精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.I have a neighbor we call"Happy".I have never seen her angry at anything and never heard her say a harsh (苛刻) word to anyone or about anyone.
Happy and her husband Ben,70,have a huge garden.They spent many happy hours together working on it.Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden.As the cost of food climbed faster than Ben's beans,we all wished we also had such a large garden.As the rest of us spent our dollars at the market,Happy could be seen picking beans in her back yard.
Last month,Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an"all-day food fest".We were told to bring gloves and arrive very early in the morning.We didn't know what was about to take place.
By 9:00am,there were nine of us in the garden picking tomatoes,beans,okra,and squash.By 10:00am,there was lots of laughter.We shared a lot of stories.By five o'clock,everyone was a little drunk from the wine and beer.After dinner,we played games.As we were leaving,Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the bounty(收成)of the day,already packaged and frozen.What a delightful gift!
Well,the point wasn't so much about the food.The true gift was a day of friends enjoying one another's company.None of it would have happened if it had not been for Happy and Ben's garden.Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden.And I am so proud of my tomato plants!
21.We can infer that Happy and her husband BenD.
A.don't like spending time with others               
B.sometimes quarrel with each other
C.live on the food they grow in their garden         
D.are a generous and warm-hearted couple
22.According to paragraph 2,people wish they also had a garden so thatA.
A.they didn't have to spend so much money on food
B.they could grow vegetables and sell at the market
C.they could invite their neighbors and hold parties in it
D.they could spend happy times together with their family in it
23.For what purpose did Happy and Ben invite the neighbors to their garden?C
A.To ask them to attend a birthday party            
B.To help them get to know each other.
C.To let them enjoy what they grew in the garden.
D.To ask them to share some interesting stories.
24.What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?B
A.It was too long.                         
B.It was wonderful.
C.It was not as good as he thought.
D.It was too terrible.

分析 这篇短文中作者主要介绍了自己的邻居,他们有一个自己的花园,里面种植了很多瓜果蔬菜.一次这对夫妇邀请邻居们去他们的花园里面做客,并赠给他们许多花园里面出产的东西.从而让很多邻居,开始建设自己的小花园.

解答 21.D推理判断题.根据短文第四段描述,可知这对夫妇是慷慨热心的人,故选 D.
22.A 细节理解题.根据第二段As the cost of food climbed faster than Ben's beans,we all wished we also had such a large garden.As the rest of us spent our dollars at the market,Happy could be seen picking beans in her back yard.描述,可知人们主要是想节约买食物的钱,所以答案选A.
23.C 细节理解题.根据短文第四段描述,可知他们主要是让邻居来分享他们在花园中种植的东西,所以答案选C.
24.B 细节理解题.根据最后一段Well,the point wasn't so much about the food.The true gift was a day of friends enjoying one another's company.None of it would have happened if it had been for Happy and Ben's garden.描述,可知他认为在这个花园里面度过的时光好极了.所以答案选B.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.The house was quiet at 5am and Tim's mother was asleep.Only the sound of the big freezer broke the quiet.He'd dreamt of the cave last night.The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.
Tim pulled on a sweater and put some apples into his schoolbag.It was too early for breakfast.He'd eat after he'd been through the cave,sitting on the rocks and staring at the sea.
He wished he had a proper pack.His schoolbag would have to do.What else?Sandwiches-but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches,she'd want to know why he had to leave so early.He settled for some biscuits,and left a note stuck to the table:Gone to Michael's.Back tonight,Tim.
The sky was high and soft and light outside,though the sun still wasn't up.Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the street.The wind from the sea was fresh and sweet.
The sand hills still breathed heat from yesterday's sun,though the top of the sand was cool.He ran down to the beach impatiently,but there was no one,just dry sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves.
The light changed suddenly.The first rays of sunlight stretched across the sea.The sun was pushing its way over the edge of the world.
Over the first rocks,along to the point,Tim glanced back.The beach was still empty.The sun sailed higher in the sky.
He could see the cave now,even darker in the morning light.The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it.He had to force himself to go closer.Why was it so much more mysterious now?But it would be silly to go back now after so much trouble.He needn't go in all the way…

