【题目】Bars are very important in providing a place where people can meet and make friends. People who enjoy a drink in a local bar are happier and have more friends. They are more likely to be engaged in conversations in small community pubs, and social skills improve after a drink.
Professor Robin Dunbar of Oxford University said, “Friendship and communities are probably the two most important factors influencing our health and well-being. Making and maintaining friendships is something that has to be done in the real world. The digital world is simply no substitute(n.替代物). Given the increasing tendency for our social life to be on the Internet rather than in real life, having relaxed, accessible places where people can meet old friends and make new ones becomes even more necessary.”
Tim Page, chief executive of CAMRA, said, “Bars offer a social environment to enjoy a drink with friends in a responsible community setting. The role of community bars in ensuring well-being cannot be overstated. For that reason, we all need to do what we can to ensure that everyone has a ‘local’ near to where they live or work.”
Bars have long been part of British society and have played a key role in British social life since the 16th century. Bars came to represent the heart and soul of a community, providing both a place of entertainment and an engine for community bonding. In a world before the arrival of the motor car, the bar provided a venue in which people could get friendships and a sense of community.
But the closing decades of the 20th century witnessed major changes in both the style of bars (for example, themed bars) and their numbers. As of 2015, the number of bars declines sharply, with bars continuing to close at an average rate of 29 a week.
【1】What does a regular(n.常客) at a local bar having more friends prove?
A. The benefits brought by pub cultures
B. The popularity of local bars in Britain.
C. The relation between friendships and bars
D. The importance of face-to-face communication.
【2】What does Robin think is the tendency for social life?
A. More people will go to bars.
B. People will maintain friendships
C. People will trust the digital world
D. People will communicate more online.
【3】Why does Tim Page value the role of local bars?
A. They contribute to people’s social happiness.
B. They are a place common people can afford.
C. They are a good place to spread cultural values.
D. They are accessible to people in the community.
【4】What can we infer about bars nowadays?
A. Themed bars have held the market
B. Some bars have a hard time surviving.
C. They become the heart of a community
D. Measures should be taken to save them.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】试题分析: 本文讲述曾在社会中直到重要作用的酒吧面临艰难的处境;
【1】D 考查细节理解题。根据第一段提到They are more likely to be engaged in conversations in small community pubs, and social skills improve after a drink他们可能在酒后进行交谈,提高社交技能,故选D项。
【2】D 考查细节理解题。根据第二段提到Given the increasing tendency for our social life to be on the Internet rather than in real life一个增长的趋势,网上交流的需要比现实生活中更多 ,故选D项。
【3】A 考查推理判断题。根据第三段提到Bars offer a social environment to enjoy a drink with friends in a responsible community setting. The role of community bars in ensuring well-being cannot be overstated酒吧提供的社会沟通的角色是不能被取代的,故选A项。
【4】B 考查推理判断题。根据最后一段提到As of 2015, the number of bars declines sharply, with bars continuing to close at an average rate of 29 a week到2015年酒吧的数量急剧减少,难以生存,故选B项。
考点 :社会现象类阅读。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It is beyond awkward when everyone around you ______________ laughing at a joke that you do not find funny, especially if it’s a joke told in a foreign language.
A. run into B. bursts out C. yells out D. falls into
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Learning English is challenging because of the various rules and exceptions to the rules. The best way to learn English is to hear it spoken and repeat the words as you hear them. 【1】 You will learn how to make English a daily part of your life in order to learn to speak it quickly.
【2】 Ask a friend to help you write letters of English alphabet on index cards. You should write a letter on each card. Practise the letters by mixing up the cards and saying the letters. You can ask your friend to help you pronounce the letters and quiz you on your knowledge.
Make your own videos in English. If you have a video camera, you can tape yourself speaking English and practice along with your own video. 【3】 Watch your videos daily, and repeat what is being said.
Get a private tutor. A professional English instructor can give you one-on-one instruction that will help you understand the rules of English. Your instructor can teach you how to write and speak English. 【4】 You can also inquire at your local community college.
Watch movies with English subtitles. When watching a movie in your native language, use the English subtitles so you will understand the connection between your language and English.
【5】 You will make mistakes, and that is OK. You need to practice English as much as possible in order to quickly learn to speak the language fluently.
A. Learn the English alphabet.
B.
C. You can subscribe some English magazines to learn English.
D. Constant repetition is the key to remembering words in English.
E. If you have any difficult points, you can consult your dictionary at any time..
F. You can find an English tutor by placing an advertisement in your local newspaper.
G. You can make a play in which you and a friend are having a simple conversation in English.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Jim,
I am so exciting that you will come to China. I will free from December 18 and will have a plenty of time to be together with you. I'll meet you at the airport and then you will take No. 8 Bus for my home.You worry about the weather here in your email. In fact, the weather here is quite different from it in your city. It isn't very cold, but you needn't bring many clothes with you. During your stay here, I'll take you to some places of interests and you can taste some local snacks. I am sure we will have greatly fun together.
