.have stayed
C.will have stayedD.have been staying

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.Their futuredepends on(取决于) on how well they do in school.

查看答案和解析>>

同步练习册答案