精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 English is full of funny expressions that don’t always make sense. What do they mean? How do we use them? And where did they come from? Idioms are phrases and sentences that do not mean exactly what they say. Even if you know the meaning of each word you see or hear, you may not understand the idiom because you don’t understand the culture behind it. Here are some English idioms based on animals.

When children jump around and act silly, for example, their parents may tell them to stop “monkeying around”. To “monkey around” means to do things that are not useful or serious, or to simply waste time.

But spending time playing with their family pets wouldn’t count as “monkeying around”. Many American families have a pet dog, which keeps the children company and makes them happy. Bu for some reason, which American language experts do not know, Americans use “dog” in a phrase that means to feel unwell. If you are “as sick as a dog”, you’re really, really sick and will have to stay home and rest or even go and see a doctor.

Apart from dogs, cats are also beloved in U.S. households. Sometimes you may hear them mentioned in Americans’ conversations, “I told you to keep that secret, but you have just ‘let the cat out of the bag’!” You probably guessed it — that idiom means to reveal a secret or tell facts that were previously unknown.

Dogs and cats don’t always get along, but they appear side by side in a commonly used idiom. When it rains heavily, people might say it’s “raining cats and dogs” outside.

Bad weather often ruins people’s plans for outdoor activities. But on a lovely day, they can go on an outing or have a picnic in the park. If a swarm of tiny bugs decide they love your picnic food and start to hover (盘旋) around you and your friends, then it would be really annoying, wouldn’t it? That experience perfectly explains why people often tell someone who keeps bothering them to “stop bugging me”.

Idioms are very common in both spoken and written English, so learning them is very important. If you need to understand English, or if you want to speak or write natural-sounding English, you have to learn idioms.

1According to Paragraph 1, idioms are_____.

A.phrases and sentences based on animals

B.expressions with rich cultural background

C.funny expressions that always make sense

D.the total sum of the meanings of the words

2“Monkeying around” can be used to describe children_____.

A.jumping around and wasting time

B.doing something useful and serious

C.playing with monkeys with their parents

D.spending time playing with their family pets

3What can be learned from the text?

A.Dogs and cats are friends by nature.

B.Bugs can be used to show your annoyance.

C.Americans believe cats can give away secrets.

D.Americans know the origin of the idiom “as sick as a dog”.

4How does the text mainly develop?

A.By sharing experiences.B.By making comparisons.

C.By providing examples.D.By quoting experts' words.

【答案】

1B

2A

3B

4C

【解析】

本文是说明文。英语中有很多成语,即使你知道其中每一个单词的意思,你也可能不理解这个成语,因为成语的表达有着丰富的文化背景。

1细节理解题。根据第一段Even if you know the meaning of each word you see or hear, you may not understand the idiom because you don't understand the culture behind it.可知,即使你知道你看到或听到的每一个单词的意思,你也可能不理解这个成语,因为你不理解它背后的文化。由此可知,成语是有着丰富的文化背景。故选B项。

2细节理解题。根据第二段When children jump around and act silly, for example, their parents may tell them to stop “monkeying around”. To “monkey around” means to do things that are not useful or serious, or to simply waste time.可知,例如,当孩子们到处乱蹦乱跳,做出傻事时,他们的父母可能会告诉他们停止“monkeying around”。monkey around的意思是做一些没有意义或不严肃的事情,或者只是浪费时间。由此可知,monkeying around可以用来形容孩子们乱蹦乱跳,浪费时间。故选A项。

3推理判断题。根据第六段If a swarm of tiny bugs decide they love your picnic food and start to hover (盘旋) around you and your friends, then it would be really annoying, wouldn’t it?可知,如果一群小虫子决定喜欢你的野餐食物,开始在你和你的朋友周围转来转去,那就真的很烦人了,不是吗?由此可知,bugs可以用来表达你的烦恼。故选B 项。

4推理判断题。文章举出了一些基于动物的英语成语,如monkeying aroundas sick as a dograin cats and dogs等,说明成语的表达有着丰富的文化背景。因此文章是通过举出例子的方法来展开的。故选C项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Whose advice did the woman follow?

A.Her mother’s.B.The shop assistant’s.C.Her sister’s.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

In the latest beauty craze (狂热) 1 (sweep) social media in China, women and even some men are boasting (自夸) that they are paper thin, by posting photographs of their waists behind a piece of A4 paper. To qualify, the waist must 2 (hide) by the paper entirely. A piece of A4 paper is 8.3 by 11.7 inches, roughly 3 size of a sheet of American letter paper.

