精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
20.In ancient Greece,there were four major athletic meetings and the Olympian meeting played the most important part in the lives of the people.As time passed,the Olympian meeting gradually lost its local character and became first a national event and then international.No one knows exactly how far back the Olympic Games go but some official records date from 776 BC.
     The Games took place every four years on the plain by Mount Olympus.Thousands of people came from all parts of the Greek world to watch the games.The winner of the foot race had the great honour of giving his name to the year of his history.
      After a long history of almost 1,200 years,the Games were stopped for religious(宗教的) reasons.It was then decided in 1896 to start the Olympic Games again.The meeting was held in Athens and 311 athletes from 13 countries took part in it but the idea of such an international meeting attracted the world's attention.After the 1908 London Olympics,many nations sent their best athletes.Although the Games have been time and again threatened by some unfavourable political events,the Games have taken place every four years.
      Nowadays,the Games are held in different countries in turn.As the biggest international gathering of any kind in the world,athletes from different countries play games together and this provides them with good chances to learn to live together.The friendly feelings in the Olympic Village make people think of the world as one big family.The Olympic Games was hosted in Beijing in 2008,it is believed that the Games was a wonder of the world.
9.The first old Olympic Games took placeC.
A.a thousand years ago                  
B.in the seventh century AD      
C.before 700 BC                         
D.in modern times 
10.The continuity of the Olympic Games was once broken because ofA.
A.religious reasons      B.wars       C.political events      D.Both A and B. 
11.The Olympic Games meeting finally formedC.
A.a local event 
B.a national event   
C.an international event      
D.an official event
12.The friendly feelings between two countries are strengthened becauseB.
A.athletes come from different countries  
B.they enable people to know each other better     
C.athletes live in the Olympic village         
D.they live in one big family.

分析 本文主要讲述了在古希腊奥运会在人们生活中的重要性,但由于其运动性,慢慢的它变成了一项世界性的体育赛事,许多国家都踊跃参与其中.

解答 9.C 细节题.根据文章内容No one knows exactly how far back the Olympic Games go but some official records date from 776 BC.没有人知道确切的第一届奥运会的举行时间,当有官方记载可追溯到公元776年,结合选项,故选C
10.A 细节题.根据文章内容the Games were stopped for religious(宗教的) reasons 由此可知,因为宗教原因,奥运会曾一度终止,故选A
11.C 细节题.根据文章内容Nowadays,the Games are held in different countries in turn.As the biggest international gathering of any kind in the world…现在奥运会轮流在不同的国家举办,作为一个国际性的赛事…再结合选项,故C为正确答案.
12.B 细节题.根据文章内容The friendly feelings in the Olympic Village make people think of the world as one big family参赛人员住在奥运村,那种友好的感觉使得人们都具有同一种感受:即世界是一个大家庭,而且他们也有了彼此加强了解的机会.结合选项,故选B

点评 本文是新闻报道类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Filling the questionnaire to help us understand what we can______ to make UTOPIA(成外部落) more popular with you will be appreciated.(  )
A.bring upB.bring inC.bring downD.bring with

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.越来越多家庭节假日期间外出旅行,由此导致很多地方交通拥挤不堪.(a/an…number of; as a result)An increasing number of families travel out/go out travelling during the holidays; as a result,many places become very crowded(the traffic of many places becomes very busy/heavy.).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.When he returned,he agreed to the publisher's request that he wrote a book for boys based on the life he had experienced.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

15.All over the world people enjoy sports.Sports help to k eep people healthy and happy,and to live longer.
(36)DThey buy tickets or turn on their TVs to watch the games.Often they get very excited when their player or team wins.
(37)FFootball,for example,has spread around the world.Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers.What fun it is to jump into a pool or lake,whether in China,Egypt or Italy!(38)AThink how many lovers to skate or ski in Japan,Norway or Canada.
    Some sports or game go back thousands of years,like running or jumping.Chinese wushu,for example,has a very long history.But basketball and volleyball are rather new.Neither one is a hundred years old yet.(39)GWater-skiing is one of the newest in the family of sports.
    People from different countries may not be able to understand each other,but after a game together they often become good friends.(40)BOne learns to fight hard but fight fair,to win without pride and to lose with grace.

A.And think of people in cold countries.
B.Sports help to train a person's character.
C.Not a few people participate in different sports competitions themselves.
D.Many people like to watch others play games.
E.People aren't inventing new sports or games.
F.Some sports are so interesting that people everywhere take part in them.
G.People are inventing new sports or games a ll the time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

5.New rules and behavior standards for middle school students came out in March.Middle school is going to use a new way to decide who the top students are.1(36)CThey will also be kids who don't dye their hair,smoke or drink.The following are some of the new rules.
Tell the truth.Have you ever copied someone else's work on an exam?(37)GThat's not something an honest student should do.
Do more at school.Good students love animals and care for other people.April is Bird-Loving Month in China.Is your school doing anything to celebrate it?You should join!(38)ABe open to new ideas.Have you ever thought that people could live on the Moon?Perhaps you'll discover EarthⅡsomeday.Don't look down on new ideas.(39)FYou should welcome them.
Protect yourself.Has someone ever taken money from one of your cl assmates?Don't let it happen to you.If you have to go home late,you should let your parents know.
Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the Internet aren't for kids,so try to look at web pages that are good for you.(40)DA.In that way,you can learn more about animals and how to protect them.
B.Students must only work and play alone.
C.The best students won't only have high marks.
D.You can use the web for fun or homework.
E.Students should not disagree with the teacher.
F.Everyone's ideas are important.
G.Don't do it again!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.The porter will carry all of yourluggage/baggage(行李) to your room.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

9.We were prevented going out by the bad weather.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Once she hasmadeuphermind,nothing can change it.
她一旦下了决心,什么也不能使她改变.

查看答案和解析>>

同步练习册答案