阅读理解
A [2015 •河北省容城中学高一英语下学期期中测试]
The earth is the only planet that scientists think has life. Why does the earth have life while other planets don't? For one thing, the earth has just the right temperature. As the third planet from the sun j the earth seems to be just the right distance away. The planets which are closer to the sun are so hot that their surfaces bake in the sun. The far?thest planets are cold balls.
When the earth developed―which scientists believe may have happened about 4 billion years ago many gases covered the earth. The gases caused the earth to be hot. But something wonderful happened. The temperature was just right for thick clouds to form. It rained very hard for a very long time. This gave the earth its oceans. Water made it possible for plants to grow. The plants created oxygen in the atmosphere. Oxygen is the gas that humans and animals breathe.
Only one other planet in the solar system seems to be something like the earth. That planet is Mars(火星).Mars is smaller than the earth, and it is quite a bit cooler. But it is not too cold for humans. On some days, the temperatures are as low as a winter day in the northern United States. If you wore a special spacesuit, you could walk around on Mars. You would have to bring your own air to breathe, because the air on Mars is too thin to breathe.
Mars has the largest volcano (ill) in the solar system. It is sixteen miles high. The highest volcano on the earth is five miles high. The most unexpected(未fiS测到的)sight on Mars is dried-up river beds. Scientists believe that Mars was once much better than it is now. Does this mean there could have been living things on Mars? Scientists are not sure, but there has been no sign so far.
1. Which of the following is NOT the reason that the earth has life?
A. The earth has just the right temperature.
B. The volcanos on the earth are lower than those on Mars.
C. There is oxygen in the atmosphere of the earth.
D. The earth seems to be just the right distance away from the sun.
2. The underlined phrase "the third planet" in the first paragraph refers to .
A. the sun B. the moon C. the earth D. Mars
3. Which of the following about Mars is NOT true?
A. There could have been living things on Mars.
B. Mars has the largest volcano in the solar system.
C. There is almost no oxygen in the air on Mars.
D. Mars is smaller than the earth, and it is quite a bit cooler.
阅读理解
A
[文章大意]本文主要讲述的是地球适合人类生存的原因以及科学家发现火星与地球相似但还没有在火星上发现生命迹象。
1. B细节理解题。结合文章第一段地球有生命存在的原因包括地球合适的温度、与太阳距离适中和大气里含有氧气等。火山与此无关。故选B项。
2. C 推理判断题。结合文章第一段的"As the third planet from the sun, the earth seems to be just the right distance away."可知这里的the third planet指地球,故选C项。
3. A细节理解题。文章最后一段提到火星上有干涸的河床的迹象,但这一点并不能证实火星上存在生命,故A项不正确。
题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > Period One Reading , Comprehending & Learning about Language
科目:高中英语 来源: 题型:
12. According to US First Lady Michelle Obama, China is fifth most popular destination for American students studying abroad.
A. a; the B. the; a
C. /; the D. /; a
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2. [2014 •重庆卷]—Why not stay here a little longer?
― ,but I really have to go.
A. Never mind
B. I'd love to
C. Pleased to meet you
D. I can't find any reason
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6. ―Given one more week, I'll get ready.
—Then we'll have a dinner out to celebrate your success.
A. anything B. everything
C. something D. nothing
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. We were prevented by the heavy rain_________ visiting the attractive lake, but we didn't lose heart.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
14. The child tiptoed(踮着脚走)quietly to the bird. into the forest when he was about to catch it.
A. Flew it away B. Away flew it
C. Away it flew D. Flew away it
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6. ―What on earth are the police busy with?
―They have been looking into how the plane
crash •
A. came out B. came up
C. came down D. came about
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
8. There is no need for you to go on a diet, you are only slightly overweight your height.
A. in case of B. in relation to
C. in return for D. in response to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
单词拼写
1. If the sun's rays were entirely b______________ out, there would be dramatic changes in the climate on the earth,and the result could be disastrous to humans.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com