【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Part of the fun of watching sports events is following an exciting rivalry (竞争关系).
But where do all these rivalries come from?
Some rivalries start because athletes spend a lot of time close to opponents (对手).
Other rivalries get personal. Things that one rival says that are thought to be not respectful to the other can cause a rivalry, even if the words are misunderstood. And sometimes, rivalries grow just because the athletes don't like each other's personalities.
Some sports may also be more likely than others to cause rivalries. “Some sports only meet a few times, so there is less chance for rivalries to build,” For example, in sports where athletes perform on their own, such as diving, rivalries might also take longer to appear than in sports in which athletes compete at the same time. But in tennis, players often face each other, and rivalries are more likely to happen.
So do the rivalries do good or harm to the athletes?
Some believe that rivalries can be a good thing because they encourage athletes to try harder to win. But rivalries can also become too personal, taking athletes' attention away from their sports.
Keegan agreed that rivalries often do athletes more harm than good. “They can be a huge distraction (分散注意力的事) and lead to focusing on the opponent more than the game,” he said.
“Top athletes often have physical and mental training that they follow in order to worry less and prepare to compete”, Gould further explained. An important part of that preparation is preventing from distractions, including rivalries.
“The better athletes don't care too much about a rivalry – they try to treat every competition the same,” Gould told LiveScience.
(1)According to the article, which of the following sports is least likely to cause a rivalry?
A.Tennis.
B.Swimming.
C.Diving.
D.Soccer.
(2)Which of the following statements is TRUE according to the article?
A.Rivalries between athletes may result from misunderstandings.
B.The more often you meet your opponent, the more you dislike him or her.
C.Rivalries mainly come from a dislike for each other's personalities.
D.Audiences easily get bored if there are few rivalries in a competition.
(3)Why does Keegan think rivalries could do more harm than good to athletes?
A.Rivalries could result in physical and mental suffering.
B.Rivalries could cause athletes to worry needlessly.
C.Rivalries could drive athletes to train too hard.
D.Rivalries could distract athletes from their sports.
(4)In Gould's eyes, top athletes ______.
A.care little about their competition
B.focus more on the game than on their opponents
C.treat every competition as daily training
D.take every possible opportunity to become stronger
【答案】
(1)C
(2)A
(3)D
(4)B
【解析】本文是一篇说明文,观看体育赛事乐趣的一部分是一个令人兴奋的竞争,但是竞争会使运动员分散注意力。顶尖运动员会把精力放在比赛上而不是竞争对手上。
⑴考查推理判断。根据第五段中的“Some sports only meet a few times, so there is less chance for rivalries to build,” For example, in sports where athletes perform on their own, such as diving,可知四个选项中Diving最不可能引起竞争。故选C。
⑵考查细节理解。根据第四段中的“Things that one rival says that are thought to be not respectful to the other can cause a rivalry, even if the words are misunderstood.”甚至这些话产生误解。故选A。
⑶考查细节理解。根据倒数第三段中的“They can be a huge distraction (分散注意力的事) and lead to focusing on the opponent more than the game,” 竞争会使运动员分散注意力。故选D。
⑷考查细节理解。根据倒数第二段中的“Top athletes often have physical and mental training that they follow in order to worry less and prepare to compete”,可知顶尖运动员会把精力放在比赛上而不是竞争对手上。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
There is an English saying “It never rains but it pours”. I now believe it was probably true. Last Saturday, I had a terrible time. It was rather cold, or quite sunny, so after lunch I went downtown, plan to buy a sweater. I was looking at the window of clothes shop when someone stole my wallet. While I was going to home, it started to rain and I arrived home coldly and miserable. I decided to have a hot bath. I was getting ready to have my bath while the doorbell rang. It was a salesman and it took me several minute to get rid of him. Unfortunate, all the time he was talking to us, the water was running. You can imagine the state of the bathroom!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Would you like to travel? Here is some advice for you.
Kingsway Hall Hotel |
(1)What does Kingsway Hall Hotel provide for its guests?
A.Chinese food.
B.A lounge bar.
C.Smoking rooms.
D.A swimming pool.
(2)What is special about Hilton Docklands Riverside?
A.It offers different kinds of service.
B.It offers a reasonable price.
C.It has convenient transport.
D.It has delicious food.
(3)This passage is most likely to be found in ______.
A.a travel guide
B.a story book
C.a technical report
D.a geography magazine
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1)每处错误及其修改均仅限一词;
2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Sir/Madam,
I'm one of your customer, I ordered a set of books on your website two weeks ago, but I didn't received it until yesterday. And much to my disappointment, the books were too poorly packed up that the cover of one book were torn. To make matters worse, it is not a complete set, as I found one book missed.
I'm sorry to have received such poorly service, and I believe I have every right ask you to deal with this problem. I hope you either return my money back or deliver a new set of books to me. Beside, I'd like to be informed of the process of your deal with my complaint.
I'm looking forward to your reply.
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Watching some children trying to catch butterflies one hot August afternoon, I was reminded of an incident in my own childhood. When I was a boy of 12, something happened to me that cured me forever of wanting to put any wild creature in a cage.
We lived on the edge of a wood, and every evening at dusk the mockingbirds would come and rest in the trees and sing. It's the most beautiful sound in the world.
I decided that I would catch a young bird and keep it in a cage and in that way would have my own private musician.
I finally succeeded in catching one and put it in a cage. I felt very pleased with myself and looked forward to some beautiful singing from my tiny musician.