With the A4 waist, the trend is attracting hundreds of photographs and thousands of comments on Weibo and other social media networks like WeChat. Being 4 (normally) thin is a widespread standard of beauty for women, 5 has been criticized as an unhealthy ideal of female attractiveness.

Several commentators have found the A4 trend 6 (disturb). In a telephone interview, an expert said, “I find 7 completely stupid. Using a single size 8 (define) all human beings then thinking you have created new standards 9 (be) foolish.” The A4 waist challenge 10 (annoy) him, saying that it allows certain people to gain bragging (吹嘘的) rights, while leaving others in depression.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。

For thousands of years, people have been trying to predict the weather. In China during the Shang Dynasty, people 1 (record) weather forecasts on animal bones and tortoise shells. Centuries later, 2 Greece, the philosopher, Aristotle wrote his theories about how weather conditions formed. Weather forecasting advanced over time, with more and more instruments used to measure temperature, humidity and air pressure. Today, satellite data and computer technology help scientists predict the weather more 3 (precise).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文 中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The world is quickly realizing what much it depends on China. Apple is worried about its supply chains. Ikea is closing their stores and paying staff members when they staying home. Starbucks is warned for a financial blow by some authorities. The coronavirus has virtually shut down one of the world's most important growth engine. Desperate to slow the fast-moving virus, the Chinese authorities had extended the country's national holiday, and crippled land, rail or air transport. The full extent of the hit to the broader business world is not yet clearly. "Our the members are dealing with the present trouble,”saying the senior vice president of the US-China Business Council, Jake Parker.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你校将举办主题为“我们的地球我们的家”(Our Earth, Our Home)的环保创意活动。请用英语写一封邮件,邀请你的英国朋友Peter参加,内容包括:

1. 活动时间和地点;

2. 活动内容(照片展,旧物利用,环保海报等);

3. 期待Peter参加。

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Peter,

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 For years, life went something like this: We'd grow up in one place, head off to college, and then find a city to live in for a few years at time to pursue a job or higher education. The end goal was to find somewhere to settle down, buy a house, start a family, and begin the whole cycle all over again.

But a new model for living is emerging: More and more people are moving from city to city throughout their entire lives, sometimes as frequently as every month. Just ask Alex Chatzielefteriou, who has had a front-row seat watching this evolution unfold.

Six years ago, he launched a startup called Blueground that rents out beautifully designed, fully furnished apartments for a month at a time, at rates that are cheaper than hotels. Today, the company has 3,000 properties in six U.S. cities, along with Dubai, Istanbul, London, Paris, and Chatzielefteriou's native Athens, and a staff of 400. The company just invested $78 million to continue its rapid expansion and make each one feel unique and cosy, rather than standardized, like what you might find in a traditional hotel.

Chatzielefteriou first came up with the idea for Blueground while he was working as a management consultant for McKinsey. “The accommodation of choice for consultants is the hotel,” he says. “I had to spend five years in a hotel room, living in 12 different cities. I loved seeing the world, but I didn't love feeling like I didn't have a home.” As he spoke to his friends and coworkers, he realized that many people were frustrated with this restless lifestyle. And what's more, hotels aren't a particularly cost-effective solution for companies either. In Chatzielefteriou's case, McKinsey sometimes paid S10,000 or more for him to stay in a major city for a month, which was far more expensive than local rents.

1What's the main purpose of the first paragraph?

A.To tell the end goal of our life.

B.To introduce the topic of the text.

C.To stress the importance of buying a house.

D.To explain the reason for people's flooding into cities.

2What motivated Chatzielefteriou to set up a company?

A.His urge to have a home.

B.His desire to make money.

C.His friends' encouragement.

D.His experience in living in hotel.

3Why is Blueground a success?

A.It has obvious price superiority.

B.It has good geographical location.

C.It has beautifully designed apartments.

D.It has unique and comfortable environment.

4What does the text mainly talk about?

A.The fall of traditional hotels.

B.The rise of a new living model.

C.The advantages of Blueground.

D.The disadvantages of traditional hotels.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1How does Alison like her present job?

A.It is very satisfactory.B.It is rather rewarding.C.It isn't completely pleasing.

2Why does the man suggest Alison go to college?

A.It'll increase her career choices.B.It'll get her promoted soon. C.It'll help her earn more money.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Who might the woman be talking with?

A.A repairman.B.A policeman.C.A parking lot attendant.

查看答案和解析>>

同步练习册答案