21.What did Tim do at the beginning of the story?D
A.He put a sweater in his schoolbag.
B.He had breakfast at home.
C.He left a note on the freezer.
D.He left the house quietly.
22.What made it possible for Tim to see the entry to the cave?B
A.The height of the first rocks.
B.The change in the position of the sun.
C.The ups and downs of the waves.
D.The vast stretch of the sunlit beach.
23.Which of the following statements is TRUE according to the story?A
A.Tim was the only person on the beach.
B.Seabirds flew away when Tim arrived.
C.The sea looked like a piece of gold.
D.The sky got dark as Tim reached the cave.
24.In the story,Tim's mood changed fromC.
A.loneliness to craziness
B.anxiousness to excitement
C.eagerness to nervousness
D.helplessness to happiness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Switzerland is well-known for itsimpressive(印象深刻) mountainous scenery.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.putoff 推迟;延期.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.If we had phoned the rescue service in time,we ________ on the motorway right now.(  )
A.weren't trappedB.wouldn't be trapped
C.hadn't been trappedD.wouldn't have been trapped

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

5.Some boys join the Navy when they are quite young,and they then are given a course of training as sailors.It is a long course; both on land (41)C at sea.During it,the boys study things (42)B math and science as well as learn to tie knots (结),fire guns and do other (43)A things.
One of the important things they are (44)D is how to swim.In the old days,many sailors were (45)B to swim,but now it is rare to find one that cannot. (46)A one school for sailors,the swimming instructor was good. (47)D had never had a boy whom he had (48)C to teach to swim by the time the course ended. (49)B,one year there was one particular boy on the training course (50)A seemed quite unable to learn to swim.The instructor tried giving him (51)B lessons,but he had (52)D success at all,whatever he did.In the end,as the time (53)C near for the course  to end,he had to admit defeat.
One day,he called the boy (54)A after the swimming lesson and said,"John,I have tried (55)B to teach you to swim,but I have failed (56)A the first time in my life.Now I want to give you a piece of (57)C.Listen carefully."
"Yes,sir,"answered the boy.
"Well,"the instructor (58)D on,"if you are ever in a ship and it (59)C,just dive off the side into the sea,go right down to the bottom and (60)B to the shore as fast as you can.That's the only way you will save your life."

41.A.orB.norC.andD.besides
42.A.suchB.likeC.bothD.by
43.A.practicalB.suitableC.interestingD.sensitive
44.A.learnedB.studiedC.doneD.taught
45.A.supposedB.unableC.ableD.considered
46.A.AtB.ForC.ByD.Of
47.A.ItB.TheyC.SheD.He
48.A.managedB.triedC.failedD.occurred
49.A.ButB.HoweverC.ThereforeD.Meanwhile
50.A.whoB.whichC.itD.what
51.A.hopefulB.extraC.goodD.useful
52.A.someB.anyC.noneD.no
53.A.wentB.passedC.drewD.flew
54.A.asideB.awayC.offD.on
55.A.hardlyB.enoughC.merelyD.hard
56.A.forB.onC.asD.of
57.A.newsB.ideaC.adviceD.word
58.A.putB.saidC.cameD.went
59.A.floatsB.movesC.sinksD.drops
60.A.swimB.runC.walkD.jump

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.假设你是某健康杂志的医学顾问Dr.Helper.一名叫李华的中学生来信说,她所在的班级近视的学生超过一半,而且大多数学生的视力越来越差,她感到非常担心.请你针对她所说的情况,结合下面要点,用英语给李华回信,告诉她应该如何保护视力.
1.注意让眼睛休息:
2.坚持做眼保健操(每天至少两次);
3.定期做视力检查(每年至少一次);
4.卧床或乘车时不要看书;
5.不要用手揉眼睛;(rub your eyes);
6.如无必要,不要戴有色眼镜.
注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;
 2.词数100左右.
Dear Li Hua,
You're very kind to care about your classmates.
                                                                         
Yours,
Dr.Helper.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
What can we prevent ourselves from getting low scores in exams?Here,one of our teacher gives us some useful suggestions.
It's important to have a correct attitude toward exams,which purpose is to see how we're getting on with our study.So it is no need to worry about the results.
Before exams,control our test anxiety by listening some light music.Besides,learning from the past-exam mistakes is also a effective way.While taking exams,we'd better plan your time careful.And then we should spare a few minutes to check that what we had done to avoid silly mistakes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.你的朋友李华最近染上了网瘾(Internet addiction),导致成绩下降、健康状况恶化、与家人朋友产生矛盾等问题.请你给他写一篇英文书信,告诉他网瘾的危害并提出一些意见.
要求:1.语言通顺连贯,可以适当增加情节.
2.100词左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数.
Dear Li Hua,
I am glad to hear from you yesterday.…
                                     
I am looking forward to hearing your good news soon.

查看答案和解析>>

同步练习册答案