Barbara Klein : Our VGA listener's question this week comes from Bangladesh. Murnna asks if Hawaii is an American state.
Experts believe that Polynesian people discovered the Hawaiian Islands about two thousand years ago. A king ruled the islands when British sea captain James Cook arrived in 1775.
In 1818, the Hawaiian King Kamehamcha said the group should be called the "Islands of the Kingdom of Hawaii".Britaingave the islands their independence in 1843. The king was ousted fifty years later by a group of American businessmen. Hawaii became the fiftieth state of theUnited Statesin 1959.
The state of Hawaii includes eight major islands in the middle of the North Pacific Ocean. The main islands are Kauai, Oahu, Molokai, Maui, Lanai and Hawaii, also called the Big Island. The island of Niihau is privately owned. Kahoolaw has no people.
Hawaii is far from other populated areas. It is more than three thousand kilometres from the state of Califor?nia. It is more than six thousand kilometres fromJapan.
Hot liquid rock called lava formed the Hawaiian Islands millions of years ago. The lava flowed up from the sea through openings in the sea floor. Visitors today can watch this process continue on the Big Island where the world's most active volcano still produces lava.
Each of the Hawaiian Islands has a wet side and a dry side. It rains much more on the north-east sides of the islands and much more in winter than in summer. This gives each island two separate climate areas. One area is dry and desert-like. The other area has green plants, rivers and waterfalls.
More than six million people visit Hawaii each year. They enjoy the beautiful land and the warm weath?er. They swim, watch the whales and other marine life and visit beautiful gardens. Hawaii has some of the most beautiful, interesting and unusual places on the earth.
1. Who discovered Hawaii first according to the pas?sage?
A. Murnna fromBangladesh.
B. The Polynesian.
C. James Cook.
D. Some American businessmen.
2. What is mainly talked about in the passage?
A. The historical backgrounds of Hawaii.
B. How Hawaii became a state ofAmerica.
C. The history and geography of Hawaii.
D. Hawaii was once part of theUK.
3. Which of the following is TRUE about Hawaii?
A. The climate of Hawaii is always rainy.
B. Tourism brings in a lot of money for Hawaii.
C. People live happily on the eight islands of Hawaii.
D. Visitors enjoy watching lava flowing up on Hawaii.
4. The underlined word "ousted" in Paragraph 3 is sim?ilar in meaning to " .
A. visited B. supported
C. removed D. welcomed
【文章大意】本文以回答听众问题的形式介绍了夏威夷的历史和地域特色。
B细节理解题。根据第二段第一句中的"…Polynesian peo-pie discovered the Hawaiian Islands about two thousand years ago."可知,波利尼西亚人首先发现了夏威夷群岛。
C主旨大意题。本文的第二、三段介绍了夏威夷的历史,后面几段介绍了夏威夷群岛的构成、位置、气候及旅游业的发展,因此C项最具概括性。
B 细节理解题。根据最后一段的第一句"More
than six mU-lion people visit Hawaii each year."可知,夏威夷旅游业发达, 给夏威夷带来很多收人。
C 词义猜测题。根据画线词后面的"Hawaii became the fif?tieth state of the United States in 1959."可推知,国王被一群美国商人逼迫退位后,夏威夷变成了美国的一个州。因此画线词与remove"免除,解除(职务等)"意义相近。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练33 阅读理解(史地自然型)+阅读理解(社会生活型)+短文改错+微写作
科目:高中英语 来源: 题型:
4.学吉他并不难,然而你得不断地练习。
Learning the guitar isn't difficult. __________________ , you have to__________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
10.Many people donated a lot of money to the disaster area, that's far from enough ,______ .
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
A blog can be a very effective way of spreading the word about yourself, and your other writing. It can unshroud your knowledge, and create an ongoing relationship with your readers. A good blog is more than just a marketing tool; it's also an expression of your personality.
An obvious starting point is to post samples of your work that not only show off your skills and writing abili?ty but also leave people wanting more. Post selections from the most exciting parts of your stories but end them just as the action reaches its peak. If you write nonfiction(写实文学),show people what they could achieve, and give them a few steps to get them started.
Give tips, information and advice about the subjects you cover. For example, something about struggling with difficulty and many other issues like this. Your writing tips can also be included, as well as interesting* strange or funny things you discovered during your re?search. Whenever you contact an expert, ask if he or she has any interesting stories you could use. You may also give background information about your stories and the locations.
Give details of coming posts on your blog, so people can watch out for you, or come and meet you. Personal news will help people feel better connected to you. In?clude photos of objects and locations in your writing, fa?mous people you meet, the views from your window, and your favourite things―with a note about where they came from and what they mean to you. Look out for things that will help your readers get to know you bet?ter, and know the subject better, or anything else you think they might find useful, inspiring or entertaining.
If you only occasionally post things on your blog, people have a tendency to forget you. As a writer you shouldn't ever run out of interesting material to fill your blog with―and your readers will love you for it.
1. The underlined word "unshroud" in the first para?graph means " ,,,
A. put on B. turn up
C. show off D. write down
2. Personal news on your blog .
A. can make people watch out for you
B. can make people easily get in touch with you
C. helps to leave your privacy known
D. helps you improve your writing
3. What does the author suggest for keeping a blog?
A. Posting things on your blog once in a while.
B. Adding new stories to it every day.
C. Filling it with attractive things frequently.
D. Loving it as your life.
4. Which is the best title for the text?
A. What to blog about
B. How to start a blog
C. Why to launch a blog
D. How to make a blog attractive
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4.They all agree that this place is a suitable 1________________ for a new school.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3. 我不想住在这家宾馆里。这是因为他们剩下的唯一一个房间又小又潮湿。
I don't want to stay in this hotel.________________________ the only room left is small and wet.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. He is universally recognized as one of the greatest scientists_________________________ (有史以来).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. From space ,the earth looks blue. This is________________ _ about seventy-one percent of its surface is covered by water.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com