精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Do you know how to pick a good book you'll really like?Here are some tips.
Start With Your Interest.(21)G.You can pick something that you love to read,not for school.They can be ancient martial (武术) arts,computers,or fashion design.You name it,there are books about it.
What's Your Type?Do you prefer fiction or no nfiction (or both)?Fiction books,like novels,can transport you to another world or help you imagine something beyond your own experience.Nonfiction books give you the who,what,when,and why of something.(22)B.Many of them read like novels from start to finish.
Read the description.The reviews and quotes on the back and inside covers of many books give you an idea of what the book is about.They can also help you pick future books,too.If you find a book you really like,take a minute to read the quotes and see which authors praised the book.(23)E.
Find a Family Favorite.Which book did your mother love best when she was at your age?(24)A.Find out and give them a read-then you can share your thoughts about the book.
Finally,you'll probably enjoy what you're reading a lot more if you find a quiet place and make time for the book.(25)D.You can put on some good music,get yourself some tea and let yourself be carried away by the book.You'll see that time does fly when you're reading something you love!

A.How about your brothers and sisters?
B.They tell stories using facts-but that doesn't mean they're boring.
C.Reading is a good way to improve your English.
D.Most reading is best enjoyed when you can concentrate (全神贯注) on it.
E.Often,they'll have similar styles and you might find books you like by those authors,too.
F.So you should read as much as possible when you are free.
G.Reading on your own isn't like reading for school.

分析 本文属于说明文阅读,作者主要通过文章想向我们介绍了如何选一本好书的一些方法.

解答 21.G.推理判断题.由下文"You can pick something that you love to read,not for school."可知,此处是说选自己感兴趣的书,而不是为了学习而读书;故选G.
22.B.推理判断题.由上文"Nonfiction books give you the who,what,when,and why of something."可知,此处是说它们通过事实叙述故事,但这并不意味着无聊;故选B.
23.E.推理判断题.由上文"If you find a book you really like,take a minute to read the quotes and see which authors praised the book."可知,此处是说它们经常会有相似的风格,你也会通过这些作者找到你喜欢的书;故选E.
24.A.推理判断题.由上文"Which book did your mother love best when she was at your age?"可知,此处是说参考一下你的妈妈和兄弟姐妹都喜欢什么书;故选A.
25.D.推理判断题.由上文"Finally,you'll probably enjoy what you're reading a lot more if you find a quiet place and make time for the book."可知,此处是说享受读书需要全神贯注;故选D.

点评 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Enjoy  lectures about the Ashmolean's  Collections
Weekend Talk
Saturday  January 7,II a.m.-12p.m.,Taylorian  lecture
Theatre
Feast-Romans and Etruscans at the Table and the  Grave,by Dr Paul Roborts,Keeper of An-tiquities.This  talk explores the importance of dining and  drinking in ancient Italy,from  the  homes of the living to the  tombs of the dead.Learn  about  the  importance of wine,the Bacchus,end of wine.
Afternoon Tea  Talk
Wednesday January 10,2-4p.m.,Lecture Theatre
Music and the Dawn of Romanticism (浪漫主义),by Tim Porter,historian.J.M.W Turner and  Samuel Fulmer have the power to express emotion from nature and the  human heart,hut how does their world of visual beauty translate in music?This talk links the works of the Romantics with music at that lime.
Weekend Talk
Saturday January 18,11a.m.一 12p.m.,Gallery 21
The Name that Sold Books,by Dr Ellis Tinios,honorary lecturer in University  of  leeds.Katsushika Hokusai (1760-1849)was a famous artist,printmaker and productive illuslrator (插图画家) of books.This talk will look at his great achievements in book illustration in the world of 19th-century publishing.
Study Room Talk
Tuesday January 28,3:45-4:45p.m.,Lecture Theatre
Going lo the Battle,by Robert Wilkes,print artist.This talk will explore graphic drawings and watercolours in the Ashmolean's collection by Burne Jones and Rossetti as well as less well-known examples by Millais and F.G.Stephens.
Click here to book online now.

