精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.Happy birthday
The China National Opera (CNO) will give a concert to celebrate its 50th birthday.
Different generations of CNO vocalists(声乐家),like Li Guangxi,Yao Hong and Ma Mei,will present the concert which will feature both songs from famous operas like"The White-haired Girl"and"The Hundredth Bride",as well as arias(独唱曲) of such Western opera classics as"Madame Butterfly","La Traviata"and"Rigoletto".
Time/Date:7:30pm,September 7,8
Location:Tianqiao Theatre
Tel:65514787,83156170
Tickets:60~500yuan (US 7.3~60.2)
Folk music
A concert will be held to feature some recently-composed traditional Chinese music works.
The concert,given by the Folk Orchestra of China Opera and Ballet Theatre,will include such pieces as"Memory of Childhood","Memorial Ceremony for God"and"Wine Song".
Time/Date:7:30pm,September 13
Location:Concert Hall at the National Library of China
Tel:68485462,68419220
Tickets:30~200 yuan (US  3.6~24.1)
Moon music
The concert of traditional Chinese music will be given on the eve of the Moon Festival which falls on September 21this year.
The concert will feature a number of famous pieces centered on the theme of the moon,such as"Moonlight","Spring Night on a Moonlit River"and"Lofty Mountain and Flowing River".
A number of established traditional Chinese music performers,like Zhou Yaokun and Fan Weiqing,will play solos as well as collaborate(合作) with the folk music orchestra.
Time/Date:7:30pm,September 20
Location:Grand Theatre of the Cultural Palace of Nationalities
Tel:66068888,66069999
28.If you want to buy tickets for listening to the music"Memory of Childhood",you will dialC.
A.65514787         
B.83156170        
C.68485462     
D.66069999
29.Which statement is TRUE according to the passage?B
A.Li Guangxi,Yao Hong and Ma Mei stand for the same generation of CNO vocalists.
B."Lofty Mountain and Flowing River"is a traditional Chinese music.
C."Rigoletto"is a famous piece on the theme of the moon.
D.Zhou Yaokun will play solos and Fan Weiqing will collaborate with the folk music orchestra.
30."Madame Butterfly"isD.
A.a Chinese opera     
B.a song
C.a piece of music     
D.a Western opera
31.In which part of a newspaper will the article be published?A
A.Entertainment      
B.Sports         
C.Culture       
D.News.

分析 本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了一些有名的歌剧,音乐会等,主要介绍了它们的演出时间以及主要内容,票价,演出地点等等,吸引感兴趣的读者前去观看.

解答 28.C  细节理解题,根据Folk music中的The concert,given by the Folk Orchestra of the China Opera and Ballet Theatre,will include such pieces as Memory of Childhood,Memorial Ceremony for God and Wine Song.以及Tel:6848-5462,6841-9220可知如果你想购买童年的记忆的音乐会的票,你可以拨打6848-5462,故选C.
29.B  细节理解题,根据最后一段The Concert will feature a number of famous pieces centred on the theme of the moon,such as Moonlight,Spring Night on a Moonlit River and Lofty Mountain and Flowing River.可知Lofty Mountain 和Flowing River 都属于中国传统音乐,故选B.
30.D  细节理解题,根据第一段arias of such Western opera classics as Madame Butterfly,La Traviata and Rigoletto.可知蝴蝶夫人属于西方古典歌剧,故选D.
31.A  文章出处题,通读全文可知本文属于娱乐报道,主要向我们介绍了一些歌剧,音乐会等,因此会在报纸上的娱乐版面出现,故选A.

