精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】When something goes wrong, it can be very satisfying to say, “Well, it’s so-and-so’s fault.” or “I know I’m late, but it’s not my fault; the car broke down.” It is probably not your fault, but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation, you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.

Winners are great at overcoming problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on the person. You should accept that the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.

This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don’t have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “whose fault it is.” Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stop on for success.

1The underlined word “remedy” in Paragraph 1 is closest in meaning to ________.

A. avoid B. improve

C. accept D. consider

2According to the passage, winners ________.

A. have responsible and able colleagues

B. meet with fewer difficulties in their lives

C. deal with problems rather than blame others

D. blame themselves rather that others

3When your colleague brings about a problem, you should ________.

A. find a better way to handle the problem

B. blame him for his lack of responsibility

C. tell him to find the cause of the problem

D. ask a more able colleague for help

4When problems occur, winners take them as ________.

A. excuses for their failures

B. barriers to greater power

C. chances for self-development

D. challenges to their colleagues

【答案】

1B

2C

3A

4C

【解析】本文是一篇议论文。主要讲了当麻烦出现时,失败者只是一味的追究究竟应该责怪谁,而成功者却往往将注意力集中在如何解决问题上,并将这些问题视作自我发展和提升的挑战和机会,而这也就是成功的关键。

1词义推测题。根据第一段“you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.(当你不再关注这件事怪谁而是开始将注意力集中在如何__________现在的情况时,你将拥有面对所发生一切的力量。),根据前文“could do nothing that helps change the situation”可知,事情已经发生不能改变,所以这时我们应该做的是如何改善或补救现在的情况。“improve”既有提高,也有改善的意思,故选B。

2细节理解题。根据第一段“you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.”可知,成功者不是一直关注谁应该为这件事情负责,而是着眼于如何处理已经出现的情况,故选C。

3细节理解题。根据“if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.”可知,在工作中,如果你的同事由于缺少责任心和能力而造成一些麻烦时,应该做的是找到解决这种现状的方法而不是一味的责怪这个人。故选A。

4细节理解题。根据最后一段“They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents.”可知,成功者更善于把出现的问题视作提高他们能力的挑战和机会。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Natural resources on the earth are very ______ (有限), so we should make good use of them and protect them.

2We had a heated discussion in a relaxed ______ (气氛)yesterday.

3Th e ______ (起源) of this custom sounds very funny.

4Henry Adams was ______ (漫步) down the pavement in London when a servant invited him to a big house.

5To their surprise, the medicine produced ______ (猛的) reaction.

6The international society is actively taking ______ (措施) to offer assistance to the people in Nepal.

7We didn’t win the game this time and we all think it was Bill’s ______ (过错).

8Only after we answered the guard’s questions were we ______ (容许) to enter the building.

9I was caught in the traffic jam after work, so I missed the first two ______ (场) of the play.

10Roast duck in his restaurant is quite popular with ______ (顾客), for it is very delicious.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Many senior people are _______ (说服) buying a lot of health care products.

2It _______ (尚不清楚) where most of the farm workers go on to be employed after the busy farming season.

3If you can _______ (充分利用) your time, your learning efficiency will be improved.

4I’m _______ (期待) taking a trip to Brisbane this summer.

5The present parent-child relationship _______ (不同于) that in the past.

6April1stisadaywhen peopletry to _______ (捉弄) eachother insomecountries.

7The children sat _______ (并肩) on the sofa watching television.

8He _______ (一定完成了) his work; otherwise he wouldn’t be enjoying himself by the seaside yesterday afternoon.

9Robert would let nothing _______ (妨碍) once he had set his head on what he wished to do.

10You have made several mistakes in your composition, but I still think it is well written _______ (总体来说).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】“Hello, Earth! Can you hear me?” That’s voice more than 400,000 people received recently. It was from Philae, a space vehicle that landed on a comet(彗星)in 2014. However, its transmissions (传输信号)back home went silent since then.

It took a 1ong time for Philae to make its way across the solar system (太阳系)and reach comet 67P/C-G. The pace vehicle got there aboard the Rosetta probe (探测器), which has been circling around the comet since Philae separated from it in November, 2014.

