16.Four Ways to Beat Summer Weight Gain
When we think of summer,most of us think of outdoor fun.So it seems like we should naturally lose weight over the summer.In reality,summer isn't all beach volleyball and water sports.Therefore,we can gain weight easily in the summer. (31)GHere are four ways to beat summer weight gain.
1.(32)AWhen we don't have a plan,it's easy to spend summer moving from the couch to the computer,with regular stops at the fridge.Avoid this by aiming for a specific goal,like volunteering or mastering a new skill.Just be sure to plan for some downtime (停工期) so you can relax a little!
2.Stay busy.When we're bored,it's easy to fall into a trap of doing nothing and then feeling low on energy.In addition to helping you avoid the cookie jar,getting loads of stuff(事情) to do can give you a sense of accomplishment.(33)D
3.Beat the heat.Don't let summer heat put your exercise plans on hold.(34)F if a gym isn't your scene,try howling or an indoor climbing wall.If you love being outdoors,try swimming or a regular run in the early morning or evening.
4.(35)Cwith school out,we lose our daily routines(日常工作).If you don't have a specific job or an activity to get up for,it's easy to sleep late,watch too much TV,and snack more than usual.Make sure your summer days have some structure-like getting up at the same time each day.Plan activities for specific times,like exercising before breakfast.
A.Get going with goals
B.Relax by walking outside
C.Stick to a schedule
D.That's especially true if a dream summer job falls through(落空)
E.We usually stay at home in summer
F.Move your workout indoors
G.However,it's easy to avoid this problem if we know what to look out for.
分析 本文主要讲述了4个方法帮助我们在暑假里面解决增重的问题.
解答 36.G 细节题,根据文章内容,空格处前一句谈了人们在暑假容易增重,而空格处后一句说有四种解决在暑假期间增重的方法,故空格处应表示转折,所以选G项.
37.A 推理题,根据后文 段落主要讲假期树立目标的必要性,故选A项.
38.D 细节题本段主要讲假期要让自己忙碌起来.空格处前一句谈了假期有事可做会有成就感,因此选项D中"That's especially true"与"give you a sense of accomplishment"相对应,此处表示如果你梦想的暑期工作落空了,有很多事情做也会给你一种成就感.
39.F 推理题.本段主要讲战胜酷暑,保持运动.根据空格处后一句"If a gym isn't your scene,try bowling or an indoor climbing wall"可知,此处讲的是天气太热时可以进行 室内运动,故选F项.
40.C 推理题,根据文章内容Make sure your summer days have some structure-like getting up at the same time each day.Plan activities for specific times,like exercising before breakfast.本段主要讲假期要有计划,还要坚持,故选C项.
点评 解答选句填空时应结合原文和选项有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.