I'm looking forward to meeting you soon.
Yours ,
John
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华。你的美国笔友Tom给你发了封邮件,询问你寒假做了些什么,新学期有什么打算。因为准备开学后的考试,你未能及时回复。请根据以下要点给他回邮件。
提示:
1. 未能及时回复的原因并道歉;
2. 假期大部分时间复习功课,但也探亲访友、阅读小说;
3. 新学期努力学习,争取考上理想大学。
注意:1.词数100左右;
2. 开头和结尾已写出,可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Tom,
_______________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Money Matters
Parents should help their children understand money. 【1】 So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.
1. The basic function of money
Begin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the things he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier(收银员). 【2】 When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex (复杂的) ways of using money.
2. Money lessons
Approach money lessons with openness and honesty. 【3】 If you must say NO to a child’s request to spend money, explain, “You have enough toy cars for now.” Or, if the request is for many different things, say, “You have to make a choice between this toy and that toy.”
3. 【4】
Begin at the grocery store(杂货店). Pick out two similar brands(商标) of a product—a name-brand butter and a generic (无商标产品), for example. You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money. 【5】 If he chooses the cheaper brand, allow him to buy another one with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for buying others.
A. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.
B. The value of money
C. The best time to teach a child anything about money is when he shows an interest
D. Permit the child to choose between them
E. Ask yourself what things that cost money are most important to you
F. Tell your child why he can or can’t have certain things
G. Wise decisions
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,是英国某所学校的交换生,你于2015年10月14日在商店购买的电脑坏了,请你根据下列提示给商店客服写一封信。
主要内容:
1.写作目的;
2.描述具体情况(黑屏,无法使用);
3.建议解决办法(更换或退钱);
注意:1. 可适当增加细节,使行文连贯;2. 词数100左右。
Dear Sir or Madam,
My name is Li Hua, an exchange student from China. _____________________________
_______________________________________________.
Yours Sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是高二学生李华,你在网上看到一个国际中学生组织将举办2017年暑期夏令营并对此很感兴趣。请你给主办方写一封信提出申请,并咨询相关情况。主要内容包括:
1. 申请并介绍个人参营的原因和优势;
2. 咨询夏令营时间及内容安排;
3. 个人最期待的活动。
注意:1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,以适行文连贯;
3.开头句已为你写好,不计入总词数。
Dear Sir/ Madam,
I have read your advertisement on the Internet that the Organization of International High School Students is to hold the 2017 Summer Camp._____________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________
Yours, Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】A
Gavin Joseph, a teenager with Asperger’s Syndrome, was beaten up by a group of people for just being different. Asperger’s Syndrome is a developmental disorder that affects a person’s ability to socialize. But instead of putting them into prison for what they did to him, Gavin offered them a chance to become more tolerant and understanding.
On Thursday night, some kids were talking about how “it’s weird(怪异的)” that he is always by himself, attending events alone and watching people, and it was “creepy” that he wanted to be friends with people he didn’t know.
On Friday night, another kid that overheard that conversation decided to take matters into his own hands and become judge and jury, and this is the result of that. He didn’t ask questions, didn’t get to know Gavin, never met him, and didn’t give him a chance to leave. He was called to meet someone, surrounded by people he didn’t know, choked, punched(用拳猛击), and left lying on the pavement so he would “learn his lesson”.
Gavin emerged from the attack with a concussion(脑震荡), a fractured nose, a bruised esophagus(食道) and some damage to his eye, but thankfully, none of the injuries resulted in permanent damage.
But here’s the truly amazing part — Gavin refused to press charges against the people who did this to him. Instead of wanting to see them punished, he wants to see them educated. Gavin asked that his attackers do community service that is disability-related. According to his mother, Gavin also asked “that they watch a 20 min video statement he taped while their families were present so they could see the damage they did and hear the event from his perspective.”
“If you are reading this, I hope you talk to your teens,” his mother wrote. “Tell them about disabilities you can’t see, teach them to be tolerant of people that are different, teach them that if they continuously see someone alone that maybe it is not their choice to be alone, remind them to ask questions first and get to know one another.”
【1】Gavin is always alone because he .
A. enjoys being alone
B. is always upsetting
C. suffers from a disease
D. doesn’t like his schoolmates
【2】Which can best replace the underlined word “creepy” in Paragraph 2?
A. Fun. B. Strange.
C. Natural. D. Inspiring.
【3】Why was Gavin beaten by a group of people?
A. He hurt some kids before.
B. He is different from normal people.
C. He refused to make friends with a kid.
D. He didn’t take school lessons seriously.
【4】How did Gavin react to his injuries?
A. He thought back bravely.
B. He was too scared to react.
C. He decided to turn to court for help.
D. He didn’t take school lessons seriously.
【5】We can conclude that Gavin’s way of reacting was .
A. interesting B. praiseworthy
C. disappointing D. unreasonable
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com