21.When is the talk un dining and drinking in ancient Italy?D
A.January 28.
B.January 18.
C.January 10.
D.January7.
22.What does Tim Porter do?B
A.He is a musician.
B.He is a historian.
C.He is an honorary lecturer.
D.He i?a print artist.
23.What is the topic of the lalk given in Gallery 21?B
A.Going to the Battle.
B.The  Name that Sold Books.
C.Music and the Dawn of Romanticism.
D.Feast-Romans and Etruscans at the Table and the Crave.
24.Who will give the talk on graphic drawings and watercolours?C
A.Tim Porter.
B.Paul Roberts.
C.Robert Wilkes.
D.Ellis Tinion.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.-Could you send me an application for the TOFEL test?
--___________.What's your name and address?(  )
A.Yes,I couldB.Just a momentC.That's rightD.No problem

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.To encourage independence,a college offered money to freshmen who came alone on the first day of school,(61)which also helped the poor students and freed the school from a lot of burden of accommodating a large number of parents.Last year,The money  (62)was given(give) to more than one hundred students,or ten percent of the freshmen.
   The move came due to the increasing concern that China's younger generation are enjoying (63)too comfortable life,with a consequent loss of independence.A report says that every year more than ninety percent of college freshmen are said   (64)to arrive (arrive) on campus with their parents.Some students think it will be  (65)beneficial (benefit) if parents accompany their children to the university on the first day of school.Lacking experience,many freshmen may feel  (66)frightened(frighten)when they arrive at a place that is not familiar   (67)to  them.The company of their parents may calm them down.However,there can be disadvantages,too.Depend on their parents too much,(68)and they will lose the opportunity to train  (69)themselves(they).Moreover,they may leave a bad impression on others,(70)especially (especial) the teachers,thinking that they are unable to handle their own business.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

14.阅读下面材料,在空白处填入适当的内容( 1个单词 )或括号内单词的正确形式.
I am taught by many teachers in my school.Every subject has a different teacher,but I like my maths teacher (61)best(well).Her name is Lakshni but we usually call her Ma'am.She is our class teacher,too.
Ma'am (62)joined(join) us last term.She is very kind and her method of teaching is so interesting and simple that we all can understand (63)whatis being taught and how it could be done.Most (64)importantly(important),Ma'am teaches maths with lots of (65)patiencepatient). (66)If/Whenwe do not understand a problem,she will spend extra time (67)guiding(guide) us until we understand it.
She also helps us with activities at school.When there is some kind of programs,she will be there to help us to get ready (68)forhe show.Even when we go on picnics,she takes good care of (69)us.
To me,Ma'am is not only (70)A good teacher,but also our best friend.I love Ma'am and I wish her a happy life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.If we ________ your telephone number,we would have called you yesterday.(
A.have knownB.had knownC.knewD.know

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Look at the instructions on the bottle of the medicine and then choose the right answers.
John is twelve years old.He had a bad cold and coughed day and night.He went to see a doctor.The doctor gave him some cough medicine.
Cough Medicine
Shake it well before use.
Take it three times each day before meals.
Dose(药量):Age:over l4   2teaspoonfuls(勺)
8~13    l teaspoonful
4~7    1/2 teaspoonful
Not right for children below the age of three.Put it in a cold place.Use it before December 1st,2017.
51.John should takeB a day.
A.2teaspoonfuls          B.3teaspoonfuls
C.4teaspoonfuls              D.1teaspoonful
52.The medicine should be kept inA
A.a fridge      B.hot water    C.any place      D.the sun
53.John shouldA before he takes it.
A.shake the medicine well        B.eat nothing
C.do some exercise             D.drink a cup of tea
54.When people areC years old,they cannot take this medicine.
A.eighty      B.thirty      C.two        D.twelve
55.John willA the medicine when it is left after Dec.1st,2017.
A.throw away                B.stop to take
C.take once                  D.take six times more.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.Well,it's time for I to go.I改为me.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.The fact that the mainland of great Britain is made up of 3kingdoms is still unknown to many
Itis stillunkown to manythat the mainland of great Britain is made up of 3kingdoms.

查看答案和解析>>

同步练习册答案