精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.My husband is not a big fan of kids,especially those without manners and those who misbehave.
One of our neighbours has 3children and the oldest is Jacob.He was 5at the time.For some reason,he took a liking to my husband.Every time he saw him,Jacob would wave,dash across the street and come to visit.Jacob would always ask so many questions.They would ride bikes together.They really seemed to get along well.
My husband had a sick cat that died at that time.It literally broke his heart and he grieved deeply for so long that even I was getting worried about him.He had no energy,cried and even quit his bike riding.
Fiveyearold Jacob immediately noticed and asked me what was wrong.I told him about the loss of our cat and how my husband didn't want to ride,or visit his friends.Jacob listened carefully without a word and ran back home.
The next day,the door bell rang.There was Jacob and his mum with a huge plate of homemade chocolate cookies.On top of that,Jacob had a huge paper card in his hand.Jacob's mum explained,"Jacob came home yesterday and told me about your husband's situation.He wanted to do something immediately to cheer him up and asked me to help him make chocolate cookies with the material left at home."Jacob also asked his mum to write down a message on a piece of paper so he could copy it in his own handwriting.He drew a picture of my husband and the cat on the card and signed his name.
I gave him a hug before he ran off to find his friend and present his gift.After they left,I noticed tears in my husband's eyes.Fiveyearold Jacob's thoughtfulness left a great impression on him.

21.According to the passage,JacobC.
A.is five years old now       
B.liked cats very much
C.was a curious child        
D.didn't have many friends
22.Why did the writer's husband quit his bike riding?D
A.Because he didn't want to ride with a child.
B.Because he spent too much time taking care of his cat.
C.Because he got hurt physically.
D.Because he was in a very sad mood.
23.What was NOT on Jacob's card?C
A.An image of a cat.
B.A message.
C.An image of the writer.
D.An image of the writer's husband.
24.How did the writer's husband feel after receiving the card and cookies?D
A.Disappointed.
B.Excited.
C.Annoyed.
D.Moved.

分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者的丈夫悲伤时得到邻居孩子真诚的安慰,十分感动.

解答 21.C.推理判断题.根据第一段Jacob would always ask so many questions.They would ride bikes together.They really seemed to get along well可知他是一个好奇的孩子;故选C.
22.D.细节理解题.根据第二段It literally broke his heart and he grieved deeply for so long that even I was getting worried about him.He had no energy,cried and even quit his bike riding可知作家的丈夫放弃骑自行车因为他心情很悲伤;故选D.
23.C.细节理解题.根据第四段He drew a picture of my husband and the cat on the card and signed his name可知雅各伯的卡片上没有作者;故选C.
24.D.推理判断题.根据最后一段After they left,I noticed tears in my husband's eyes可知在收到卡片和饼干后,作者的丈夫十分感动;故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.Russian Prime Minister Putin was so happy as to weep after many of his supporters voted _______ him to be the national president again.(  )
A.toB.forC.againstD.With

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.It seems you keep getting flashbacks from your previous time period.(  )
A.后来B.以前的C.吉祥的D.荒谬的

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

7.A(41)Bthing happened (42)D me last Sunday.It was such a beautiful day (43)DI drove to go for a look in the country.
On the way back home,my (44)A stopped.It was out of gas on a (45)B road far from a town!I decided to walk until I found someone (46)C could sell some gas.I had walked almost a mile (47)AI finally found a house near the (48)D I was glad to see it because it was getting dark.I knocked at the door and a little old lady with long white hair (49)B.She said,"I've been (50)D for you here for a long time.Come in (51)Cis almost ready.""But I only came for some gas,"I answered.I  couldn't (52)B what she was talking about.
"Oh,Alfred!Gas?You(53)Ctea,"said she.I quickly(54)Bthat my car was out of(55)A,but she didn't seem to listen to me.She just kept(56)A me Alfred and talking about how long it had been (57)Cshe had seen me.
She was acting very strangely and I was anxious to leave.As soon as she went to get tea,I went out of the house as fast as I (58)A.
Fortunately,there was another house down the road and I was able to buy the gas I needed.When I told the man about my(59)C,he said,"Oh,that's Miss Emily.She lives by herself in that big house.She's strange,but she wouldn't (60)Canybody.She is still waiting for the man she was going to marry thirty years ago.The day before their wedding he left home and never came back because of the war."

41.A.HappyB.strangeC.commonD.bad
42.A.onB.inC.uponD.to
43.A.andB.soC.butD.That
44.A.carB.busC.bikeD.Truck
45.A.narrowB.lonelyC.crowdedD.busy
46.A.whatB.whomC.whoD.how
47.A.beforeB.afterC.whileD.as
48.A.streetB.pathC.wayD.road
49.A.cameB.answeredC.openedD.appeared
50.A.askingB.lookingC.callingD.waiting
51.A.GasB.CoffeeC.TeaD.Lunch
52.A.considerB.understandC.acceptD.think
53.A.likeB.loveC.used to likeD.liking
54.A.answeredB.explainedC.refusedD.promised
55.A.gasB.teaC.strengthD.energy
56.A.callingB.callC.to callD.called
57.A.untilB.beforeC.sinceD.when
58.A.couldB.canC.wouldD.wanted
59.A.accidentB.incidentC.experienceD.surprise
60.A.hitB.injuryC.hurtD.frighten

