精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
8.Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories,destroying fourteen homes.Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs.One person was killed,several were badly hurt and taken to hospital,and a number of other people received smaller hurt.Altogether over two hundred people were homeless after the storm.
A farmer,Mr.Tan,said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour.
"I was eating with my wife and children,"he said,"When we heard a loud noise.A few minutes later our house fell down on top of us.We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing.I went back inside and found him,safe but very frightened."
Mrs.Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving.She ran outside at once with her children.
"There was no time to take anything,"she said,"A few minutes later,the roof came down."
Soldiers helped to take people out of the flooded area and the welfare department ( 福利机构) brought them food,clothes and shelter.
21.How many homes altogether were damaged in the storm?C
A.Twenty-nine       B.Twenty-one           C.Thirty-six         D.Fourteen
22.Where was Mr.Tan when the storm first began?A
A.He was inside the house.
B.He was in bed.
C.He was outside the house.
D.He was on the roof.
23.The underlined word"shelter"in this passage meansB.
A.something to eat                     
B.somewhere to stay
C.somewhere to study                   
D.something to wear
24.Which of he following may be the best title for this passage?D
A.Clever People   
B.A Lucky Woman        
C.Good Soldiers   
D.A Terrible Storm.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们讲述了一场暴风雨给村庄带来了很大的危害,很多房屋被毁,造成了人员伤亡,有些人也侥幸逃脱,福利结构给灾民带来了帮助.

解答 21.C.判断推理题.根据文章第一段destroying (摧毁) fourteen homes.Seven others were so badly damaged (破坏)  that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs.14间房屋被摧毁,7间严重破坏,15间的窗户或房顶破损;所以一共36间房屋被毁,故选C.
22.A.细节理解题.根据文中第三段秒搜"I was eating with my wife and children,"he said,他说"我正和妻子和小孩在吃饭,"可知暴风雨刚开始的时候他在家里,故选A.
23.B.词意猜测题.根据这句话welfare department (福利机构) brought them food,clothes and shelter.福利机构给他们提供了食物,衣服和避难所可推断出Shelter意为避难所,可以住的地方,故选B.
24.D.标题归纳题.这篇文章主要讲述了场暴风雨给村庄带来了很大的危害,很多房屋被毁,造成了人员伤亡,有些人也侥幸逃脱,福利结构给灾民带来了帮助,可知最佳标题为一场可怕的暴风雨;故选D.

点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.Learn a foreign language is very useful to me.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.An attitude is what a person thinks about something.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.One of the greatest soccer players of all time is Pelé.He was born in 1940in Tres Coracoes,Brazil.His first soccer ball was a grapefruit.He also used an old sock and filled it with newspaper.Pelé left school at a young age to play soccer and work to help his family.Later in life,he finished high school and college.
Pelé scored 1,281 goals-more goals than any other player in the world.He helped Brazil win three World Cup titles.
Pelé retired from soccer in 1971.People all over the world admired Pelé.Presidents and world leaders invited him to their countries.Nigeria once stopped its war for three days to let Pelé play.His talent is very unusual.Doctors once tested Pelé to find out why he played soccer so well.They found that he had excellent eyesight. He is also very intelligent.Pelé liked to do math problems and play chess.He said these activities helped him play better.
Pelé is married and has three children.He likes to be with his family.He also plays the guitar and writes songs.Pelé cares about people,especially children.He gives money to help poor children.He never advertises for tobacco or liquor companies.He knows that he has a great influence on young people.Pelé once said that he wants to"unite people,never to separate them."He is loved and admired all over the world.

21.The text is mainly talking about Pelé'sB.
A.family       
B.life             
C.hobby        
D.work
22.How old was Pelé when he stopped playing soccer?C
A.49
B.39              
C.31             
D.22
23.Which words can best describe Pelé?A
A.Caring and responsible.
B.Intelligent and aggressive.
C.Helpful and outgoing.
D.Generous and modest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
69.Probably most injuries happen to skaters'wrists becauseC.
A.few skaters wear wrist guards
B.the wrist is the most fragile (脆弱的) body part
C.skaters often push out their hands when falling
D.skaters don't know how to protect their wrists
70.Dare the majority in the study.
A.Those who wore helmets
B.Those who wore wrist guards
C.Those who wore knee pads
D.Those who wore no protective gear
71.What was the main point of the study?B
A.To encourage people to learn skating.
B.To advise skaters to wear safety pads.
C.To advertise for skating protective gear.
D.To introduce ways of protecting skaters.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.假定你是李华,你校下周日将举行"为爱奔跑(Run for Love)"公益活动,旨在为贫困地区的学生和残疾儿童募捐.请给外教海伦写封电子邮件邀她一起参加,要点如下:
1.活动的时间、地点及目的;
2.活动内容:跑步,捐款等
注意:1.词数100左右 2.开头结尾已为你写好
Dear Helen,
I'like to invite you to join us for the Run for Love.
                                                                                       Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.The speech by the mayor of Shanghai before the final voting for EXPO 2010 wasimpressed(印在) on my memory.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Mr and Mrs Scott needed to buy furniture for the living room in their new house.They went to a big department store and found a sofa that they both liked very much.It was exactly what they wanted.The price tag said,"The Princess Luxury Modern Sofa,795."They were shocked at the price.That was  a lot more than they planned to spend.After a while of thinking they decided to buy it anyway.
Three days later,Mr Scott was reading the morning newspaper,and he was surprised to see the following advertisement:
*Bargain prices on furniture!Sofa,chairs,tables beds─all at reduced prices!
*The princess Luxury Modern Sofa:sale price only 495(regular price,795).The prince Luxury Armchair:sale price159(regular price.315).
*Special sale.Save,at Johnson's Department Store.
*TV sets t bargain prices!Nobody undersells Johnson's!
Most stores offer special sales at different times of the year.During a sale,prices are reduced for some time.If people watch carefully for sales,they can often save a lot of money.
32.Why did they decide to buy the Luxury Modern Sofa?Because it wasD.
A.very beautiful                    
B.just the right size
C.very cheap                       
D.what they both liked
33.According to this text the phrase"bargain prices"meansB.
A.a disagreement about buying and selling  
B.reduced prices
C.a regular price                    
D.an usual price
34.How much were the Princess Luxury Modern Sofa and the armchair both at usual price?C
A.795    
B.654     
C.1,110    
D.315
35.How much were the Princess Luxury Modern Sofa and the armchair both at reduced price?B
A.795    
B.654     
C.1,10    
D.315.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.一个英文网站面向中学生征稿,请你写一篇英语稿件,介绍"中秋节"(The Mid-Autumn Festival)及这个节日里的主要活动.写作要点:
1.它是中国的传统节日之一;
2.家人团聚(reunion);  
3.赏月、吃月饼;  
4.还有旅游、访友等其他活动.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.

查看答案和解析>>

同步练习册答案