点评 本文是广告布告类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.ARead More &Spend Less
We have more than 7million used books for sale,from the earliest board books to the all-time classics,if you like what we have to offer,Tell-a-Friend and we'll give you more reasons to read!
Any member of our website who invites friends and family to try our books using the"Tell-a Friend"program will see a 20% discount (折扣) when that friend places their first order within 14days.
Start exploring and save big on all your favorites.Here we list some of our books that are heavily discounted.
Giraffes Can't Dance
by Giles Andreae
This book has been pleasing children for over 15years.Gerald the tall giraffe would love to join in with the other animals at the Jungle Dance,but everyone knows that giraffes can't dance….or can they?
2004,Paperback
ISBN:9780439539470
From﹩0.99
Laugh-Out-Loud Jokes for Kids
By Rob Elliott
With over 700,000copies sold,this book will have children rolling on the floor with laughter.A great gift idea for any child.
2010,Paperback
ISBN:9780800788032
From﹩0.89
Love You Forever
by Robert Munsch
With simple text and pictures,Love You Forever is a book to be shared---a story about love that children will carry with them throughout their lives.
1995,Hardback
ISBN:9780099266891
From﹩1.98
How to Win Friends &Influence People
by Dale Carnegie
As the most famous confidence-building book ever published,this classic book will turn your relationships around and improve your relationships with everyone in your life.
2013,Paperback
ISBN:9788087888223
From﹩0.99

1.The"Tell-a-Friend"program encourages people toC.
A.take pleasure in reading with their friends      
B.help a friend form the habit of reading
C.share the website with others                
D.read more but spend less
2.Who wrote the story about animals?B
A.Rob Elliott     
B.Giles Andreae      
C.Dale Carnegie      
D.Robert Munsch
3.Which book has a different kind of paper cover from the others?D
A.How to Win Friends& Influence People
B.Laugh-Out-Loud Jokes for Kids.
C.Giraffes Can't Dance
D.Love You Forever.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.The results wereconfirmed (证实) by further experiments.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.To our confusion,the written record of our conversation doesn't _______ what was actually said.(  )
A.contribute toB.turn toC.submit toD.correspond to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.By 1938,Europe had been experiencing an increased number of attacks on Jews.With no end in sight,Jewish refugee(难民) agencies requested the British government to allow them to bring in only Jewish children under17years of age.This was to be only temporary,until the situation in their home countries was improved.
Kindertransport,meaning"children transport"in German,was then born.Children from Germany,Austria,Czechoslovakia,Poland and other Nazi-occupied regions were transported to the United Kingdom.There they were either placed with other families or in hostels.Later,it was found that many of these children were the only survivors of their families.Nicholas Winton was among those people who helped to save Jewish children.He managed to rescue 669children from Czechoslovakia and bring them safely to England.In 1938around Christmas,29-year-old Nicky was about to leave for a skiing holiday.Suddenly,Martin Blake,one of his good friends,contacted(联络) him from Czechoslovakia,asking him to travel there to help political refugees on the run from the Nazis.And Nicholas agreed.
Nicky spent his entire holiday of 3weeks in the capital city of Prague where he saw the situation first-hand.Once back in England,he immediately started organizing the evacuation(撤离) of children from the Czech region.From advertising for the necessary permits,Nicky worked tirelessly.By August 1939,669children had been helped by Nicky and his friends. Haplessly,the last group of children due to leave Prague in the beginning of September could not do so-World WarⅡbroke out,and swallowed them up.
Nicky did not discuss his particular task with his wife,Grete.It was only when she found a scrapbook in 1988,with names of the rescued children,their (lost) parents and the foster families that had taken them in,that his heroism came to light.Nicky has received several awards in Britain and the Czech Republic.
29.Kindertransport aimed toD.
A.help the homeless
B.transfer the affected
C.stop German attacks
D.save Jewish children
30.We can learn from the text that Nicholas WintonB.
A.knew nothing about what happened in Prague
B.did a lot to help Jewish children out of danger
C.always told his wife what he was doing
D.saved 669 children and their parents
31.The underlined word"Haplessly"in Paragraph 4can best be replaced by"A".
A.Unfortunately      
B.Hopefully
C.Strangely
D.Importantly
32.Which of the following can best describe Nicholas Winton?C
A.Strict but caring
B.Proud but patient
C.Warm-hearted and cautious
D.Hard-working and humorous.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.The girlwhoseleg was broken in the earthquake was taken to hospital.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.The town is believedto have been founded (found) by English settlers in 1790.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Theperformances(表演)are on the 5th and 6th of this month.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.He found________ almost impossible to express what he wanted to say.(  )
A.thatB.thisC.itD.one

查看答案和解析>>

同步练习册答案