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Soong Mei-ling was one of the most well-known Chinese women of the twentieth century.
Mei-ling was born in Hainan in 1898,the youngest daughter of Charlie Soong.At the age of 8,she was sent to the United States to go to school,where she did well.She graduated from Wellesley College in Massachusetts in 1917with a degree in English Literature.Because of her education Mei-ling spoke excellent English.
After graduation Mei-ling returned to China and she met Chiang Kai-shek(蒋介石) in 1920.She married him in 1927after his divorce.During the war against Japan,Mei-ling acted as her husband's interpreter and translator.She worked hard to promote the Chinese cause during the war,especially in the United States.In 1943she became the first Chinese national and only the second woman to speak before the US Congress(国会).
After the defeat(溃败) of her husband's government in 1949,Mei-ling moved to Taiwan.She lived there until her husband's death in 1975.She then emigrated to the USA and lived on her family's estate(别墅) in Lattington,Long Island,near New York.She spent much of time painting.
Mei-ling died peacefully at her apartment in New York on October 23,2003at the age of 105.
29.Mei-ling was born inD
A.1920      
B.1927       
C.1917       
D.1898
30.After graduation Mei-lingA
A.went back to China         
B.studied English Literature
C..lived in Massachusetts      
D.spoke little English
31.During the war against Japan,Mei-lingA
A.was her husband's interperter and translator     
B.toured the United States
C.spent her time in Long Island                 
D.lived in Tai'wan
32.Soong Mei-lingC
A.was the oldest Soong sister     
B.loved money
C.died in the USA              
D.married Dr Sun Yat-sen(孙中山)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.There are 115distinct(独特的)species of pine trees with 35native to North America.Pines are defined as evergreens with long,needle-like leaves and are only native to the northern hemisphere (半球).Pine trees are an adaptable and tough species that can survive in many conditions where other plants cannot.The average pine is 45to 60feet tall,but some are nearly twice as high.
Western White Pine
The western white pine grows the tallest of any pine tree,reaching up to 110feet in height.They have blue-green needles arranged in bundles(束)of five and produce a long cone(球果).
Bristlecone Pine
The bristlecone pine grows slowly,reading about 20feet tall.It is one of the oldest species of pine.
Mexican Pine
The Mexican pine can grow to 50feet tall,with long,slender needles that drape(下垂)off it like a weeping willow(柳树).Often nicknamed the"willow pine",it is native to Mexico.Its leaves can droop up to 12inches long.
Sugar Pine
The sugar pine is another of the large pine species,such as the bull pine,but it also has the largest cones of any pine species,at 10to 20inches long.It grows from Oregon to California and is often used for construction.
Jack Pine
The jack pine is one of the smallest species of pine with rare leaves.Compared with the pines mentioned above,it doesn't seem to belong to the family.It is considered a member of the scrub-pine family; it prefers sandy soil.

32.From the first paragraph,we know that pinesB.
A.are native to North America       
B.are very adaptable
C.can grow to 60feet tall at most     
D.usually grow in tough conditions
33.Which of the following pines is often used as a building material?C
A.The Mexican pine.
B.The bristlecone pine.
C.The sugar pine.
D.The jack pine.
34.The underlined sentence in the last paragraph means that Jack pineD.
A.can grow only in sandy soil.
B.cannot grow without sandy soil.
C.can't grow in normal soil         
D.can grow better in sandy soil
35.This text is most probably taken fromB.
A.a celebrity(名人)magazine      
B.a nature magazine
C.a fashion magazine               
D.a history magazine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.On October 11th,2012Chinese writer Mo Yan was awarded the Nobel Prize in Literature.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.Many thought that after starring in the immensely popular drama,Nirvana in Fire,Hu Ge would ____________ and actively seek new roles.(  )
A.accidents will happen
B.have too many irons in the fire
C.make a mountain out of a molehill
D.strike while the iron is hot

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Many years ago,when I was working as a volunteer at a hospital,I got to know a little girl named Lisa.The poor little girl had a very serious disease and was dying.The doctor had done his best but no medicine really worked.The only chance to save her seemed to be a blood transfusion from her five-year-old brother.The little boy had the same disease before and had developed the antibodies to fight the illness.
The doctor talked to the little boy about what they planned to do,and asked him if he would
be willing to give his blood to his sister.I saw him hesitate for a moment.He took a deep breath and said,"Yes,I'll do it if it can save Lisa."
As the transfusion was going on,the little boy lay quietly in bed next to his sister.He 1ooked
at her and smiled all the time.When everything was done and the colour returned to his sister's
face,his smile disappeared and he looked a little afraid.He 1ooked up at the doctor and asked,
"Will I start to die now?"
He was too young to understand the doctor.He thought he would have to give all his blood to
his sister,but he agreed.
35.What happened to the 1ittle girl named Lisa?B
A.She died of a very serious disease.
B.She got better with the antibodies from her brother.
C.She lost her little brother.
D.The transfusion failed and her illness got worse.
36.How did the five-year-o1d boy understand the doctor's plan?A
A.He thought he was going to lose all his blood.
B.He thought he was going to be killed.
C.He thought he was going to die together with his sister.
D.He thought he was going to die when he grew up.
37.What did the boy feel when the doctor talked to him about the transfusion?D
A.He was unhappy to help his sister.
B.He was so afraid that he refused to do anything.
C.He was worried about his sister.
D.He was willing to give his blood.
38.The writer still remember the story many years laterD.
A.because the little girl had a very strange disease
B.because the sister and brother had the same disease
C.because the doctor saved the little girl's life
D.because of what the boy did for his sister.

查看答案和解析>>

同步练习册答案