There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.
One day, feeling very sad and lonely, she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly caught in a thorn (荆棘) bush. The young girl carefully released the Butterfly. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy. The young girl rubbed her eyes in disbelief.
“For your wonderful kindness,” the good fairy said to the girl, “I will give you any wish you would like.” The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.”
The fairy leaned toward her and whispered in her ear. Then the fairy disappeared.
As the little girl grew up, there was no one in the land as happy as she. Everyone asked her secret of happiness .She would only smile and answer, “The secret of my happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl.”
When she was very old and on her deathbed, the neighbors all gathered around her,and
feared that her unbelievable secret of happiness would die with her. “tell us, please,” they begged, “tell us what the good fairy said.” The lovely old woman simply smiled and said, “She told me that everyone, no matter how secure they seemed, no matter how old or young, how rich or poor, had need of me.”
1. ______ the girl felt sad and lonely.
A. There were many friends but
B. There was nobody to love her so
C. There was nothing to do
D. Seeing the butterfly was caught
2.Noticing the butterfly was caught by the thorn, the orphan girl ______.
A. helped the butterfly escaped from the thorn
B. felt sorrow,but she didn’t go up to help it
C. fell down on it too
D. failed to help it release from the thorn
3. The butterfly ______ after was saved by the little girl.
A. flied away
B. still died
C. changed into a fairy
D. was more beautiful than before
4.The only thing that the little girl wanted was________.
A. to be rich
B. to have her own parents
C. to have a lot of friends
D. happiness
5.The neighbors all gathered around the old happy woman when she was dying, because ______.
A. they loved this woman deeply and they didn’t wanted her to die
B. the woman had lots of money to be shared as soon as she died
C. they wanted to know the secret of her lifetime happiness
D. they wanted to pray for her after her death
1.B
2.A
3.C
4.D
5.C
【解析】
试题分析:本文通过仙女之口告诉我们幸福快乐的秘籍就是我们对别人是有用的,别人是需要我们的。即我们的存在是有价值的。
1.细节理解题。根据文章第一行There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.说明使得小女孩难过的缘故是没有人喜爱她。故选B。
2.细节理解题。根据文章第一段2,3行she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly(蝴蝶) caught in a thorn(荆棘)bush. The young girl carefully released the butterfly.可知她把蝴蝶从荆棘灌木丛中释放出来。故选A。
3.细节理解题。根据第一段倒数第2句. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy(仙女).可知这个蝴蝶成为了一个仙女。故选C。
4.4】细节理解题。根据文章第二段第二行The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.”可知她想要的是快乐。故选D。
5.5】 细节理解题。根据文章最后一段前3行the neighbors all gathered around her, afraid that her unbelievable secret of happiness would die with her. “Tell us, please,” they begged, “Tell us what the good fairy said.”可知人们都想知道仙女告诉她的快乐的秘籍。故选C。
考点:故事类阅读
科目:高中英语 来源:2014-2015学年江苏响水中学高二上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
To their relief, the doctor told them that if proper _______, Betty could recover very soon.
A. treating B. treated
C. being treated D. to be treated
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年江苏东台三仓中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
1.I have the greatest r______ for his ideas, although I don’t agree with them.
2.Yesterday he a_________ a high grade in the physics examination.
3.We must keep ourselves i_______ of what is happening in the world by reading newspapers and watching TV.
4.Our students are busy _________________(准备)for the final exams.
5.Only in this way can we train students to have the ability to observe, think and study ____________(独立).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年江苏东台三仓中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The country life he was used to ______greatly since 1992.
A. change B. has changed
C. changing D. have changed
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年新疆兵团农二师华山中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
1.What ________me most is I can’t go to Beijing with my Dad next week.(使心烦,不安)
2.You must keep c___________ when you face with danger.
3.I want to know why you always i____________ my advice. What’s wrong with you?
4.90% of the students like activities ___________(在户外)
5.I am not sure whether Lily will ________ in China.(定居)
6.Don’t let postcards s___________ your holidays. (毁掉)
7. Please don’t _________ their kindness , or you’ll regret.(拒绝)
8.I like reading d _________________stories , especially Shylock Holmes’ (福尔摩斯)
9.You’d better not listen to what we are talking. It is a p___________ conversation.(私人的)
10.Before you do it, _________ what I told you just now. (重复)
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年开滦二中高二上10月考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
1.格林小姐负责管理这个由60名学生组成的班级。
Miss Green is in charge of the class ______________ _________ 60 students.