Philae’s job was to collect materials to study the comet’s composition. And for about two and a half days after landing, it did just that, sending the information back to scientists on Earth. But Philae’s landing on the comet’s icy surface had not been smooth. While touching down, it jumped up and ended up in the shadow of something like a huge rock. Philae runs on solar power, but there was no light in the place where it landed. In the end, it failed to work.

However,as comet 67P/C-G moved closer to the sun, more sunlight reached the space vehicle, allowing it to power up and come back online. Philae then sent something to Rosetta, which passed on the information back to Earth.

“We only received the information for about 85 seconds, but that’s enough to let us know it is alive and well,”says Stephan Ulamec, who works for the European Space Agency.“We hope to work out where it landed exactly on the 4-kilometer-wide comet. Now we plan to change how Rosetta moves so that Philae can keep on communicating and receiving instructions.”

1Hearing Philae’s voice,those people must have felt_______________.

A. afraid B. calm

C. excited D. worried.

2According to the text, Philae_______________.

A. was damaged when it landed

B. moved around comet 67P/C-G

C. needs light and gas to keep working

D. helps scientists learn about a comet

3What Stephan says in the text suggests that ____________.

A. Rosetta will move around another comet

B. Philae will continue to work for scientists

C. most comets are as wide as four kilometers

D. he wonders whether Philae is still alive

4What does the author mainly talk about in the text?

A. A sleeping space vehicle wakes up.

B. It is very dangerous to travel in space.

C. A new comet was discovered recently.

D. Philae was sent into space successfully.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

英语课上,老师要求同桌相互修改作文。假设以下作文为你同桌所写,请你对其进行修改。共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出改加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Li Hui, my friend in high school, has dreamed becoming a cartoon artist since she was young. To her disappointed, her parents don’t agree with her decision at first. Therefore, Li Hui would not change her mind. She worked hardly to perfect her skills. Just before he finished high school, the chance came: the famous art school was holding a cartoon drawing competition. The first three winner would be given a scholarship to study drawing there. Li Hui told herself not to missing the chance. She readily entered the competition and came second. She is now a student in that school and I feel it certain that her dream will come true.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

One of my happiest childhood memories were having dinner with my parents and two sisters. As a result, found that we seldom had a chance to get together, we decided we would set aside three evenings the week for a sit-down dinner. First we tried setting three fixed days for our experiment—Mondays, Wednesdays or Fridays. After a couple of week of trying this plan, almost everyone was unhappy. For a while, the kids began to resist the idea. They said they would rather to spend the time with their friends or take part in some activities. Gradual, though, they began to see these evenings together for a very different way. We laughed a lot and we discussed about each other’s problems. Since a few months, we all felt we had been able to build much strong relationships with the family than we had before.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】These pictures will not mean much to you,but they mean a huge amount to my Grandma who suffers a little dementia(痴呆)1doesn't go out much anymore.

When I arrived in the UK on the first leg of my recent trip,the person2met me at the airport3(be) one of my wonderful friends from KindSpring.She was able to give me an old phone which was a4(kind) to me as I'd previously told her I'd be having to leave mine at home as I share5with my partner.

It was greatly6(value) as I could keep in touch7people,but it was worth more when I visited my Grandma soon after.I took the phone with me when I went out for a walk,and used it8(take) pictures of all the landmarks I passed.When I got back,we looked at all the9(photo) and she told me some wonderful memories 10(build) rip over 90 years of living in a town she no longer sees.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The Internet is an amazing information resource. Students, teachers, and researchers use it as 【1】investigative tool. Journalists use it to find information for stories. Doctors use it to learn more about unfamiliar diseases and the 【2】(late) medical development. Ordinary people use it for shopping, banking, bill-paying, and communicating with family and friends. People all over the world use it to connect with individuals from 【3】countries and cultures. However, 【4】there are many positive developments 【5】 (associate) with the Internet, there are also certain fears and concerns. 【6】 concern relates to a lack of control over_【7】 appears on the Internet. With television and radio there are editors to check the accuracy or appropriateness of the content of programs, and with television there are 【8】 (restrict) on what kinds of programs can 【9】_(broadcast) and at what times of the day. With the Internet, parents cannot check a published guide to determine what is suitable_【10】 their children to see.

查看答案和解析>>

同步练习册答案