精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 The majority of us have read Cinderella, the fairy tale of a young woman living in poverty who meets the prince of her dreams. Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyone’s heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too. Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.

Mary is shy but loves to dance. Compared with other girls, she is invisible. However, her world changes completely when a famous teenage pop singer, Joey Parker, appears. Joey is every-thing the rest of the boys in her class are not-kind, handsome and desirable. Mary’s and Joey s paths cross at a ball. They meet and fall in love with each other. But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams. Of course, there is a wicked(邪恶的)stepmother, who turns out to be Dominique Blatt and she takes in Mary after her dancer mother dies. Dominique treats Mary like a maid and does everything she can to make sure Mary doesn’t get into the top dance school. Her two daughters are equally determined to stop Joey falling for Mary, even if that means embarrassing her.

The story, though it mostly follows Cinderella, does add a few modern-day twists to the classic fairy tale. Refreshingly, the film, unlike many high school films, does not focus on looks, although the actors are all beautiful. There is also a lot less materialism in Another Cinderella Story than in many similar movies.

“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping-off point,” writes Amber Wilkinson, a movie critic. “The focus is firmly on following your dreams.”

1What’s the main purpose of the first paragraph?

A.To inform us of the background of Cinderella.

B.To remind us why Cinderella is popular all the years.

C.To build interest and lead us to Mary’s secret dream.

D.To tell us how interesting the fairy tale Cinderella is.

2What can we infer from the text?

A.Joey is just like other boys in Mary s class.

B.The MP3 player helps Joey to find Mary.

C.Not many people have a dream to realize.

D.Mary’s mother influences her a lot in singing.

3What does Amber Wilkinson think of Another Cinderella Story?

A.The movie is as good as Cinderella.

B.The movie is exactly another copy of Cinderella.

C.The movie and Cinderella both focus on following your dreams.

D.The movie is based on Cinderella but a little different from it.

4What is the text mainly about?

A.A review of a film.B.An introduction to a book.

C.An essay about dreams.D.An advertisement for Cinderella.

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

这是一篇记叙文。每个人也许都有一个灰姑娘的梦想,文章介绍了一部名Another Cinderella Story的电影,讲述了电影的剧情以及与《灰姑娘》原著的比较。

1推理判断题。根据第一段中“Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyone’s heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too.”可知,本段作为引出文章主题的段落,从灰姑娘的故事展开,继而将话题转向Mary的故事,也就是要介绍的这部电影,C选项“吸引读者兴趣并引出Mary的神秘梦想”符合要求。故选C项。

2推理判断题。根据第二段中“But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams.”可知,就像灰姑娘的剧情一样,Mary匆匆离去只留下一个MP3,而这就成为了Joey寻找他的唯一线索,最终也势必是通过这个MP3找到Mary的,与B选项说法相符。故选B项。

3推理判断题。根据最后一段引述Amber Wilkinson的原话“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping-off point…The focus is firmly on following your dreams.”可知,这部电影将灰姑娘的故事作为出发点、立足点,也就是根据其改编,但电影的重心则落在了追求梦想上,与原故事是有区别的。故选D项。

4主旨大意题。根据第一段最后一句“Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.”并结合全文内容可知,文章由灰姑娘的故事引出一部电影,然后介绍剧情,最后引述影评人的评价,是一篇标准的影评。故选A项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in brackets.

1这场经济危机将席卷整个欧洲似乎是在所难免的。(sweep)

2他父母所骄傲的是他用一种全新的方式演绎了整个角色。(pride)

3虽然政府已经对公共场合吸烟下了禁令,但一些吸烟者还是甘愿冒着被罚款的危险。(ban n. / risk n.)

4无论他跺脚,折断指挥棒,还是把乐谱撕得粉碎,指挥都无法从管弦乐队那得到要的效果。(tear)

5正是因为表演特技需要天赋和技巧,才使得一些特技不得不留给专业特技演员。(It 强调句, leave)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The literature masterpiece Macbeth by Shakespeare will be better understood if readers look at the tragedy in the historical _________ of the Elizabethan and Jacobean periods, an era of relative stability.

A.contentB.contestC.contextD.contact

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】按照提示填入单词的适当形式,完成下列句子。

1Take my ______ (advise) or you will regret it.

2She ______ (anxious) took the dress out of the package and tried it on, only to find it didn’t fit.

3I find jogging very ______ (addict).

4There is a general ______ (believe) that things will soon pick up.

5Most buildings in the city of Tangshan were ______ (destroy) in the earthquake.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets

1就是周三那天他带了盒饭到学校,为此大家很惊语. (it)

2我们现在所做的一切是为了今后服务于社会,所以这些势力值得付出。(worth)

3这是第一次外籍人士在中国为如此重要的代表大会参与翻译工作。(involve

4每次我对下一步该做什么心里没错的时候,我的一些好友一定会过来鼎力力相助的。(loss)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】DirectionsWrite an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese.

近期的一项网络调查发现,近七成受访者表示他们不愿对父母开放微信朋友圈;屏蔽父母的主要理由是,认为父母过度关心、管教太多、无法沟通。谈谈你对屏蔽父母这种做法的看法。你是否对父母开放你的朋友圈呢?请说明理由

屏蔽父母:don’t share my moments with my parents

微信朋友圈:WeChat Moments

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

Growing up on a small farm, I lived a life that I took for granted. My father worked in the city as a plumber(水暖工).He was not highly educated, but he was smart, looking at problems in an engineer’s way. He was a man made of leather, brass and chewing tobacco who tried to teach my brother and me useful things, including respect. He also had a temper and was strict with us for he would scold us when we made some careless mistakes. Sometimes, my father seemed like a distant enemy to me and I didn’t like him very much.

One day I came home from primary school and his car was already there. Once inside, I was told by my mother that he didn’t feel well. His back hurt. My father never missed work; in fact, when he came home, he went to the barn to work even more. I remember looking at him secretly around the corner as he lay on his bed in the middle of the day.

Later, my mother told me he got multiple myeloma(多发性骨髓瘤),a type of cancer. As the cancer grows, the person will shrink because the disease destroys the body’s energy and the abnormal antibodies cause problems for other cells and tissue. Bones eventually look like Swiss cheese, and when they break, they may never heal. But I didn’t realize that my father’s time was rather limited and just treated him the same way I used to.

For the last year of my fathers life, his entire day consisted df rising from his hospital bed in the living room and walking to his chair to sit and think. He was predictably in that chair when I came home one day during the ninth grade. I do not remember where my mother and brother were, but the two of us were alone.

Paragraph 1 :

He asked me to sit down and what he told me still moves me these decades Later.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2 :

At that moment, I realized that he was doing more than telling.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是 Teens Senior 报纸中 Campus Life 栏目的记者李华,你收到一封名为 Worried 的学生来信。 请仔细阅读并写一封回信,给出分析并提出合理建议。

Dear editor,

I am a senior three student from Xinhua High School. I have some difficulty communicating with my parents. Although I have tried my best, I find it really difficult to make them satisfied. So I feel lonely sometimes. I would be grateful if you could give me some advice.

Yours, Worried

注意:(1)词数 100 左右;

(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Worried,

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Many young people are only ready to watch basketball games via TV, but somewhat ________ to participate in person.

A.desperateB.reluctantC.voluntaryD.anxious

查看答案和解析>>

同步练习册答案