2.这本书被分成六部分。
The book is ________________ _______________ six sections .
3.只有我找到一份工作才能有足够的钱继续我大学的学习。
Only if I get a job __________ I __________ enough money to continue my studies at college.
4.我每次给他打电话, 电话都占线。
___________ __________ I phone him, the phone is engaged.
5.钱学森对中国的航天事业作出了巨大的贡献。
Qian Xuusen _____________ a lot __________ the space industry of China.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年开滦二中高一上10月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
写作 根据下列语境,写一篇100词左右的短文。(满分25分)
你的英国朋友正在做一个课题:世界各地的生日庆祝方式。他请你介绍中国学生过生日的方式。请你根据以下要点写一篇短文:
通常方式:生日聚会, 生日礼物,生日祝福
我认为更有意义的庆祝方式和理由
词数:100左右
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年广东阳东第二中学高二10月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
You get up in the morning and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people could live to be 150, so at 40, you’re not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of you look the same age!
You say to your shirt, “Turn red.” It changes from blue to red. In 2035, “smart clothes” contain particles(粒子) much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change clothes’ color or pattern.
You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, “You shouldn’t drink that!” Your fridge has read the chip (芯片) that contains information about the milk and it knows the milk is old. In 2035, every article of food in the grocery store has such a chip.
It’s time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend using your jacket sleeve. Such “smart technology” is all around you.
So will all these things come true? “For new technology to succeed.” says scientist Andrew Zolli. “it has to be so much better that it replaces what we have already.” The Internet is one example - what will be the next?
1.We can learn from the text that in the future __________.
A. people will never get old
B. everyone will look the same
C. red will be the most popular color
D. clothes will be able to change their pattern
2.What can be inferred from Paragraph 3?
A. Milk will be harmful to health.
B. More drinks will be available for sale.
C. Food in the grocery store will carry electronic information.
D. Milk in the grocery store will stay fresh much longer.
3.Which of the following is mentioned in the text?
A. Nothing can replace the Internet.
B. Fridges will know what people need.
C. Jacket sleeves can be used as a guide.
D. Cars will be able to drive automatically.
4.What Andrew Zolli says indicates that _________.
A. successful new technology must break through what exists already
B. what we have today is sure to disappear because of new technology
C. all these things will be turned into reality without any difference
D. the Internet has already been the best technology
5.What is the passage mainly about?
A. Food and clothing in 2035.
B. Future technology in everyday life.
C. Medical treatments of the future.
D. The reason for the success of new technology.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年广东揭阳第一中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:完形填空
Mrs. Jones was very interested in singing. She had a good , except that some of her high notes tended to sound like a gate, which someone had forgotten to . Mrs. Jones was very aware of this , and took every she could find to practise these high . As she lived in a small house where she could not practise without the rest of the family, she usually went for long walks along the country roads whenever she had time, and practised her high notes there. Every time she heard a or a person coming along the , she stopped and until she could no longer be heard before she started practising again, because she was a person, and because she was sensitive about those high notes.
One afternoon, however, a fast, open car came up behind her so and so fast that she did not hear it until it was only a few yards from her. She was singing some of her highest and most notes at the time, and as the car passed her, she saw an anxious suddenly come over its driver’s face. He put his brakes on violently, and as soon as the car stopped, he jumped out and began to all his tires carefully.
Mrs. Jones did not dare to tell him what the noise he had heard had really been, so he got back into his car and drove off as as he had been when he stopped.
1.A. voice B. noise C. sound D. note
2.A. close B. open C. repair D. oil
3.A. strength B. sickness C. weakness D. advantage
4.A. time B. chance C. person D. place
5.A. notes B. songs C. signs D. sounds
6.A. preventing B. harming C. disturbing D. damaging
7.A. train B. car C. noise D. driver
8.A. path B. avenue C. street D. road
9.A. waited B. expected C. confused D. puzzled
10.A. brave B. shy C. ordinary D. unique
11.A. carefully B. gently C. quickly D. silently
12.A. beautiful B. tiring C. difficult D. energetic
13.A. expression B. conclusion C. impression D. action
14.A. wash B. observe C. repair D. examine
15.A. calm B. upset C. puzzled D. pleased
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com