I had left the cage out on our back porch, and on the second day, my new pet's mother flew to the cage with food in her mouth. The baby bird ate everything she brought to it. I was pleased to see this. Certainly the mother knew better than I how to feed her baby.
The following morning when I went to see how my pet bird was doing, I discovered it on the floor of the cage, dead. I was shocked! What had happened! I had taken excellent care of my little bird, or so I thought.
Arthur Wayne, the famous ornithologist, happened to be visiting my father at the time, hearing me crying over the death of my bird, explained what had occurred. “A mother mockingbird, finding her young in a cage, will sometimes bring it poison berries(浆果). She thinks it better for her young to die than to live in captivity.”
Never since then have I caught any living creature and put it in a cage. All living creatures have a right to live free.
(1)Why did the writer catch a mockingbird when he was a boy of 12?
A.He had just got a new cage.
B.He liked its beautiful feather.
C.He wanted a pet for a companion.
D.He wanted it to sing for him.
(2)The mockingbird died because it ______.
A.ate the poisonous food its mother gave it
B.was frightened to death
C.refused to eat anything
D.drank the poisonous water by mistake
(3)An ornithologist probably means ______.
A.a religious person
B.a kind person
C.an expert in birds
D.a headmaster
(4)What is the most important lesson the writer learned from the incident?
A.Freedom is very valuable to all creatures.
B.All birds put in a cage won't live long.
C.You should keep the birds from their mother.
D.Be careful about food you give to baby birds.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于两个单词)或括号内单词的正确形式。
“Can I have a glass of hot water?” This is a very common question for Chinese customers in a restaurant. But you go abroad, you may find that meals in the West tend to come with tall glasses of ice water.
For most Chinese people, (drink) hot water is part of everyday life. It is believed that water of a warm temperature (25-30 C) is good for people's health, (especial) for the stomach.
But for many Western people, they drink cold water even in winter. One possible reason is in Western countries people can drink water directly from the tap, rather than having to boil . And it's also normal to jump into a cold shower after exercise, (bring) the heart rate down.
However, there is one common thing (encourage) in both the East and the West: One cool down by drinking a hot drink in summer. Because sweating is a good way to cool off in summer, hot drinks make you hotter and you begin to sweat.
Of course, it doesn't matter if you drink hot cold water. The more comfortable your body feels, the (good) it is.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
During last summer holiday, I found part-time job, worked in a toothbrush factory at night. Not until I experienced it, did I realized that it was no easy job. I went to work when my parents were going to bed. On the morning, when my parents were going to work, I came to home to sleep. This backward schedule was very tough for me that I often felt tiring. But I am glad that I had this forgettable experience. Not only was it kind of fun to “rise and shine” along with the moon or stars, but I also learned to appreciate the hard work of those which are working while the rest of us are sleeping.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。What's On?
Electric Underground
7:30pm-1:00am Free at the Cyclops Theatre
Do you know who's playing in your area? We're bringing you an exciting evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract (合同)? If so, come early to the talk at 7:30pm by Jules Skye, a successful record producer. He's going to talk about how you can find the right person to produce your music.
Gee Whizz
8:30pm-10:30pm Comedy at Kaleidoscope
Come and see Gee Whizz perform. He's the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7:00pm for drinks and snacks (快餐).
Simon's Workshop
5:00pm-7:30pm Wednesdays at Victoria Stage
This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years' experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.
Charlotte Stone
8:00pm-11:00pm Pizza World
Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta (面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.
(1)Who can help you if you want to have your music produced?
A.Jules Skye.
B.Gee Whizz.
C.Charlotte Stone.
D.James Pickering.
(2)At which place can people of different ages enjoy a good laugh?
A.The Cyclops Theatre.
B.Kaleidoscope.
C.Victoria Stage.
D.Pizza World.
(3)What do we know about Simon's Workshop?
A.It requires membership status.
B.It lasts three hours each time.
C.It is run by a comedy club.
D.It is held every Wednesday.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
It's a popular belief that a fish's memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they don't remember what they've eaten or where they've been, and they don't recognize you or any of their friends — every moment in their life would be like seeing the world for the first time.
But don't be so quick to feel sorry for them. A new study has found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago.
In the study, researchers from MacEwan University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again.
Researchers used computer software to monitor the fish's movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences.
In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. An earlier study showed that they behaved aggressively(挑衅地) in front of certain fish, perhaps because they remembered their past “fights”. But until the latest findings, there was no clear evidence.
Just as a good memory can make our lives easier, it also plays an important part when a fish is trying to survive in the wild.
“If fish are able to remember that a certain area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at risks,” lead researcher Trevor Hamilton told Live Science.
For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a new understanding of their intelligence.
(1)What is the article mainly about?
A.Fish having very bad memories.
B.Fish being smarter than we thought.
C.How fish improve their memory.
D.What we can learn from fish.
(2)According to the article, people used to believe that _______.
A.fish could only remember part of their past experiences
B.fish could remember things that happened 12 days ago
C.a fish's memory lasted for only seven minutes
D.fish didn't recognize any of their friends
(3)How can fish benefit most from a good memory? They can remember _______.
A.where to get food and survive
B.their enemies and fight
C.where to escape to when in danger
D.their friends and help each other
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Fish behave aggressively in a fight.
B.Fish can remember more.
C.Fish don't belong to the list of smart animals.
D.Only African cichlids have a good memory.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com