精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

    Apple has entered the textbook market. The tech giant (輯技巨头) introduced iBooks textbooks a couple of weeks ago when it announced its iBooks 2 platform. They are digital books in a variety of subjects taking in science,maths,history and geography.

Apple developed its iPad-based textbooks in conjunction (连接 ) with major textbook publishers. The company offers a collection of textbooks for high school students.

Apple says it offers a “new textbook experience” and suggests its iBooks textbooks are “ the next chapter in learning”. It sounds like good news for pupils and students. Think of it. No more carrying heavy backpacks full of textbooks. Every textbook you require can be stored on your iPad. No more having to buy expensive textbooks which you will only use for one year or two and then sell or give away.

Of course there's a catch. You need to own an iPad and as you know,it is not cheap. You also need to buy digital textbooks,mostly priced each at $ 14. 99 (94. 74 yuan) or less. Textbook publishing was worth $ 8. 7 billion in the US alone last year. Will digital books take over conpletely in education? That remains to be seen.

36. What is the best title for the text?

   A. Apple Enters New Market

   B. A Different Way of Learning

   C. Experience Digital Textbooks

   D. Say Goodbye to Tradition

37. iBook textbooks will do good to pupils and students because .

    A they are free to get

   B. they are easy to carry

   C. they are iPad-based

   D. they are favourite gifts

38. The underlined words “a catch” in Paragraph 4 are closest in meaning to .

   A. an advantage   B. a surprise

   C. a problem   D. an order

39. What can we know from the last two paragraphs?

   A. iPad-based textbooks have changed our learning.

   B. Traditional textbooks will be replaced sooner or later.

   C. Apple has earned a lot from the textbook market.

   D. Digital books have disadvantages and advantages.

40. Where can we find this kind of passage?

   A. In a storybook. B. In a science book.

   C. In a newspaper. D. In a textbook.

36. A解析:主旨大意题。文章的开头就指 出,苹果产品进人教科书市场。故选A.

37. B解析:细节理解题。根据第三段中的 44 No more carrying heavy backpacks full of textbooks. ”可知iBook教科书使学生再也 不用背沉重的书包了,故选B.

38. C解析:词义猜测题。根据本段的内容 可知用电子教科书就不得不买iPad ,还要 买电子书,而且价格也不菲,由这些不利之 处可知选C.

39. D解析:推理判断题。倒数第二段说明 了使用iPad-based textbooks的好处;而最 后一段的主题句为第一句话,说明使用 iPad-based textbooks的一些问题,故可推知选D

40. C解析:推理判断题。根据整篇文章的 内容以及字里行间的语气可推知本文应出 自报纸,介绍新科技在教学领域。

题目来源:2016年周测月考直通高考高中英语必修3外研版 > 周测月考卷2 Module 2综合测试

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

6. Certainly teachers’ explanation will the puzzling problems.

   A. come to the light   B. throw light on   C. make light of   D. see the light

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. (2014 •析州高一检测) The road back home may be difficult before the Spring Festival, the desire to get together with family members can never be stopped.

   A. while   B. and   C. but   D. as

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. (2013 •石家庄高一检测) The classroom 30 feet long and 20 feet wide.

   A. measures   B. is measured

   C. has     D. has length

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

12. she couldn’t understand was more and more students showed little interest in their lessons.

   A. What;why   B. That;what

   C. What;because   D. Why;that 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

第三部分书面表达(35分) 一请根据下表所提供的信息,用英语写一篇短文,介 绍世界上两个主要的发展中国家的异同。

国家

China

India

不同

地理位置

亚洲东部

亚洲南部

官方语言

汉语

英语

首都

北京

新德里(New Delhi)

人口

人口最多的国家,13亿多人

人口第二多的国家,大约12

  亿人

面积

960万平方千米

298万平方千米

相同

都有5 000多年的历史,面临许多新挑战

注意:1.对所给要点逐一陈述,适当发挥,不要简早翻译;

2. 词数:120左右。

参考词汇:characteristic特性;特征

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. The supplies of sugar have been running low,

a rise in prices.

   A. to cause   B. causes

   C. caused   D. causing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

22. 5分)

听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小 题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听第6段材料,回答第6至7题。

6. What do we know about the woman's new flat?

   A. It has been decorated.

   B. It's in Sunny Garden.

   C. It's in the west of the city.

7. Which bus runs near the woman's neighbourhood?

   A. Bus No. 22.   B. Bus No. 136.

   C. Bus No. 122.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

15. Jenny hopes that Mr Smith will suggest a good way to get her written English in a short period.

   A. improved   B. improving

   C. to improve   D. improve

查看答案和解析>>

同步练习册答案