精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.When it comes to medical care,many patients and doctors believe"more is better."But what they do not realize is that overtreatment-too many scans,too many blood tests,too many procedures-may bring harm.Sometimes a test leads you down a path to more and more testing,some of which may be invasive(侵入性的),or to treatment for things that should be left alone.
Terrence Power,for example,complained that after his wife learned she had Wegener's disease,an uncommon disorder of the immune system,they found it difficult to refuse testing recommended by her doctor.The doctor insisted on office visits every three weeks,even when she was feeling well.He frequently ordered blood tests and Xrays,and repeatedly referred her to specialists for even minor complaints.Even when tests came back negative,more were ordered,and she was hospitalized as prevention when she developed a cold.She had as many as 25doctor visits during one sixmonth period.The couple was spending about $30,000a year for her care.
After several years of physical suffering and near financial ruin from the medical costs,the couple began questioning the treatment after discussing with other patients in online support groups."It's a really hard thing to determine when they've crossed the line,"Mr.Power said."You think she's getting the best care in the world,but after a while you start to wonder:What is the purpose?"Mr.Power then spoke with his own primary care doctor,who advised him to find a new specialist to oversee Mrs.Power's care.Under the new doctor's care,the regular testing stopped and Mrs.Power's condition stabilized.Now she sees the doctor only four or five times a year.
32.What is the main idea of this passage?C
A.Treatments do not always cause harmful side effects.
B.Patients tend to believe more testing is better treatment.
C.Too much medical care may not be beneficial to patients.
D.Doctors generally recommend office visits that are necessary.
33.Which of the following was a problem for Mrs.Power during her medical treatment?B
A.She had to be hospitalized for three weeks whenever she had a cold.
B.When test results showed she was fine,her doctor still ordered more tests.
C.She did not have any insurance,so she became penniless because of her illness.
D.Her doctor asked her to consult other specialists due to her constant complaints.
34.Who does"they"in the third paragraph most likely refer to?A
A.Doctors.
B.Other patients.
C.Mr.and Mrs.Power.
D.The online support groups.
35.What led to the Powers'doubt about Mrs.Power's treatment?C
A.Mrs.Power's condition getting worse.
B. The results of her blood tests.
C.Knowing about other patients'treatment.
D.The advice from Mr.Power's doctor.

分析 本文谈论到医疗,很多医生和病人都认为越多越好,但是他们不知道治疗过度会给他们带来危害.

解答 32.C 主旨大意题  浏览全文,结合第一段第二句"But what they do not realize is that overtreatment-too many scans,too many blood tests,too many procedures-may bring harm."可知,文章的主要观点是太多的医疗检查或护理对病人并无益处,故答案为C.
33.B 细节理解题.根据第二段,特别是第三句话He frequently ordered blood tests and X-rays,and repeatedly referred her to specialists for even minor complaints.可知文章即使Power夫人感觉很好,也要每周上医院检查;非常小的不适也需要不断地做血压检查,X光线;由此可知,Power夫人的问题是当她的检查结果良好时,医生仍然让她做检测.故答案选B.
34.A 词义猜测题 根据It's a really hard thing to determine when they've crossed the line,"该词所在句意为:很难断定医生是不是过度治疗.根据上下文及句意可知,此处的they指代的是医生.故答案选A.
35.C   细节理解题.根据第三段第一句话…the couple began questioning the treatment after discussing with other patients in online support groups.可知,Power夫妇是在得知其他病人的治疗情况后才开始质疑Power夫人的治疗存在问题的.故答案选C.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What did the man lose?
A.A watch from his grandpa.
B.An umbrella from his grandpa.
C.An umbrella from his grandma.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.How did the woman know about the fire?
A.She read about it.
B.She saw it on TV.
C.She witnessed it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Nowadays people prefer to decorate their houses with environmentally friendly materials,which do no harm to health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

4.What does the woman mean?
A.She hasn't started yet.
B.She has just started.
C.She has finished.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.An Extension of the Human BrainOther people can help us compensate for our mental andemotional deficiencies (欠缺),much as a wooden leg can compensate for a physical deficiency.To be exact,other people can extend our intelligence and help us understand and adjust our emotions.When another person helps us in such ways,he or she is participating in what I've called a"social prosthetic (义肢的)system."Such systems do not need to operate face-to-face,and it's clear to me that the Internet is expanding the range of my own social prosthetic systems.It's already a big bank of many minds.Even in its current state,the Internet has extended my memory and judgment.
Regarding memory:Once I look up something on the Internet,I don't need to keep all the details for future use-I know where to find that information again and can quickly and easily do so.More generally,the Internet functions as if it were my memory.This function of the Internet is particularly striking when I'm writing; I'm no longer comfortable writing if I'm not connected to the Internet.It's become natural to check facts as I write,taking a minute or two to dip into PubMed,Wikipedia,or other websites.
Regarding judgment:The Internet has made me smarter in matters small and large.For example,when I'm writing a textbook,it has become second nature to check a dzen definitions of a key term,which helps me dig into the core and understand its meaning.But more than that,I now regularly compare my views with those of many others.If I have a"new idea,"I now quickly look to see whether somebody else has already thought of it,or something similar-and I then compare what I think with what others have thought.This certainly makes my own views clearer.Moreover,I can find out whether my reactions to an event are reasonable enough by reading about those of others on the Internet.
These effects of the Internet have become even more striking since I've begun using a smartphone.I now regularly pull out my phone to check a fact,watch a video,read weibo.Such activities fill the spaces that used to be dead time (such as waiting for somebody to arrive for a luch meeting).
But that's the upside (好处).The downside is that in those dead periods I often would let my thoughts flow and sometimes would have an unexpected insight or idea.Those opportunities are now fewer and farther between.
An Extension of the Human Brain
A prosthetic nature●The (71)Internetcan help make up for our mental and emotional deficiencies as a wooden leg can compensate for a bodily deficiency.
•●It (72)participates/joinsin our daily events,extending our intelligence,comprehending our feelings,and expanding the range of social activities.
Wonderful aspects:memory and judgment•●On the Internet,we could quickly and easily locate the details,and check facts,without (73)keepingthem in mind.
•●The Internet makes us smarter over (74)all/different/variouskinds of things.It provides a dozen definitions of a key term for us to find the (75)heart/coreof the matter.
•●The Internet enables us to exchange ideas with many others to (76)checkour claims,and to (77)judgeour actions.
The (78)mixed/twosides
of smartphones
•●Smartphones make it easier and more (79)convenientto check reality,watch video clips,read weibo.
•●Smartphones (80)reducethe possibility for new and insightful minds,and
   steal away our dead time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

1.What day is it tomorrow?
A.Wednesday            
B.Thursday                
C.Friday.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

18.How much is the green one?
A.30           
B.20       
C.15.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.Where are the speakers?
A.In a shop.
B.At the bedroom   
C.In a hotel.

查看答案和解析>>

同步练习册答案