精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.Jupiter(木星) is the fifth planet from the sun and it is the largest one in the solar system.It is about 11 times bigger than the earth.Jupiter's strangest thing is its huge red spot.Pictures taken from space tell us that the red spot is probably a hurricane.It is so big that the earth would fit right in the middle of it.Sometimes the hurricane looks like a huge oven with orange-red waves.Other time the color almost disappears.
On the earth,hurricanes move.We can watch them travel across water to land.Jupiter's red spot also moves.Scientists say it"walks".It is carried along by air in Jupiter's atmosphere.
So far,Jupiter has been visited by four spacecrafts.All of them flew byJupiter very quickly.On the next trip to Jupiter,spacecraft will stay near the planet much longer.New information will be sent back to the earth.Soon scientists will know much more about this strange red spot in the atmosphere.

29.According to the passage,Jupiter's huge red spot is probablyD.
A.a big stone                     
B.a huge ocean
C.red soil                          
D.a hurricane
30.Compared(比较)with the size of the earth,Jupiter's red spot isD.
A.smaller                        
B.the same size
C.11times bigger                 
D.larger
31.Earth's hurricanes are like Jupiter's red spot because they bothD.
A.have the same colour              
B.have the same size
C.move at the same speed           
D.move
32.According to the passage,it would be right to say thatA.
A.spacecraft trips help scientists learn more about Jupiter
B.Jupiter is much smaller than the earth
C.scientists have learned everything about Jupiter
D.Jupiter is a star just like the sun.

分析 本文主要讲述了木星这一行星的特征.

解答 29.D  细节理解题. 由第一段第四句"Pictures taken from space tell us that the red spot is probably a hurricane"可知红色的斑点可能是飓风.故选D.
30.D  细节理解题. 由第一段第二句"It is about 11 times bigger than the earth"和第五句"It is so big that the earth would fit right in the middle of it"可知木星上的飓风比地球上大很多.故选D.
31.D  细节理解题.由第一段第三句"Jupiter's strangest thing is its huge red spot"可知木星的最奇怪的事情是其巨大的红斑,结合选项故选D.
32.A  细节理解题.由最后一段最后两句"New information will be sent back to the earth.Soon scientists will know much more about this strange red spot in the atmosphere."可知宇宙飞船能帮助科学家们了解更多关于木星的知识.故选A.

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.可是,公元前323年,他发烧病倒,不治身亡.
Yet,in 323BC,hecame down with a fever and died.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Eating junk food isharmful (harm) to the young.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.The first extremely smell plants multiplied (增加) and filled the oceans with oxygen.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.There is no doubt that teens today are extremely busy.Homework piles up and extra-curricular (课外的) activities are time-consuming.Often,teens have to take part in a sport or activity after school,and they are up until 10:00or later doing homework.Getting teenagers involved in volunteer opportunities can give them a sense of accomplishment that is not connected with sports or school.
Teenagers are often in their own little world.Helping them get involved in volunteering opportunities is the perfect way for them to open up that world and give their time to a good cause.
The key to getting teens involved in volunteer work is to find an opportunity that will fit into their schedule and find something that interests them.Also,keep it close to home.If they have to travel a long distance to volunteer,it's less likely to be accomplished.
My son has helped with the local library's reading program for two summers.It is close to home and the schedule is very elastic.We go in and choose days that work with his schedule and he volunteers for about 2hours at a time.He is responsible for helping kids get signed up for the summer reading program and helping them record the hours they read.It is only a one-week time commitment,but it is very rewarding.
When teens volunteer they often see that there are others more needy than themselves.They also learn time management.Your teen will become a more rounded,less self-centred individual.
Colleges see thousands of students applying for admission every year.If your teen has shown the devotion to volunteer in the community,it can give him the advantage for college admission or scholarship opportunities.So,volunteering is good for their present and their future!

33.What is the text mainly about?C
A.The heavy loads faced by teens toady.
B.The author's son's volunteering experience.
C.The benefits of volunteering for teens.
D.The requirements of volunteering.
34.We can infer from the last paragraph thatC.
A.scholarship opportunities are only offered to excellent students
B.volunteering can help a teen stand out as an excellent student
C.colleges show more preference for students with volunteering experiences
D.one can't become an excellent student without volunteering experience
35.The underlined word"elastic"in the fourth paragraph can be best replaced by"D".
A.independent      
B.tight 
C.precious            
D.flexible.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

20.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(╲)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
It is interested to visit another country,but sometimes there are some problem when we don't know the language very well.It may be difficult to communicate about the people there.We may not know how to use the telephone in the country which we are visited.We must not know what to buy the things we need.In a strange country we may not know where to go to eat and what to order in a restaurant.It is not easy to decide how many money to tip(付小费) waiters or taxi drivers.When we are helpless,we may not know how to ask help. After a short time later,however,we learn what to do and what to say.We learn to enjoy life in another country,and then we may be sorry to leave both the place and the people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Though Van Gogh had little financial success during his lifetime and often lived inpoverty,his fame grewdramatically after his death.
虽然Van Gogh一生中没有多少经济回报且常常生活在贫困中,但他在去世以后声誉鹊起.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.A fully-grown blue whale _____ 110feet in height and _____ several tons.(  )
A.is measured; weighsB.measures; weighs
C.is measured; is weighedD.measures; is weighed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

2.It was my birthday last year.Every year,my parents prepared abirthday giftfor me.So that day I was expecting a birthday gift,too.After I came back from school,I sawmy motherwatching TV in the sitting room.
"Mom,where is my birthday gift?"I asked.Hearin g that,my mother looked up at me.She looked surprised.Then she said,"Sorry,I totally forgot it's your birthda y today.I haven't got a birthday gift for you."I was very sadto hear that.I went to my room and shut the door.
About half an hour later,my mother came and knocked on the door.She told me supper was ready.
"Come out to eat quickly,"she said as if nothing had happened.After I went out,I saw my mother and father sitting at the table.I came to the table,unhappy.
"So how is everything going in school?"while eating,my father asked.
"Nothing special,"I said in a low voice.
   After supper,my father said,"Let's go out and enjoy a ride."
   I wasn't in a good mood,so I said,"I don't feel like going anywhere."
   My father smiled and said,"Follow me.You won't get disappointed."
   Looking at the smile on my father's face,I suddenly cheered up.I was sure my parents had prepared a surprise for me.So I followed.
   Then we went out of the house and got onmy father's car.I thought they were taking me to the downtown area to get a birthday gift or watch a show at a theater.
However,after a while,I realized we were not heading to the downtown area.Instead,we were going in the opposite direction.I became very curious.About half an hour later,my father stopped the car on a farm.The owner of the farm came out to greet us.The air was sweet and warm.There were many goats there.The farmer's daughter gave me a baby goatto hold.I suddenly knew it was my birthday gift.
注意:
1.所续写短文的词数应为150词左右;
2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语.
Paragraph 1:
The other day,while I was reading a book,I looked at a picture of a baby goat.      .
Paragraph 2:
I held the baby goat in my arms and touched it.      .

查看答案和解析>>

同步练习册答案